Aurinkopaneelien halpeneminen – laskeeko hinta?

Aurinkopaneelien, tuulivoimaloiden ja muiden ympäristöystävällisten teknologioiden hinnat ovat laskeneet huomattavasti viime vuosikymmeninä. Halpenevatko aurinkopaneelit edelleen?

Aurinkosähköjärjestelmien hinnat ovat laskeneet paljon

Aurinkopaneelien ja inverttereiden hinnat ovat laskeneet merkittävästi viime vuosina.
Aurinkoenergian hyödyntäminen kotitalouksissa ei ole enää pelkästään varakkaiden tai ympäristötietoisten ihmisten intohimohanke. Se on kotitalouksille, yrityksille ja maatiloille kohtuuhintainen itsensä takaisin maksava sijoitus, jolla tuotetaan omaa, päästötöntä sähköä.

Teknologinen kehitys laskee hintaa

Tekniikka, joka muuttaa auringonvalon sähköksi, on ollut käytössämme jo vuosikymmeniä. Tällä vuosituhannella on keskitytty teknologiseen kehitykseen sekä valmistusprosessien ja logistiikan optimointiin. Komponenteista on tullut tehokkaampia.

Yhdestä paneelista saadaan nykyään huomattavasti enemmän sähköenergiaa talteen. Tämä tarkoittaa sitä, että halutun energiatavoitteen saavuttamiseen tarvitaan vähemmän paneeleja.

Aurinkosähköjärjestelmien lopullinen kustannus on tullut romahtaen alaspäin samalla, kun aurinkopaneelien tehokkuus on kasvanut.

Laske aurinkopaneelien määrä ja hyödyt

Aurinkopaneelijärjestelmä on taloudellisesti kannattavin silloin, kun se on oikein mitoitettu ja tuotetun aurinkosähkön voi käyttää pääasiassa omiin tarpeisiin. Sähkön hintojen noustessa myös ylimääräisen sähkön myynnistä on tullut entistä kannattavampaa.

Laske kätevällä laskurillamme, paljonko aurinkopaneeleja tarvitset ja paljonko voisit säästää sähkölaskussa.

  Pyydä ratkaisuehdotus jälleen­myyjiltämme

  Asiantuntevat jälleenmyyjämme auttavat aurinkosähköjärjestelmän hankinnassa ja antavat mielellään lisätietoja. Ota yhteyttä lähimpään jälleenmyyjääsi alla olevalla lomakkeella.

  Laskevatko aurinkopaneelien hinnat edelleen?

  On syytä uskoa, että paneelien ja aurinkosähköjärjestelmien hinnat nousevat lähitulevaisuudessa. Raaka-aineiden ja rahtien hintojen kallistuminen nostaa valmiiden tuotteiden hintoja. Myös työvoimakustannukset ovat kasvaneet.

  Sähkön hintojen nousu tekee aurinkopaneelien hankinnasta kannattavaa

  Mitä aikaisemmin aurinkosähköjärjestelmän hankit, sitä enemmän säästät. Sähkön hinnat tulevat todennäköisesti edelleen nousemaan.

  Talvella tarvitaan enemmän lämmitystä ja sähköä, mikä kasvattaa kysyntää ja siten hintoja. Lisäksi energian hintojen nousu Euroopassa vaikuttaa: jos esimerkiksi maakaasun hinnat nousevat edelleen ja sähkönsiirtoyhteyksissä on ongelmia, sähkölaskut kasvavat myös Suomessa.

  Hanki aurinkopaneelit joustavasti rahoituksella

  Tuntuuko investointi tehokkaisiin aurinkopaneeleihin liian isolta kerralla maksettavaksi? Joustavalla rahoituksella voit hankkia energiaratkaisun heti ja maksaa sen vasta myöhemmin. Kuukausittaiset kulusi eivät nouse välttämättä lainkaan, vaan voit lyhentää lainaa pienemmistä energialaskuista kertyvillä säästöillä.