Au­rin­ko­säh­kö­jär­jes­tel­mät, teol­li­suus­kiin­teis­tö, Porvoo

Aurinkopaneeleilla helposti kohti hiilineutraaliutta

Oy Suomen EDM Ab on Porvoossa toimiva vuonna 1980 perustettu metallialan yritys. Se valmistaa ja toimittaa työkaluvalmistajille vakiokomponentteja sekä tekee räätälöityjä työkaluosia täsmätoimituksina. Kesällä 2022 yritys päätti pyrkiä kohti hiilineutraaliutta asennuttamalla aurinkopaneelit ja hankki ne Scanoffice Solarilta.

Metallien työstäminen vaatii paljon energiaa, joten sähkön saatavuuden on oltava taattu. Jos omaa sähköntuotantoa ei ole, sähkön hinnan vaihtelu luo lisäksi epävarmuutta tuotantokustannuksiin. Vastuullisesti toimivat yritykset ovat kiinnostuneita myös siitä, miten heidän käyttämänsä sähkö on tuotettu.

Kun Suomen EDM asetti tavoitteekseen toimia hiilineutraalimmin, se ryhtyi heti selvittämään vaihtoehtoja sen saavuttamiseksi. Yhteistyössä Scanoffice Solarin kanssa yritys päätti asennuttaa hallinsa katolle aurinkosähköjärjestelmän.

– Ilmaston lämpenemisen ehkäisy on ollut meille keskeisimpiä syitä investoida aurinkosähköjärjestelmään, kertoo Suomen EDM:n toimitusjohtaja Ida Åman.

Ilmaston lämpenemisen ehkäisy on ollut meille keskeisimpiä syitä investoida aurinkosähköjärjestelmään.

Ida Åman, Oy Suomen EDM Ab:n toimitusjohtaja

Jo muutaman viikon kuluttua ensimmäisestä keskustelusta Scanoffice Solarin kanssa, paneelien asennus oli valmis. Hallin katolla komeilee 66 aurinkopaneelia, jotka tuottavat vuodessa 16.000 kilowattituntia vihreää sähköä. Suunnitelmissa on kuitenkin asennuttaa vielä toinenkin aurinkovoimala.

– Meillä on nyt yksi aurinkosähköjärjestelmä jo asennettuna ja toinen tulossa. Kahdeksan vuoden kuluttua tämä investointi on maksanut itsensä takaisin, Åman lisää.

Ilmakuva Porvoossa sijaitsevasta metallialan kiinteistö Oy Suomen EDM Ab:sta, jonka katolle on asennettu aurinkopaneeleja.

Scanoffice Solar on luotettava kumppani

Jo ennen aurinkosähköjärjestelmän hankkimista Suomen EDM:llä oli positiivisia kokemuksia yhteistyöstä Scanofficen kanssa.

– Olemme Scanofficelta tilanneet Mitsubishin ilmalämpöpumppuja aikaisemmin ja olemme olleet niihin hyvin tyytyväisiä, Åman kuvailee.

Tutun ja luotettavan kumppanin kanssa oli helppo lähteä harkitsemaan yhteistyön laajentamista aurinkopaneeleihin.

– Halusimme tilata aurinkovoimalat nimenomaan Scanoffice Solarilta, koska yhteistyö heidän kanssaan on ollut vaivatonta ja kaikki on toiminut hyvin, hän jatkaa.

Voisin suositella niitä muillekin ihan sen takia, että kaikki on toiminut hyvin. Meillä ei ole koskaan ollut ongelmia yhdenkään Scanofficelta tilatun laitteen kanssa.

Ida Åman, Oy Suomen EDM Ab:n toimitusjohtaja

Luotettavat aurinkopaneelit helposti

Åmanille tärkeää oli, että laitteiden toimivuuteen voi luottaa, jotta voidaan varmistaa tuotannon pysyminen käynnissä.

– Voisin suositella niitä muillekin ihan sen takia, että kaikki on toiminut hyvin. Meillä ei ole koskaan ollut ongelmia yhdenkään Scanofficelta tilatun laitteen kanssa, Åman kuvailee.

Lisäksi hän arvosti sitä, että Scanoffice Solar teki koko prosessin hänelle tilaajana vaivattomaksi.

– Kokonaisuus oli helppo tilata. Kaikki asennukset ja muut ovat sujuneet täysin ongelmitta. Tämä on ollut hyvin helppoa meille, hän kiteyttää.

Kohteeseen asennettiin ZNShinen aurinkopaneelit sekä Sofarin invertteri.

Tutustu tarkemmin referenssikohteeseen

Laske aurinkopaneelien määrä ja hyödyt

Aurinkopaneelijärjestelmä on taloudellisesti kannattavin silloin, kun se on oikein mitoitettu ja tuotetun aurinkosähkön voi käyttää pääasiassa omiin tarpeisiin. Sähkön hintojen noustessa myös ylimääräisen sähkön myynnistä on tullut entistä kannattavampaa.

Laske kätevällä laskurillamme, paljonko aurinkopaneeleja tarvitset ja paljonko voisit säästää sähkölaskussa.

  Pyydä ratkaisuehdotus jälleen­myyjiltämme

  Asiantuntevat jälleenmyyjämme auttavat aurinkosähköjärjestelmän hankinnassa ja antavat mielellään lisätietoja. Ota yhteyttä lähimpään jälleenmyyjääsi alla olevalla lomakkeella.
  Paikkakunta
  Porvoo
  Kohde
  Teollisuuskiinteistö
  Myynti ja asennus
  TRV-Talotekniikka Oy
  sofar solar logo

  Aurinkosähköjärjestelmät

  Todistetusti Suomen oloissa kestävät aurinkosähköjärjestelmät kaikenkokoisiin ratkaisuihin. Järjestelmän asentamisesta vastaavat kokeneet alan ammattilaiset, Scanoffice Aurinkopartnerit.
  Tutustu mallistoon

  Aurinkopaneelit

  Aurinkopaneeleilla lämmität ja valaiset kotisi itse tuottamallasi sähköllä. Tehokkaat aurinkopaneelimme sopivat kaikille katoille ja kestävät todistetusti Suomen oloissa.
  Tutustu mallistoon