Ilmastointilaite kotiin.

Ilmastointilaite kotiin – jäähdytykseen, lämmitykseen vai molempiin?

Ilmastointilaite viilentää kodin ja työtilat mukavaksi kesähelteellä. Kaikkein tehokkain sisäilman jäähdyttäjä on ilmalämpöpumppu. Mikä parasta, talvella laite lämmittää niin, että säästät selvää rahaa energiakustannuksissa.

Ilmastointilaite käyttötarkoituksen mukaan

Lämpiääkö kotisi tukalan kuumaksi kesähelteellä? Kaipaisitko lisälämmitystä talvella?

Pelkästään viilennykseen tarkoitetun ilmastointilaitteen voi saada edullisemmin, mutta kalliimmat, sekä viilennys- että lämmityskäyttöön tarkoitetut ilmastointilaitteet tarjoavat enemmän mahdollisuuksia asumis- ja työskentelymukavuuden lisäämiseen.

Markkinoilla on useita eri tavoin varusteltuja ja erihintaisia ilmastointilaitteita. Kun valitset laitetta, mieti ensin, minkälaiseen käyttöön laite tulee.

Mitä ilmastointilaitteen hankinnassa on hyvä ottaa huomioon?

  • käyttötarkoitus: pelkkä viilennys vai sekä viilennys- että lämmitysmahdollisuus
  • sisäyksikön sijoituspaikka
  • kiinteä vai siirrettävä
  • viilennysteho
  • äänitaso
  • sisäyksikön ulkonäkö
  • varusteet ja toiminnot
  • sisäilman suodattimet
  • maahantuojan myöntämä takuu ja varaosien saatavuus.

Siirrettävän ilmastointilaitteen voi hankkia kerrostaloon tai vuokra-asuntoon ilman erillistä lupaa, mutta kiinteän ilmastointilaitteen asentaminen edellyttää taloyhtiön lupaa.

Mitoita ilmastointilaite oikein

Ilmastointilaitteen valintaan vaikuttavat viilennettävien tilojen sokkeloisuus ja lämpökuorman suuruus. Lämpöä tuottavat erilaiset sisäiset ja ulkoiset lähteet kuten aurinko, valaistus, ihmiset ja laitteet. Jos asunnossa on esimerkiksi isot, etelään avautuvat ikkunat, mahdollisesti vielä kattohuoneistossa, lämpökuorma voi olla hyvinkin iso.

Kannattaa hankkia oikean kokoinen laite niin, että se oikeasti jäähdyttää koko asunnon. Liian heikkotehoinen laite joutuu helposti käymään ylikierroksilla, mikä lyhentää sen käyttöikää. Myöskään liian tehokasta laitetta ei kannata hankkia silloin, kun vähempikin teho riittää.

Jälleenmyyjillämme on pitkä kokemus ja ammattitaitoa arvioida, millainen ilmastointilaite sopii sinun kotiisi parhaiten, asut sitten kerrostalossa, rivitalossa tai omakotitalossa.

Ilmalämpöpumppu ei ainoastaan jäähdytä tai lämmitä sisäilmaa, vaan myös puhdistaa sitä.

Ilmalämpöpumppu jäähdytykseen

Jos tarkoituksesi on käyttää ilmastointilaitetta pelkästään ilman jäähdytykseen ja kotiisi on mahdollista asentaa ilmalämpöpumppu, paras vaihtoehto on Mitsubishi Electric HR Cool. Se on erityisesti kerrostalojen viilentämiseen suunniteltu malli.

HR-mallisarjan tuotekehityksessä on keskitytty jäähdytystoiminnon toteutukseen kustannustehokkaasti, jolloin sen hinta on perinteistä talvivarusteltua ilmalämpöpumppua huomattavasti edullisempi.

HR on pienikokoinen ja helppo sijoittaa myös mataliin ja pieniin tiloihin. Lisäksi se on erittäin hiljainen: sen äänitaso (SPL) on hiljaisimmillaan 21 dB ja kolmella alimmalla puhallusnopeuden säädöllä alle 39 dB. Yleensä kodin perusäänitaso on noin 40 desibeliä, koska esimerkiksi jääkaappi hurisee ja ilmanvaihtokone aiheuttaa perusääntä kotiin. Laitteen käyntiääntä ei tästä välttämättä edes erota.

Ilmalämpöpumpulla jäähdytät kotisi ja työpisteesi alle eurolla päivässä.

Kiinteästi asennettu ilmastointilaite

Kaikkein tehokkain sisäilman jäähdyttäjä on kiinteästi asennettu ilmalämpöpumppu. Mikä parasta, talvella ilmalämpöpumppu lämmittää niin, että säästät selvää rahaa energiakustannuksissa.

Ilmalämpöpumppu ei ainoastaan jäähdytä tai lämmitä sisäilmaa, vaan myös puhdistaa sitä. Esimerkiksi Mitsubishi Electricin LN-mallissa on Plasma Quad Plus -ilmanpuhdistin. Laitteeseen sisäänrakennettu suodatin ehkäisee yli 90 prosenttia epämiellyttävistä, ilmassa leijuvista pienhiukkasista.

Kiinteästi asennettava ilmalämpöpumppu tai ilmanviilennin jäähdyttää sisäilmaa tasaisesti niin, että vedontunnetta ei synny. Samalla se poistaa kosteutta.

Riittävän tehokkaan ilmastointilaitteen ansiosta varmistat parhaan mahdollisen sisäilman sekä tehokkaan viilennyksen kotiisi sen neliömääräisestä pinta-alasta riippumatta.

Siirrettävä ilmastointilaite sopii moneen tilaan

Siirrettävä ilmastointilaite on hyvä vaihtoehto esimerkiksi vuokra-asuntoon tai kerrostaloon.

Siirrettävät ilmastointilaitteet eivät vaadi kiinteää asennusta, vaan laitteen voi kiinnittää paikalleen keväällä ja siirtää varastoon talveksi.

Energiamerkintä kertoo laitteen tehokkuudesta

Kun suunnittelet siirrettävän ilmastointilaitteen hankintaa, vertaa eri mallien teholukemia. Laitteen tehokkuus voidaan ilmaista joko kilowatteina tai btu-lukuna (British thermal unit). Yksi btu vastaa noin 1 055 joulea.

Esimerkiksi siirrettävä ilmastointilaite ¨Gree Shiny¨ on useimpia tavarataloissa ja marketeissa myytäviä malleja tehokkaampi: Shinyn jäähdytysteho on 3,5 kW (12 000 btu) ja energialuokka A.

Shinyssä on säädettävät ilmanohjaimet, joiden ansiosta voit suunnata puhalluksen helposti sinne, missä viileää ilmaa tarvitaan.

Shiny on saanut kiitosta myös hiljaisesta käyntiäänestä.

Toteuta unelmasi SOG-rahoituksen avulla

Onko haaveenasi saada helpotusta kesähelteisiin, mutta ilmalämpöpumpun hankinta tuntuu juuri tällä hetkellä liian isolta investoinnilta? Haluamme auttaa sinua toteuttamaan haaveesi SOG-rahoituksen avulla.

Rahoitus on turvallinen vaihtoehto, koska ilmalämpöpumppu säästää energiaa vuositasolla ja voit lyhentää lainaa pienemmistä energialaskuista kertyvillä säästöillä. Lue lisää rahoitusmahdollisuudesta ja ota yhteyttä jälleenmyyjäämme.

Miellyttävän viileä sisäilma alle eurolla päivässä!

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus viilennyksessä on hyvin vähäistä: alle euron vuorokaudessa. Voit huoleti pitää ilmalämpöpumppua jäähdytystoiminnolla koko kuuman kauden, eikä viilennys siitä huolimatta syö lämmityskauden aikana kertyneitä säästöjä.