Valkoinen Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumppu vaalealla seinustalla olohuoneessa. Olohuoneen ikkunoista näkyy talvinen maisema.

Vaihda vanha ilmalämpöpumppusi tehokkaampaan

 • ☀️ Kesän viilein maksuaikatarjous 1.6.-31.8. Rahoita hankintasi ja siirrä eräpäivää halutessasi 3 kk eteenpäin - täysin kuluitta ja koroitta!
  Lue lisää

  SOG-rahoituksen maksuaikatarjous 1.6.-31.8.

  Älä suotta kärvistele kesähelteillä kuumassa kodissa! Kaikkiin 31.8.2024 mennessä tehtyihin ja myönnettyihin SOG-rahoitushakemuksiin saat halutessasi täysin kuluttoman ja korottoman kolmen kuukauden eräpäivän siirron. Ensimmäinen laskusi erääntyy vasta kolmen kuukauden päästä – ilman mitään kuluja tai lyhennyksiä. Voit tällöin päättää maksatko laskun kokonaan pois, vai jatkatko maksusuunnitelman mukaisesti.

  Rahoitusta voi hakea aina 2 500–50 000 € hankintoihin. Lopullinen rahoitettava osuus voi olla myös vähemmän, kuin haettu vähimmäissumma 2 500 €. Rahoituksen myöntää OP Yrityspankki Oyj.

  Maksa hankintasi pienemmistä energialaskuista kertyvillä säästöillä

  Joustava maksutapa tekee energiaremontin hankinnasta nopeaa ja huoletonta. Kotiisi asennettu lämpöpumppu tai aurinkosähköjärjestelmä alkaa tuottaa säästöjä heti käyttöönoton jälkeen ja maksaa itsensä nopeasti takaisin. Kuukausittaiset kulusi eivät nouse välttämättä lainkaan, vaan voit lyhentää lainaa pienemmistä energialaskuista kertyvillä säästöillä. Joustavaa maksutapaa voit hyödyntää kaikkiin Scanofficen tuoteryhmiin.

  > Tutustu tarkemmin joustavaan maksutapaan ja rahoituslaskuriin

   

Eikö vanha ilmalämpöpumppusi toimi entiseen malliin? Korjaamisen sijaan pumppu voi olla parempi vaihtaa uuteen. Uusi ilmalämpöpumppu maksaa itsensä takaisin isompina säästöinä lämmityslaskussa.

Uudet Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumput ovat myös täynnä fiksuja ominaisuuksia, jotka tekevät arjesta mukavampaa. Ja mikä parasta, voit luottaa siihen, että uusi pumppusi toimii tehokkaasti silloin, kun sitä eniten tarvitset.

Löydä sinulle sopiva il­ma­läm­pö­pump­pu!

Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumput jokaiseen makuun

Meiltä löytyy laaja valikoima ilmalämpöpumppuja, joista löytyy sopiva korvaava laite vanhan ilmalämpöpumppusi tilalle. Tässä on muutama erinomainen vaihtoehto:

Mitsubishi Electric RW

Suomen oloihin suunniteltu huipputehokas ilmalämpöpumppu. Hyper Heating -teknologian ansiosta RW-ilmalämpöpumppujen lämpökerroin on erittäin hyvä – jopa -30°C:n pakkasella noin kaksi.

Mitsubishi Electric MSZ-RW -ilmalämpöpumppu.

Mitsubishi Electric LN

Suomen suosituin malli. Moderni muotoilu, korkea energiatehokkuus ja tekniset innovaatiot nostavat asumisen Premium-tasolle. Valitse neljästä upeasta väristä omasi!

Punainen Mitsubishi Electric LN-sarjan ilmlämpöpumppu edestä kuvattuna

Mitsubishi Electric FT

Tehokas ja kompakti laite, joka voidaan asentaa esimerkiksi oven tai ikkunan yläpuolelle. Skandinaaviseen sisustukseen sopiva muotoilu tekee siitä tyylikkään lisän kotiisi.

Jälleenmyyjämme auttavat mielellään sopivan laitteen valinnassa!

Esimerkki: Lisäsäästöä uudella pumpulla yli 350 € / vuosi

Ilmalämpöpumpun säästämään energiamäärään vaikuttaa pumpun tuottama lämmitysteho ja se, kuinka energiatehokkaasti lämpö tuotetaan, eli millainen lämpökerroin tai hyötysuhde laitteella on. Uusien pumppujen lämmitystehot ja lämpökertoimet ovat kehittyneet huimasti.

Vertailtaessa uusia malleja vanhoihin, voidaan havaita 5–10 %:n energiansäästö uusien laitteiden hyväksi. Lisäksi vanhat ilmalämpöpumput menettävät tehoaan ajan myötä likaantumisen ja kulumisen seurauksena. Kymmenen vuoden käytön jälkeen laitteen säästöpotentiaali voi olla huonontunut noin 15 %.

Uuden RW35-ilmalämpöpumpun mitoituskuorma kylmissä olosuhteissa on energiamerkinnän mukaan 5,9 kW. Kun tämä kerrotaan kylmien olosuhteiden mukaisella aktiivitilan tuntimäärällä (2100 h), saadaan laskettua asuintilojen lämmittämiseen tuotettava energiamäärä, 12 390 kWh vuodessa.

Energiamerkintä kertoo myös RW35-mallin vuosittaisen energiakulutuksen mitoituskuormalla: 3083 kWh. Kun tämä määrä vähennetään laitteen vuodessa tuottamasta energiasta, saadaan laitteen tuottama ilmaisen energian osuus: 12 390 kWh – 3083 kWh = 9307 kWh.

Lasketaan seuraavaksi ero vanhaan ilmalämpöpumppuun. Oletetaan, että vanhemman tekniikan vuoksi vanhan mallin suorituskyky oli uutena 95 % uuden laitteen suorituskyvystä. Tällöin ilmaisen energian osuus vanhalla laitteella olisi ollut 0,95 * 9307 = 8841,65 kWh.

Kun otetaan huomioon myös kulumisen ja pintoihin pinttyneen lian aiheuttama energiatehokkuuden huononeminen, puhutaan 85 % energiamäärästä alkuperäiseen verrattuna: 0,85 * 8841,65 ≈ 7515 kWh.

Erotus uuden ja vanhan laitteen ilmaisen energian osuuksissa olisi siis 9307 kWh – 7515
kWh = 1792 kWh.

Jos sähkön hinta (sis. sähkönsiirron ja verot) olisi 20 senttiä/kWh, olisi lisäsäästö euroissa 0,2 * 1792 ≈ 358 €.

Huom. Laskelma perustuu arvioon. Todellisuudessa saavutetut säästöt saattavat vaihdella eri käyttökohteissa.

Vaikka uusia ilmalämpöpumppuja käytettiin paljon enemmän kuin entisiä eikä puulla lämmitetty, pysyi sähkönkulutus silti samana. Pumppujen teho ja energiatehokkuus on kehittynyt huimasti. Huipputuote!

Hirsitalon omistaja, Rantasalmi

Valtuutetut jälleenmyyjämme auttavat uuden laitteen valinnassa

Scanoffice Oy on Mitsubishi Electricin virallinen maahantuoja. Meillä on yli 2000 ammattitaitoista jälleenmyyjää ympäri Suomen valmiina palvelemaan sinua. He osaavat kertoa, milloin laite kannattaa uusia ja millainen tuote sopii vanhan tilalle.

Uuden ilmalämpöpumpun hankinta on usein vanhan korjausta nopeampaa ja pitkällä aikavälillä kannattavampaa. Saat tekijät nopeasti paikalle, kun et jätä hankintaa asennusliikkeiden kiireisimpään pakkas- tai hellesesonkiin.

Uuden pumpun asennus sujuu sutjakasti, ja asentajat vievät vanhan pumpun pois ja huolehtivat sen kierrättämisestä.

Mies istuu keittiönpöydän äärellä kannettavan tietokoneen edessä veikeä ilme kasvoillaan

Liity tyytyväisten ilmalämpöpumpun vaihtajien joukkoon – pyydä tarjous uudesta pumpusta!

Täytä alle yhteystietosi. Välitämme viestisi jälleenmyyjälle, joka on sinuun yhteydessä.