Poistoilmalämpöpumput

Scanvarm EX35S invertteripoistoilmalämpöpumput - aivan uuteen teholuokkaan
Scanvarm T12/T12S tuloilmayksikkö
Mitsubishi Electric Booster poistoilmalämpöpumpun lisälämmitysjärjestelmä - perinteisen on/off poistoilmalämpöpumpun rinnalle

Poistoilmalämpöpumput

Scanvarmin lämpöpumput ovat pitkäikäisiä sekä kestävät alhaisia ulkolämpötiloja. Lisäksi uusien ja entistä tehokkaampien poistoilmalämpöpumppujen teholuokka ja lämpökertoimet on kehitetty uudelle tasolle. Etenkin invertteripoistoilmalämpöpumput toimivat tehokkaana lämmitysjärjestelmänä lämmittäen talosi ja käyttöveden.

Toimintaperiaatteeltaan lämpöpumppu imee lämpimän sisäilman rakennuksen märkätiloista. Tämän seurauksena lämpöpumppuun varastoituu lämpöä, joka lähetetään takaisin rakennukseen vesiperäisenä lämpönä. Ulos lähetetään −15 °C:een viilennetty ilmanvaihtoilma ja uutta raikasta sisäilmaa otetaan sisään seinäventtiilien tai tuloilmayksikön kautta. Lämpöpumppu toimii tietokoneen kanssa taloudellisesti tunnistaen lämmöntarpeen ja määräämällä, että oikea määrä lämpöä lähetetään rakennuksen lämmitysverkostoon.

Uuden ajan Inverteripoistoilmalämpöpumppu SCANVARM EX

Scanvarm Inventeripoistoilmalämpöpumppu tuottaa jopa 6,5 kW:n lämmitystehon ja toimii näin asuntosi ympärivuotisena lämmityslaitteena. Poistoilmalämpöpumpun asennus on huomattavasti yksinkertaisempi kuin maalämpöpumpun. Saat maalämpöpumpun veroista tehoa merkittävästi pienemmällä investoinnilla. Kaikki asentaminen tapahtuu asunnon sisällä – eikä pihaasi tai puutarhaasi tarvitse myllertää porauskalustolla.

Scanvarm EX35S, EX50S ja EX65S – ensimmäiset poistoilmalämpöpumput, jotka on suunniteltu Suomen rakennusmääräysten mukaisesti. 

Uutuuden myötä ilmanvaihtomäärät riittävät jopa 80 – 260 m2 kokoisiin asuntoihin ja vuosi hyötysuhteet nousevat maalämpöpumppujen tasolle. Lämmitystehot 3,5 – 6,5 kW.

Mikä poistoilmalämpöpumppu on?

Poistoilmalämpöpumppu (PILP) kerää lämmön talteen rakennuksen poistoilmasta ja hyödyntää sen käyttöveden sekä tilojen lämmitykseen. Poistoilmalämpöpumpuilla voidaan alentaa rakennusten lämmitysenergian kulutusta sekä lämmityskustannuksia pientaloissa.

Miten poistoilmalämpöpumppu eroaa maalämpöpumpusta?

Energiatehokkuuden parantamiseksi sekä energian säästämiseksi lämpöpumput ovat erinomainen vaihtoehto.  Suomessa hyödynnettäviä lämpöpumppuja ovat maalämpö-, ilmalämpö- ja poistoilmalämpöpumput. Yksinkertaisuudessaan poistoilmapumpun ilma-vesilämpöpumpun (PILP) ja maalämpöpumpun (MLP) ero on se, että maalämpöpumppu kerää lämmön maasta tai vedestä putkistossa kiertävään keruunesteeseen ja luovuttaa sen vesivaraajaan. Poistoilmapumppu puolestaan hyödyntää lämmön rakennuksen poistoilmasta ja lämmittää tuloilman, käyttöveden ja lämmitysverkoston veden.

Lue lisää referenssi kohteesta : http://www.scanoffice.fi/fi/asennuskohteita/poistoilmalampopumput/omakot...