Sähköauton latausasema, Omakotitalo, Nokia

Nokialla sijaitsevan tyylikkään ja modernin omakotitalon omistajille tuli ajankohtaiseksi sähköauton hankinnan myötä tarve miettiä turvallinen latausratkaisu sähköauton lataukseen. Talossa on suora sähkölämmitys ja Mitsubishi-ilmalämpöpumppu.

Ennen latausaseman asentamista lataaminen tapahtui suko-pistorasiasta. Näin ladatessa on syytä huomioida, että latausteho ei saa ylittää 8 ampeeria turvallisuuden vuoksi. Tällä tavalla latausnopeus on ainoastaan 1,8 kW tunnissa.

Älykäs Beny-latausasema

Taloon asennettiin älykäs BENY sähköauton latausasema, jonka ominaisuuksiin kuuluu dynaaminen kuormanhallinta. Tällä tarkoitetaan, että laturi osaa ottaa huomioon talon sähkönkuorman ja tarvittaessa pienentää sähköauton lataustehoa, mikäli talon normaalikuorma ei salli laitteen lataustehoa 11 kW (3 x 16A) tunnissa. Näin taloon ei pääsee syntymään ylikuormaa ja latausaseman äly estää talon pääsulakkeiden palamisen. BENY sopii kaikkiin ladattaviin sähkö- ja hybridiautoihin.

Turvallista latausta

BENY-latausaseman ansiosta asukkaiden ei tarvitse miettiä milloin on turvallista laittaa sähköauto lataukseen. Ja sähköauton akku latautuu aina parhaalla latausnopeudella.

Laturin avulla voidaan myös ajastaa latausaikoja ja seurata ladatun energian määriä päiväkohtaisesti. BENY-laturi sisältää myös mahdollisuuden ohjata aurinkopaneeleilla tuotettu energia sähköauton akkuun.

Sujuva Talotekniikka Oy:n asentaja Antti Tomminen asensi laitteiston.

Paikkakunta
Nokia
Kohde
Omakotitalo
Myynti ja asennus
Sujuva Talotekniikka Oy
Laitteisto
Lataa referenssi

Sähköauton latausasemat

Älykkäillä laitteillamme lataat sähköautosi tai hybridisi nopeasti ja turvallisesti, silloin kun haluat. Latausteho säilyy hyvänä kovillakin pakkasilla.
Tutustu mallistoon