Il­man­vaih­to­lait­teet, rivitalo, Korpilahti

Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumput toimivat odotustemme mukaan. Sähkönkulutus on pienentynyt kiitettävästi.

Ulla-Riitta Mikkonen, Martinpolun hallituksen puheenjohtaja

Sähkölämmitteisen rivitalon energia- ja ilmanvaihtoremontti

Useissa suomalaisissa poistoilmanvaihdolla varustetuissa pientaloissa mietitään viimeistään lämmityskauden alkaessa sekä lämmityskulujen leikkaamista että ilmanvaihdon saattamista asumisterveysasetuksen mukaiseksi.

Korpilahdella sijaitsevassa, vuonna 1988 valmistuneessa rivitaloyhtiössä, As Oy Martinpolussa, ryhdyttiin toimeen talvella 2014. Suoralla sähkölämmityksellä ja koneellisella poistoilmanvaihdolla varustetussa yhtiössä talon tuulettimien moottorit olivat teknisen käyttöikänsä päässä.

Huoneistoihin ei myöskään ollut rakennusvaiheessa asennettu korvausilmaventtiileitä. Poistoilmanvaihdon vaatima korvausilma pääsi kuitenkin virtaamaan ovien ja ikkunoiden raoista, joten rakennevauriosta johtuvia sisäilmaongelmia ei tässä kohteessa ollut päässyt kehittymään.

Mobair-korvausilmalaitteet parantavat ilmanvaihtoa

Martinpolun hallituksen edustus tutustui talotekniikka-alan tarjontaan Jyväskylän rakennusmessuilla kevättalvella 2014. Messut ovat mitä mainioin startti tämäntyyppisen projektin käynnistämiseen, oli kyseessä mikä talotekninen saneeraustarve tahansa.

”Messukäynnillä kuulimme Scanoffice Oy:n osastolla myös vaihtoehtoisesta saneeraustavasta, Mobair-korvausilmalaitteista ja viimeisimmästä ilmalämpöpumpputekniikasta”, kertoo hallituksen puheenjohtaja Ulla-Riitta Mikkonen.

Välittömästi messujen jälkeen järjestetyn tarjouspyyntökierroksen lopputuloksena Martinpolulla päädyttiin lämmityskulujen leikkaamiseen Mitsubishi Electricin SF35-ilmalämpöpumpuin sekä ilmanvaihdon parantamiseen suomalaisin, kiertoilmalla lämmittävin Mobair-korvausilmalaittein, jotka asennettiin olo- ja makuuhuoneisiin. Samassa yhteydessä myös talotuulettimiin asennutettiin uudet moottorit.

Vedontunnetta ei pääse syntymään

Ilmalämpöpumput ja Mobair-korvausilmalaitteet asensi Scanoffice Oy:n jälleenmyyjä Lämpöpalvelu Sami Päijänen Oy. Sami Päijäsen mukaan tämäntyyppinen remontti voidaan tehdä yhdessä työpäivässä asukkaita juurikaan häiritsemättä.

”Selkeä, nopea ja siisti toteutus, jossa ei käytännössä voi tulla harmaita hiuksia ja kustannuksia lisääviä piiloyllätyksiä sekä varmasti kohtuullinen investointi asiakkaille ovat sekä tilaajalle että urakoitsijalle pelkkää plussaa”.

Martinpolulla asutaan vähemmän energiaa kuluttaen ja terveellisemmässä sisäilmassa nyt toista talvea. Kokemukset ovat myönteiset.

”Ilmalämpöpumput toimivat odotustemme mukaan. Sähkönkulutus on pienentynyt kiitettävästi. Omassa huoneistossani sähköä kului viime vuonna noin 2000 kWh vähemmän, vaikka korvausilmakanavat tehtiin vasta tässä yhteydessä. Mobair-korvausilmalaitteet suodattavat siitepölyn ja lämmittävät tuloilman lämmityskaudella, jolloin vedon tunnetta ei pääse syntymään”, toteaa Ulla-Riitta lopuksi.

Paikkakunta
Korpilahti
Kohde
Rivitalo
Myynti ja asennus
Lämpöpalvelu Sami Päijänen Oy
Lataa referenssi

Ilmanvaihtolaitteet

Mitsubishi Electric Lossnay-ilmanvaihtolaitteet ja kotimaiset Mobair-korvausilmalaitteet ja -venttiilit ovat edullinen tapa parantaa sisäilman laatua. Helppo asennus kaikkiin rakennuksiin.
Tutustu mallistoon

Mobair-korvausilmalaitteet

Kotimaiset Mobair-ilmanvaihtolaitteet poistavat vedontunteen. Lattiapinnat lämpenevät ja lämmitystä tarvitaan vähemmän.
Tutustu mallistoon