Au­rin­ko­säh­kö­jär­jes­tel­mät, vapaa-ajan asunto, Asikkala

Pienempi hiilinjalanjälki – kaupan päälle huoltovarmuus

Päijänteen rannalla Asikkalassa on idyllinen miljöö, jossa Panu Jousimies rauhoittuu luonnon keskellä omassa mökissään. Jousimies halusi pienentää omaa hiilijalanjälkeään ja lisätä mökin huoltovarmuutta asentamalla aurinkosähköjärjestelmän. Järjestelmä asennettiin keväällä 2023, jonka jälkeen talo on ollut sähkön suhteen omavarainen.

Markkinoilla on tarjolla monenlaisia aurinkosähkövoimaloita kotitalouksille. Kun Panu Jousimies tutustui Scanoffice Solarin aurinkosähköratkaisuun, valinta oli helppo.

– Ei siinä ollut oikeastaan kahta sanaa. Löytyi juuri sellainen järjestelmä, jonka me halusimmekin, Jousimies sanoo.

Jousimiehen mökille asennettiin 24 kappaletta Hyundain aurinkopaneeleita, aurinkopaneelien sähkön varastointiin tarkoitettu 10 kWh akusto ja hybridi-invertteri. Järjestelmän toimitti paikallinen Scanoffice Solarin yhteistyökumppani Lahdesta.

– Pääsyyt aurinkosähköjärjestelmän hankkimiselle olivat ekologisuus ja oman hiilinjalanjäljen pienentäminen. Kaipasimme myös parannusta huoltovarmuuteen, koska alueella on paljon sähkökatkoksia, Jousimies kertoo.


Aurinkopaneelien sähkön varastointiin tarkoitettu 10 kWh akusto.

Omavaraisuus tuo mielenrauhaa

Kun pystyy tuottamaan ja varastoimaan jopa kolmanneksen koko vuoden käyttösähköstä, voi keskittyä nauttimaan mökkeilystä ilman turhaa stressiä.

– Järjestelmän yksi tosi hyvä puoli on, että päivällä otetaan taivaalta kennon kautta sähköä, mutta samalla ladataan akut. Akku sitten purkaa yöllä virran takaisin käyttöön, jolloin ollaan oikeasti omavaraisia, Jousimies kertoo.

Lisäksi Jousimiehellä on mahdollisuus myydä ylijäämäsähkö takaisin verkkoon.

– Nyt huoltovarmuus tulee tähän kaupan päälle ja sitä kautta esimerkiksi pakastin pysyy jäässä. Tässä on itse asiassa ollut juuri pari sähkökatkosta, ja niistä on selvitty hyvin. Akku on pyörittänyt pakastinta niiden aikana, hän jatkaa.

Vaivaton tapa hankkia aurinkosähköjärjestelmä

Kun asennus oli valmis, jälleenmyyjä teki suoraan kytkentäilmoituksen verkkoyhtiölle.

– Minun ei tarvinnut tehdä itse mitään, Jousimies toteaa hymyillen.

– Niin, paitsi lopuksi tein myyntisopimuksen sähköyhtiön kanssa, jossa sovitaan mahdollisen ylijäämäsähkön myynnistä, hän jatkaa.

Scanoffice Solarin ja heidän jälleenmyyjänsä kanssa toimiminen saa Jousimieheltä kiitosta. Järjestelmä toimitettiin ajallaan ja asennettiin aikataulun mukaisesti muutamassa päivässä.

– Suosittelisin Scanofficen aurinkosähköjärjestelmää kaikille niille, jotka haluavat ekologisen ja huoltovarman järjestelmän. Scanoffice Solar on luotettava kumppani, jolta saa myös hyvän toimituksen, Jousimies summaa.

Tutustu tarkemmin referenssikohteeseen

Aurinkosähköjärjestelmät

Todistetusti Suomen oloissa kestävät aurinkosähköjärjestelmät kaikenkokoisiin ratkaisuihin. Järjestelmän asentamisesta vastaavat kokeneet alan ammattilaiset, Scanoffice Aurinkopartnerit.
Tutustu mallistoon

Aurinkopaneelit

Aurinkopaneeleilla lämmität ja valaiset kotisi itse tuottamallasi sähköllä. Tehokkaat aurinkopaneelimme sopivat kaikille katoille ja kestävät todistetusti Suomen oloissa.
Tutustu mallistoon