Aurinkopaneelien hinta ja hyödyt.

Aurinkopaneelin hinta

Paljonko aurinkopaneelit maksavat?

Aurinkopaneelien hinnat ovat laskeneet viime vuosina uusien teknologioiden myötä. Laske alla olevalla aurinkopaneelilaskurilla, paljonko säästät sähkölaskussasi vuodessa. Samalla näet, paljonko hiilijalanjälkesi vähenee ja kiinteistösi arvo kasvaa.

Laske aurinkopaneelien määrä ja hyödyt

Aurinkopaneelijärjestelmä on taloudellisesti kannattavin silloin, kun se on oikein mitoitettu ja tuotetun aurinkosähkön voi käyttää pääasiassa omiin tarpeisiin. Sähkön hintojen noustessa myös ylimääräisen sähkön myynnistä on tullut entistä kannattavampaa.

Laske kätevällä laskurillamme, paljonko aurinkopaneeleja tarvitset ja paljonko voisit säästää sähkölaskussa.

  Pyydä ratkaisuehdotus jälleen­myyjiltämme

  Asiantuntevat jälleenmyyjämme auttavat aurinkosähköjärjestelmän hankinnassa ja antavat mielellään lisätietoja. Ota yhteyttä lähimpään jälleenmyyjääsi alla olevalla lomakkeella.

  Mistä aurinkopaneelien hintaerot johtuvat?

  Aurinkopaneeleilla on erilaisia ominaisuuksia. Mitä laadukkaampi ja mitä enemmän ominaisuuksia paneelissa on, sitä enemmän se yleensä maksaa.

  Hyvänä esimerkkinä on mustat aurinkopaneelit. Musta väri näyttää tyylikkäältä esimerkiksi mustalla katolla, ja siksi moni haluaa maksaa siitä hiukan ylimääräistä.

  Muita ominaisuuksia voivat olla pitkä 30 vuoden tehdastakuu tai kaksoislasirakenne, jolloin myös paneelin takana on lasi muovikalvon sijaan. Lisäksi aurinkopaneeli voi olla kaksipuolinen, jolloin tuotantoa saadaan myös paneelin taakse tulevasta valosta.

  Esimerkkejä hinnoista

  Vuonna 2000 wattihinta 50 kWp:n aurinkosähköjärjestelmälle lähenteli 9 euroa, mikä tarkoittaisi noin 450 000 euron sijoitusta aurinkopaneelijärjestelmään. Vuonna 2010 saman järjestelmän kauppahinta oli noin 5 euroa watilta, eli noin 250 000 euroa.

  Vuonna 2021 50 kWp:n aurinkovoimala maksoi kohteesta riippuen noin 1 euron watilta, eli noin 50000 €.

  On toki hyvä huomioida, että noin 5 kW:n järjestelmä kotitalouksiin on erihintainen kuin suuremmat järjestelmät. Kuitenkin voidaan sanoa, että aurinkopaneelijärjestelmien hinta on laskenut noin 89 prosenttia viimeisen kahden vuosikymmenen aikana. (Lähde: Energiavirasto.)

  Selvitä, montako paneelia tarvitset ja paljonko säästät!

  Aurinkopaneelien käyttö pienensi sähkölaskua

  Aurinkopaneelien käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä erityisesti sähkölaskun pienenemiseen. Nissisen perhe tuotti 15 prosenttia kuukauden sähkönkulutuksesta kolmessa viikossa. Myös ekologiset arvot ovat perheelle tärkeitä.

  Katso alla olevalta videolta, miten Nissiset päätyivät hankkimaan omakotitalonsa katolle Scanofficen maahantuomat Canadian Solar -aurinkopaneelit.

  Investoi korkeaan laatuun

  Aurinkopaneelin hinta tulee aikaa myöten edulliseksi, kun valitset korkealaatuisen ja kestävän tuotteen. Käytämme Scanoffice Premium -aurinkosähköjärjestelmissämme HT-S:n tehokkaita, korkeimpaan Tier 1 -luokkaan kuuluvia aurinkopaneeleja. Näiden suuri teho on saavutettu korkealaatuisilla yksikiteisestä piistä valmistetuilla kennoilla, joilla aurinkopaneeliin saadaan yli 20 prosentin hyötysuhde.

  Korkean laadun puolesta puhuvat valmistajan teettämät 359 laatutestiä. Lisäksi olemme teettäneet puolueettomat testit, jotta voit luottaa siihen, että paneelisi toimivat moitteettomasti Pohjolan vaativissa olosuhteissa.

  Meiltä löydät myös pitkäikäiset ZNShine Solarin lasi-lasi-paneelit. Tuplalasipaneelissa kenno on kahden lasilevyn välissä, minkä ansiosta paneelille annetaan erityisen pitkä 30 vuoden tuotantotakuu. Mitä pitempään aurinkopaneelit toimivat moitteetta, sitä edullisemmaksi aurinkosähkön hinta muodostuu.

  Aurinkopaneelien osto-opas

  Katso alla olevasta listasta, mitä sinun kannattaa ottaa huomioon, kun hankit aurinkopaneeleja. Näin saat investoinnistasi parhaan mahdollisen hyödyn.

  ​​1. Mieti, mihin käytät aurinkosähköä

  Aurinkopaneelijärjestelmä on hyvä rakentaa niin, että voit käyttää sen tuottaman sähkön pääasiassa itse. Näin saat järjestelmästä parhaan mahdollisen hyödyn. Toisaalta, jos arvioit, että sähkö on tulevaisuudessakin kallista, kannattaa koko katto laittaa täyteen ja myydä ylijäämäsähkö verkkoon.

  2. Laske tarvittavien aurinkopaneelien määrä

  Selvitä yllä olevan laskurin avulla, paljonko aurinkopaneeleja tarvitset – ja paljonko säästät.

  3. Jätä asennus ammattilaisen huoleksi

  Suunnitteletko aurinkopaneelien asennusta omakotitaloon tai kesämökkiin? Aurinkojärjestelmiemme asentamisesta vastaavat Scanoffice Aurinkopartnerit ovat kokeneita alan ammattilaisia.

  4. Valitse luotettava aurinkopaneelien toimittaja

  Turvallisen ja luotettavan aurinkovoimalan toimittajan tunnistat Scanoffice Aurinkopartneri -merkistä. Ammattitaito ja laadukkaat komponentit sekä taattu jälkimarkkinointi, kuten varaosat sekä takuu- ja huoltopalvelu, ovat tärkeitä, koska aurinkovoimaloiden elinkaari on jopa kymmeniä vuosia. Scanoffice Aurinkopartnereihin voit luottaa!

  5. Varmista, että saat kunnon takuun

  Scanofficen toimittamilla aurinkosähköjärjestelmillä on markkinoiden johtavat tehdastakuut: paneeleilla 25–30 vuotta ja Suomessa valmistetuilla paneeleiden kiinnikkeillä 30 vuotta. Vakavaraisen yhtiön myöntämä pitkä takuu yhdistettynä ammattitaitoiseen asennukseen takaa parhaan lopputuloksen.

  Tutustu tuotteisiimme

  Uutuus
  HT-S – täysin mustat aurinkopaneelit

  HT-S:n täysin mustat aurinkopaneelit sopivat kaikkiin ympäristöihin. Yhtenäisen musta pinta on ajattoman tyylikäs. Paneelia on saatavana monessa eri teholuokassa.

  Täysin musta kaksoislasipaneelillinen ht-s -aurinkopaneeli tuottaa sähköä paneelin molemmalta puolelta.
  Uutuus
  Hyundai HiE -aurinkopaneelit

  Hyundai HiE -aurinkopaneeli – Täysin musta uutuus nyt Scanoffice Solarilta!

  Hyundai HiE -aurinkopaneeli, tuotekuva.
  Uutuus
  HT-S – tehokas kaksipuolinen aurinkopaneeli

  Suuren tehon kaksipuolinen aurinkopaneeli ylivoimaisella kaksoislasirakenteella.

  Tehokas HT-S -aurinkopaneeli kuvattuna edestä. Mukana myös HT-s yrityksen logo
  Suosittu
  Hanwha Q.PEAK DUO ML-G11 -aurinkopaneelit

  Kestävää suorituskykyä huokuvat Hanwha Q CELLS -aurinkopaneelit nyt Scanoffice Solarilta!

  Hanwha Q.PEAK DUO ML-G11 -aurinkopaneelit, täysmusta, tuotekuva.
  Suosittu
  Scanoffice Premium -aurinkosähköpaketit

  Scanoffice Premium -aurinkosähköpaketit sisältävät kaikki aurinkovoimalaan tarvittavat tuotteet, kattokiinnikkeitä myöten.

  Canadian Solar HiKu -aurinkopaneelit

  Alan viimeisintä teknologiaa edustavat HiKu-paneelit takaavat erinomaisen energiatuoton myös pilvisellä säällä.

  Canadian Solar HiKu aurinkopaneeli, maahantuoja Scanoffice Solar Oy. Tuotekuva.
  ZNShine Solar ZXM7 -aurinkopaneelit

  ZNShine Solarin lippulaivatuote, musta kaksipuolinen lasi-lasipaneeli, nyt saatavilla!

  Scanoffice ZNShine Solar ZXM7 -aurinkopaneeli, musta kaksipuolinen lasi-lasipaneeli, tuotekuva.
  Sofar-invertterit

  Aurinkosähköjärjestelmien inverttereiden aatelistoa, Sofar-invertteri toimii luotettavana apurina aurinkopaneeleiden tuottaman sähkön kuljettamisessa kodin sähkölaitteiden käyttöön.

  Sofar Solar -invertterit, aurinkosähköjärjestelmät, Scanoffice Solar Oy.
  APsystems-mikroinvertterit

  APsystemsin mikroinvertterit vievät aurinkoenergiasi uudelle tasolle. Suunniteltu erityisesti Suomen olosuhteisiin, se tarjoaa ylivoimaista tehokkuutta ja luotettavuutta jokaiselle aurinkosähköjärjestelmälle.

  APsystems QT2 -mikroinvertterin tuotekuva
  Nordic Sun Off-grid -voimalat aurinkosähkölle

  Nordic Sun Off-grid -voimalat tuovat vapaata ja ekologista energiaa luonnon keskelle ja sähköverkon ulottumattomissa oleville.

  Nordic Sun Off-grid -voimalan tuotekuva, jossa näkyy kaksi eri kokoista invertteriä.
  Aurinkopaneelin akku Sofar – sähkövarasto ja hybridi-invertteri

  Aurinkopaneelin akku itse tuotetun aurinkoenergian varastointiin. Tyylikäs ulkonäkö. Pinottava ratkaisu helpottaa asentamista.

  Aurinkopaneelin akku Sofar Solar Sähkövarasto ja hybridi-invertteri, tuotekuva.
  Aurinkopaneelin akku Solax – sähkövarasto ja hybridi-invertteri

  Aurinkoenergiaa jokaiseen kotiin – Solaxin hybridi-invertteri ja akusto tuovat tehokkuutta ja vapautta elämääsi. Nauti omavaraisuudesta juuri siellä missä tahdot.

  Solax-invertteri ja akku
  Fronius-invertterit

  Laadukkaat Fronius Symo -aurinkosähköinvertterit Pohjolan oloihin.

  Fronius Symo -aurinkosähköinvertteri, tuotekuva.
  KACO blueplanet -invertterit

  Erityisesti yritysten käyttöön soveltuvat kolmivaiheiset KACO blueplanet -invertterit. Saatavilla aina 125 kW:n kokoluokkaan asti.

  KACO blueplanet -invertteri, tuotekuva.
  Nordic Sun – aurinkopaneelin kiinnikkeet

  Kestävästä Magnelis-teräksestä valmistetut aurinkopaneelin kiinnikkeet 30 vuoden takuulla. Saatavilla mustina tai alumiinin värisinä.

  Nordic Sun aurinkopaneelin kiinnikkeet, magnelis-teräs, alumiinin värisiä ja mustia kiinnikkeitä.
  Orima Solar – aurinkopaneelien kattokiinnikkeet

  Kestävä ja turvallinen kiinnitysjärjestelmä suomalaiselta Orima Solarilta 30 vuoden takuulla. Sopii yhteen kaikkien yleisimpien kattotyyppien kanssa.

  Orima Solar -aurinkopaneelien kiinnikkeet, suomalainen aurinkopaneelien kattokiinnitysjärjestelmä, paneeleja ja kiinnikkeitä talon katolla.
  Esdec FlatFix Wave® Plus – Aurinkopaneelin kiinnikkeet tasakatoille

  Maksimaalinen aurinkopaneelien tuotto minimaalisilla kustannuksilla. Huippuhelppo asennus. Sopii erityisesti isoille tasakatoille.

  Esdec FlatFix Wave® Plus – Aurinkopaneelin kiinnikkeet tasakatoille.
  Aerocompact – Älykäs aurinkopaneelien kiinnitysjärjestelmä tasakatoille

  Aerocompact valmistaa älykkäitä aurinkopaneelien kiinnitysjärjestelmiä eri kattotyypeille, kuten tasakatoille.

  Aerocompact aurinkopaneelien kiinnitysjärjestelmä sivusta kuvattuna.
  Palomieskytkin Santon

  Santonin palomieskytkin katkaisee aurinkopaneelien tasasähkön, jos kiinteistön sähköt katkaistaan. Tämä tuo turvaa pelastushenkilöstölle poikkeustilanteissa.

  Santon-palomieskytkin aurinkovoimalaan, tuotekuva.