mies osoittaa sähköauton latauspistokkeella aseenomaisesti.

Sähköauton latausasema kotiin ja yrityksille

Vikkelämpi arki älykkäällä latauksella
 • ⭐️ Maksuaikatarjous 19.2.-31.5. Rahoita hankintasi ja siirrä eräpäivää halutessasi 6 kk eteenpäin - täysin kuluitta ja koroitta!
  Lue lisää

  SOG-rahoituksen maksuaikatarjous 19.2.-31.5.

  Kaikkiin 31.5.2024 mennessä tehtyihin ja myönnettyihin SOG-rahoitushakemuksiin saat halutessasi täysin kuluttoman ja korottoman kuuden kuukauden eräpäivän siirron. Ensimmäinen laskusi erääntyy vasta kuuden kuukauden päästä – ilman mitään kuluja tai lyhennyksiä. Voit tällöin päättää maksatko laskun kokonaan pois, vai jatkatko maksusuunnitelman mukaisesti.

  Rahoitusta voi hakea aina 2 500–50 000 € hankintoihin. Lopullinen rahoitettava osuus voi olla myös vähemmän, kuin haettu vähimmäissumma 2 500 €. Rahoituksen myöntää OP Yrityspankki Oyj.

  Maksa hankintasi pienemmistä energialaskuista kertyvillä säästöillä

  Joustava maksutapa tekee energiaremontin hankinnasta nopeaa ja huoletonta. Kotiisi asennettu lämpöpumppu tai aurinkosähköjärjestelmä alkaa tuottaa säästöjä heti käyttöönoton jälkeen ja maksaa itsensä nopeasti takaisin. Kuukausittaiset kulusi eivät nouse välttämättä lainkaan, vaan voit lyhentää lainaa pienemmistä energialaskuista kertyvillä säästöillä. Joustavaa maksutapaa voit hyödyntää kaikkiin Scanofficen tuoteryhmiin.

  Voit laskea mahdollisen säästösi helposti lämpöpumppulaskurillamme.

   

  Tutustu tarkemmin joustavaan maksutapaan ja rahoituslaskuriin

Valitse sähköauton latausasema, joka vastaa täydellisesti tarpeitasi. Tarjoamme laajan valikoiman sähköauton latausasemia, joilla sähköauton lataus hoituu niin kotona, kuin taloyhtiöiden ja yritysten kiinteistöillä.

Scanofficen jälleenmyyjän kautta hankittu sähköauton latausasema takaa sähköautosi nopean, turvallisen ja helppokäyttöisen latauksen. Kaikki myymämme latausasemat ovat testattuja Pohjolan vaihtelevissa olosuhteissa.

Scanofficen latausasemien hyödyt

Auto latautuu nopeasti

Voit ladata autoasi jopa 22 kilowatin teholla. Saat noin 100 kilometriä ajomatkaa autosi akkuun yhden tunnin aikana.

Älykkäät latausasemamme mukautuvat talon muuhun kulutukseen ja säätävät lataustehoa tarvittaessa alhaisemmaksi.

Edullista sähköä

Voit ajoittaa latauksen siihen vuorokauden aikaan, kun sähkö on edullisinta.

Valikoimaan kuuluu latausasemia ja latauspisteitä, joissa voit hyödyntää aurinkopaneelien tuottamaa energiaa tai esimerkiksi pörssisähköä sen ollessa edullista.

Lataus on turvallista

Dynaaminen kuormanhallinta säätää lataustehoa kiinteistön muun kuorman mukaan. Voit nukkua yösi rauhassa ja antaa autosi latautua sillä aikaa täyteen.

Kauttamme saatava sähköauton latausasema kestää myös Suomen sääolosuhteet, kuten kovat pakkaset. Laitteet sopivat kaikkiin automerkkeihin.

Näin helposti hankit sähköauton latausaseman

1
Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi lomakkeella, niin valtuutettu jälleenmyyjämme ottaa sinuun yhteyttä. Vaihtoehtoisesti voit olla suoraan yhteydessä sinua lähellä olevaan asennusliikkeeseen.

2
Asiantuntija auttaa laitteen valinnassa

Jälleenmyyjämme auttavat latausaseman valinnassa ja sen sijoittamisessa. Saat Scanofficen jälleenmyyjältä kaikki helppoon ja turvalliseen lataukseen tarvittavat tuotteet. Erillisiä sähkön latausta seuraavia mittareita ei tarvita.

3
Sähköasentaja asentaa latausaseman

Latausaseman asentaa aina sähköasentaja, jolla on työhön tarvittavat sähköpätevyydet.

4
Nauti ajamisesta

Sähköauton lataus kotona tekee ajamisesta mukavaa. Yön aikana täyteen latautunut akku kestää pitkään, eikä sinun tarvitse heti etsiä sopivaa latauspistettä tien päältä. Tarvittaessa saat meiltä latausasemiin varaosat, ja myös huolto pelaa.

Anna la­taus­bot­tim­me auttaa oikean laitteen valinnassa

Tutustu mallistoon

Saat Scanofficelta sähkö- ja hybridiauton lataukseen kaiken tarvittavan. Laajasta valikoimastamme löydät sopivan sähköauton latausaseman tai latauspisteen niin vapaa-ajan asuntoon, omakotitaloon, taloyhtiöön kuin yritykseen. Laitteet ovat kestäviä ja tehokkaita, joten sinun ei tarvitse uusia niitä, vaikka vaihtaisit hybridin myöhemmin sähköautoon.

Sähköauton lataus kotona ja yrityksissä

Uutuus
Zaptec – Älykäs ja helppokäyttöinen sähköautojen latausasema

Koe Zaptecin vallankumouksellinen lähestymistapa sähköautojen lataukseen Zaptec Go:n ja Zaptec Pro:n kautta. Latauslaitteissa on dynaaminen kuormanhallinta. Go-mallissa on mahdollisuus auton lataamiseen pörssisähkön ollessa halvinta.

Zaptec Pro sähköauton latausasema
Suosittu
Sähköauton lataus aurinkosähköllä – BENY-latausasema omakotitaloon

Älykäs sähköauton latausasema BENY säätää lataustehoa sen mukaan, kuinka paljon kodin katolla olevat aurinkopaneelit tuottavat. BENY sopii yhteen kaikkien aurinkosähköjärjestelmien sekä ladattavien autojen kanssa.

Beny sähköauton latauslaite, musta latausasema, jossa latausjohto on paikallaan.
Suosittu
Keba P30 – nopea ja kestävä sähköauton latausasema

Ympäristöystävälliset KeContact P30 -latausasemat kestävät vaikeimmatkin sääolosuhteet ja ovat valmiita ulkokäyttöön – jopa -25 °C:ssa. Latausasemat soveltuvat myös taloyhtiökäyttöön.

Keba P30 sähköauton latausasema, valkoinen, vihreä latausjohto on paikallaan.
Sähköauton latauslaitteen tolppa – SYY-2111A

Scanoffice Solarin tyylikäs sähköauton lataustolppa on helpoin tapa asentaa latausasema pihaan. Siihen voidaan kiinnittää mikä tahansa latauslaite helposti ja nopeasti.

sähköauton lataustolppa
MEVOLT MK4 – Kattoon asennettava ylellinen sähköauton laturi

MEVOLT MK4 tarjoaa ylellisyyttä huokuvan kokemuksen sähköauton lataukseen. Ainoana maailmassa kaukosäätimen painalluksesta latauspistoke liukuu tyylikkäästi ulos kattoon asennetusta latauslaitteesta. Saat käsiisi aina puhtaan pistokkeen ja autopaikka säilyy siistinä.

mevolt mk4 sähköauton latausasema kattoon asennettuna.
AmpIN Smart – sähäkkä ja kestävä sähköauton latauskaapeli

AmpIN Smart sähkö- ja hybridiauton latauskaapeli kestää jopa -40 asteen pakkasen. Käytä lähes rajattomasti. Sopii kaikkiin automerkkeihin.

ampin sähkö- ja hybridiauton type 2 -latausjohto, tuotekuva.

Usein kysyttyä sähköauton latauksesta

 • Voiko sähköautoa ladata tavallisesta pistorasiasta tai lämmitystolpasta?

  Sähköauton lataus lämmitystolpasta ei ole yhtä turvallista kuin siihen tarkoitukseen suunnitellusta, kiinteästi asennetusta latausasemasta. Normaalit kodin pistorasiat eivät myöskään kestä toistuvaa ja pitkäkestoista sähköauton tai hybridin lataamista. Pahimmassa tapauksessa viallinen ja ylikuumentunut pistorasia voi syttyä palamaan.

  Scanofficen latauslaitteiden älykkäät ratkaisut säätävät lataustehoa kiinteistön muun kuorman mukaan, jolloin lataus on turvallista. Saat autoon sähköliittymässä kulloinkin vapaana olevan sähkön. Sinun ei tarvitse suurentaa kodin sähköliittymää, eivätkä pääsulakkeet pala.

 • Sähköauton latauksen hinta – Paljonko sähköauton lataus kotona maksaa?

  Vaikka sähköenergian hinta on noussut, auton lataus kotona on erittäin edullista verrattuna bensiini- ja dieselautojen tankkaukseen: lataus 100 kilometrin matkalle maksaa vain muutamia euroja oman sähkösopimuksen sähkönhinnasta (€/kWh) riippuen.

  Sähkön hinta vaihtelee tunneittain. Voit säästää rahaa lataamalla autoasi silloin, kun sähkö on edullista.

  Lue lisää sähköauton lataamisesta kotona
 • Kannattaako hankkia latausasema kiinteällä kaapelilla vai ilman?

  Sähköauton latauslaite pistokkeella on yleensä kiinteää versiota hiukan edullisempi, koska verrattain kallista kaapelia ei tarvita. Kiinteän kaapelin etu on puolestaan sen helppokäyttöisyys: irtokaapelia ei tarvitse kaivaa autosta erikseen. Juuri käyttämisen helppouden vuoksi kiinteällä kaapelilla varustettu latauslaite on kotikäytössä suosituin.

 • Type 1 vai type 2 vai jokin muu liitin?

  Sähköauton latauslaitteet ovat nykyisin lähes kaikki type 2 -liittimellä varustettuja. Tämä johtuu siitä, että Standardin 62196-2 mukainen type 2 -liitin on valittu EU:n jakeluinfradirektiivissä (2014/94/EU) julkisten latauslaitteiden liittimeksi. Type 1 -liittimiä näkee autoissa myös, koska se on suosittu liitin Yhdysvalloissa ja Japanissa.

  Jos autossasi sattuu olemaan type 1 -liitin, kannattaa hankkia latauskaapeli, jonka toinen pää sopii autoosi ja toisessa päässä on type 2 -liitin. Yleensä tällainen kaapeli tuleekin auton mukana.

 • Voiko sähköauton ladata aurinkosähköllä?

  Itse tuotettu aurinkoenergia yhdistettynä älykkääseen energianhallintaan on tehokas keino lisätä omavaraisuutta ja hillitä ilmastonmuutosta. Aurinkovoimalalla voi tuottaa ison osan auton tarvitsemasta sähköstä.

  Voit yhdistää latausaseman aurinkosähköjärjestelmääsi ja kotisi älylaitteisiin. Näin varmistat, että itse tuottamasi energia hyödynnetään optimaalisesti.

 • Sähköauton latausaseman hankkiminen taloyhtiöön tai yritykseen

  Latausasemien asentaminen on suhteellisen yksinkertaista. Ne voidaan helposti integroida jo olemassa oleviin rakenteisiin. Älykkäiden latauslaitteiden avulla voidaan hallita kuormitusta tehokkaasti, mikä mahdollistaa joustavan ja turvallisen latauksen useille ajoneuvoille samanaikaisesti. Lisäksi nämä laitteet tarjoavat sähkökulutuksen raportointia ja mahdollista kuukausilaskutusta, mikä tekee niiden hallinnoinnista vaivatonta

  Lue lisää sähköauton lataamisesta taloyhtiössä ja yrityksissä

Tutustu Scanofficen älykkäisiin latausasemiin

Avustukset ja hankinnan tuet

 • Kotitalousvähennys yksityishenkilöille

  Kotitalousvähennys on verovähennys, jota voit saada kotiin tai vapaa-ajan asuntoon hankittavan lämpöpumpun, aurinkopaneelien tai sähköauton latauslaitteen asennuksesta. Vähennystä voi hakea vain asennustyön osuudesta, ei laitteen hinnasta.

  Hintaesimerkki: sähköauton latauslaite

  • Hankintahinta asennettuna 1500 €
  • Asennustyön osuus 650 €
  • 650 € x 40 % – 100 € omavastuu = kotitalousvähennys 160 €

  Sähköauton latauslaitteen hankintahinnaksi jää kotitalousvähennyksen jälkeen 1340 €.

   

  Tutustu kaikkiin hankinnan tukiin
 • ARA:n avustus sähköautojen latausasemille taloyhtiöissä

  Tutustu ARA:n tarjoamaan avustukseen taloyhtiöden sähköautojen latauslaitteille! Avustuksen tarkoituksena on edistää sähköautokannan kasvua asuinrakennuksissa. Se on suunnattu asuinrakennuksen omistaville yhteisöille, kuten taloyhtiöille ja pysäköintiyhtiöille, jotka toteuttavat asukaspysäköintiä omakustannusperiaatteella.

  Avustusta voi hakea 35 %:n osuudella hyväksytyistä arvonlisäverollisista kustannuksista, enintään 90 000 € hakijaa kohden, ja kumulatiivinen tuki on enintään 200 000 € kolmen vuoden aikana de minimis -asetuksen mukaisesti.

  Lue lisää lataamisesta taloyhtiöissä
  Tutustu ARA:n avustukseen taloyhtiöille
 • ARA:n avustus työpaikkojen sähköautojen latausasemiin

  ARA tarjoaa avustuksia työpaikkojen sähköautojen latauspisteisiin, joiden avulla työnantajat ja kiinteistön omistajat voivat hankkia ja asentaa sähköauton latauspisteitä työntekijöiden käyttöön. Avustuksen suuruus on 750 euroa per käyttökuntoinen latausasema, ja sitä voivat hakea esimerkiksi yritykset, kunnat ja yksityiset työnantajat.

  Latausasemien tulee täyttää tietyt ehdot, ja niiden tarkoituksena on tukea kestävää kehitystä. Hae avustusta ja tee työpaikastasi nykyaikainen ja houkutteleva!

  Lue lisää lataamisesta työpaikoilla
  Tutustu ARA:n avustukseen työpaikoille