Aurinkopaneelien halpeneminen – laskeeko hinta?

Aurinkopaneelien, tuulivoimaloiden ja muiden ympäristöystävällisten teknologioiden hinnat ovat laskeneet huomattavasti viime vuosikymmeninä. Halpenevatko aurinkopaneelit edelleen? Olisiko kannattavaa odottaa muutama vuosi, ennen kuin asentaa aurinkosähköjärjestelmän kotiin, yritykseen tai maatilalle?

Aurinkopaneelien hinnoissa on nousupainetta

On syytä uskoa, että paneelien ja aurinkosähköjärjestelmien hinnat nousevat lähitulevaisuudessa. Raaka-aineiden ja rahtien hintojen kallistuminen nostaa valmiiden tuotteiden hintoja. Laitteiston osuus kotitalouden aurinkosähköjärjestelmän kokonaiskustannuksesta on alle 40 prosenttia, joten myös työvoimakustannusten lisääntyminen on merkittävä tekijä.

Mitä aikaisemmin  aurinkosähköjärjestelmän  hankit, sitä enemmän säästät. Vaikka järjestelmien keskihinta laskisi hieman seuraavan vuosikymmenen aikana, sähkön hinta tulee edelleen nousemaan. Kun hankit aurinkosähköjärjestelmän nyt, säästät sähkölaskussa enemmän kuin hankkimalla hieman edullisemman järjestelmän vasta myöhemmin.

Laske aurinkopaneelien määrä ja hyödyt

Aurinkopaneelijärjestelmä on taloudellisesti kannattavin silloin, kun se on oikein mitoitettu ja tuotetun aurinkosähkön voi käyttää pääasiassa omiin tarpeisiin. Sähkön hintojen noustessa myös ylimääräisen sähkön myynnistä on tullut entistä kannattavampaa.

Laske kätevällä laskurillamme, paljonko aurinkopaneeleja tarvitset ja paljonko voisit säästää sähkölaskussa.

  Pyydä ratkaisuehdotus jälleen­myyjiltämme

  Asiantuntevat jälleenmyyjämme auttavat aurinkosähköjärjestelmän hankinnassa ja antavat mielellään lisätietoja. Ota yhteyttä lähimpään jälleenmyyjääsi alla olevalla lomakkeella.

  Aurinkosähköjärjestelmien hinnat ovat laskeneet paljon

  Aurinkopaneelit ja invertterit ovat halventuneet merkittävästi.  Aurinkopaneelijärjestelmien hinnat  ovat laskeneet jopa noin 89 prosenttia viimeisen kahden vuosikymmenen aikana.

  Aurinkoenergian hyödyntäminen kotitalouksissa ei ole enää pelkästään varakkaiden tai ympäristötietoisten ihmisten intohimohanke. Se on kotitalouksille, yrityksille ja maatiloille kohtuuhintainen itsensä takaisin maksava sijoitus, jolla tuotetaan omaa, päästötöntä sähköä.

  Aurinkovoimalan asennusta miettiessä on hyvä ottaa huomioon sen hinnan jakautuminen materiaalin ja työvoiman välillä.

  Teknologinen kehitys laskee hintaa

  Tekniikka, joka muuttaa auringonvalon sähköksi, on ollut käytössämme jo vuosikymmeniä. Tällä vuosituhannella on keskitytty teknologiseen kehitykseen sekä valmistusprosessien ja logistiikan optimointiin. Komponenteista on tullut tehokkaampia.

  Yhdestä paneelista saadaan nykyään huomattavasti enemmän sähköenergiaa talteen. Tämä tarkoittaa sitä, että halutun energiatavoitteen saavuttamiseen tarvitaan vähemmän paneeleja.

  Aurinkosähköjärjestelmien lopullinen kustannus on tullut romahtaen alaspäin samalla, kun aurinkopaneelien tehokkuus on kasvanut. Pitemmällä aikavälillä aurinkopaneeli- ja invertteriteknologia kehittyy ja laitteistoista tulee kustannustehokkaampia. Suuria hinnanalenemisia ei kuitenkaan ole luvassa.