Ilma-ve­si­läm­pö­pump­pu, omakotitalo, Pori

Säästöä omakotitalon lämmityskuluihin ilma-vesilämpöpumpulla

Porilaisen maanrakennusurakoitsija Jouni Laitisen rakenteilla olevaan omakotitaloon asennettiin Mitsubishi Electric Ecodan -ilma-vesilämpöpumppu joulukuussa 2018. Omakotitalossa on viisi makuuhuonetta sekä suuri, avara keittiö ja olohuone. Neliöitä on yhteensä 230.

Laitinen on ollut erittäin tyytyväinen ilma-vesilämpöpumpun energiatehokkuuteen. Vaikka talossa on runsaasti neliöitä ja viisi asukasta, viiden kuukauden aikana sen kulutus on ollut vain 2800 kWh (1.1. – 20.5.2020).

Myös ulkoyksikön hiljainen ääni saa Laitiselta kiitosta.

Ulkoyksikköä ei huomaa millään tavalla.

Jouni Laitinen

mitsubishi electric ecodan ilmavesilämpöpumpun ulkoyksikkö

Ilmalämpöpumppu viilentää kuumina kesäpäivinä

Aurinko porotti omakotitalon läkähdyttävän kuumaksi. Tiloja jäähdyttämään asennettiin helmenvalkoinen Mitsubishi Electric LN25 -ilmalämpöpumppu. Sen ansiosta talo on pysynyt miellyttävän viileänä kaikkein kuumimpinakin kesäpäivinä.

“Vaikka talossa on paljon ikkunapintaa ja aurinko pääsee porottamaan taloon aamusta iltaan, ei ole missään vaiheessa tarvinnut kärsiä kuumuudesta”, Laitinen kertoo.

Luotettava laitetoimittaja

Laitinen päätyi valitsemaan laitteiden toimittajaksi Teljän Energiatekniikan, koska oli kuullut yrityksestä paljon positiivisia kommentteja. Myös heidän tekemänsä tarjous oli yksiselitteisen selkeä ja luottamusta herättävä.

kolme miestä mitsubishi electric ecodan ilmavesilämpöpumpun ulkoyksikön vieressä

Paikkakunta
Pori
Kohde
Kaksikerroksinen 200 neliöinen omakotitalo
Myynti ja asennus
Teljän Energiatekniikka Oy
Laitteisto

Ilmalämpöpumput

Suomen suosituimmat Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumput edulliseen lämmitykseen ja viilennykseen. Valikoimastamme löytyy sopiva laite niin kotiin, kesämökille kuin autotalliin.
Tutustu mallistoon

Ilma-vesilämpöpumput

Ilma-vesilämpöpumpulla säästät jopa 60 prosenttia kotisi lämmityskuluissa. Maltilliset investointikustannukset sekä nopea ja ammattitaitoinen asennus tekevät hankinnasta helppoa.
Tutustu mallistoon