Sähköauton latauslaite, Omakotitalo, Nokia

Nokialla sijaitsevan tyylikkään ja modernin omakotitalon omistajille tuli ajankohtaiseksi sähköauton hankinnan myötä tarve miettiä turvallinen latausratkaisu sähköauton lataukseen. Talossa on suora sähkölämmitys ja Mitsubishi-ilmalämpöpumppu.

Ennen latauslaitteen asentamista lataaminen tapahtui suko-pistorasiasta. Näin ladatessa on syytä huomioida, että latausteho ei saa ylittää 8 ampeeria turvallisuuden vuoksi. Tällä tavalla latausnopeus on ainoastaan 1,8 kW tunnissa.

Älykäs Beny-latauslaite

Taloon asennettiin älykäs BENY sähköauton latauslaite, jonka ominaisuuksiin kuuluu dynaaminen kuormanhallinta. Tällä tarkoitetaan, että latauslaite osaa ottaa huomioon talon sähkönkuorman ja tarvittaessa pienentää sähköauton lataustehoa, mikäli talon normaalikuorma ei salli maksimi latauslaitteen lataustehoa 11 kW (3 x 16A) tunnissa. Näin taloon ei pääsee syntymään ylikuormaa ja latauslaitteen äly estää talon pääsulakkeiden palamisen. BENY-latauslaite sopii kaikkiin ladattaviin sähkö- ja hybridiautoihin.

Turvallista latausta

BENY-latauslaitteen ansiosta asukkaiden ei tarvitse miettiä milloin on turvallista laittaa sähköauto lataukseen. Ja sähköauton akku latautuu aina parhaalla latausnopeudella.

Latauslaitteen avulla voidaan myös ajastaa latausaikoja ja seurata ladatun energian määriä päiväkohtaisesti. BENY-laturi sisältää myös mahdollisuuden ohjata aurinkopaneeleilla tuotettu energia sähköauton akkuun.

Sujuva Talotekniikka Oy:n asentaja Antti Tomminen asensi laitteiston.

Paikkakunta
Nokia
Kohde
Omakotitalo
Myynti ja asennus
Sujuva Talotekniikka Oy
Laitteisto
Lataa referenssi

Sähköauton latauslaitteet

Älykkäillä laitteillamme lataat sähköautosi tai hybridisi nopeasti ja turvallisesti, silloin kun haluat. Latausteho säilyy hyvänä kovillakin pakkasilla.
Tutustu mallistoon