Ilma-ve­si­läm­pö­pum­put, maatila, Parainen

Ilma-vesilämpöpumpun ansiosta sähkölasku pieneni puolella

Jouni Liukkonen päätti hankkia ilma-vesilämpöpumpun saadakseen tasaisemman lämmön huoneisiin ja voidakseen säätää kotinsa lämpötilaa tarkasti. Vanhan puulämmityskattilan tilalle kaivattiin myös korvaava lämmitysjärjestelmä.

Ilma-vesilämpöpumpun käyttöönoton jälkeen on sähkölaskujen keskimääräinen summa pienentynyt puoleen tai jopa sen alle.

Minä olen todella tyytyväinen tähän systeemiin, se on helppo.

Jouni Liukkonen

Maatilan lämmitysjärjestelmän vaihto

Jouni asuu Paraisten Lielahdessa eli Lielaxsessa, kuten paikalliset joskus tapaavat sanoa. Hänen kotinsa on vanha maatila, jonka pihapiirissä hän kasvattaa kanoja. Jouni käy muualla töissä, joten aiempi puulämmitys oli asumisen kannalta oikeastaan mahdoton yhtälö. Myös huonekohtaiset lämpötilaerot aiheuttivat haasteita.

– Sitä on monta vuotta täällä kiroiltu, kun jossain huoneessa on 30 astetta lämmintä ja jossain 15 astetta, eikä lämpötiloja pystynyt säätämään, Jouni muistelee.

– Olin myös monta vuotta pelännyt, että vuodelta 1978 peräisin oleva puulämmityskattila menisi ja poksahtaisi hajalle, hän jatkaa.

Energiatehokas ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu on osoittautunut energiatehokkaaksi. Se näkyy esimerkiksi sähkölaskujen summissa. Jouni on tyytyväinen jälleenmyyjän ja pumpun toimintaan.

– Ennen meillä oli kesäisin vastuksella kaikki käyttövesi. Silloin kuukausittainen sähkölaskumme oli lämpimänä vuodenaikana noin 200-250 euroa. Nyt summa vaihtelee noin 50 eurosta vähän päälle 100 euroon. Kyllä se on siis vaikuttanut aika paljon, Jouni laskeskelee.

– Jälleenmyyjän palvelu oli hyvää. Argumentit olivat niin hyvät, että minun oli pakko ostaa tuote. Hyvin se on toiminut, joten argumentit ilmeisesti pitivät paikkansa, Jouni virnistää.

Laadukas valmistaja ja helppokäyttöinen pumppu

Jounin kotiin asennettujen Mitsubishi Electricin ilma-vesilämpöpumpun sisä- ja ulkoyksiköiden lisäksi asennettiin myös uusi lämminvesivaraaja. Ilma-vesilämpöpumpun avulla lämpötiloja voidaan säätää helposti halutuiksi. Jounin mukaan pumppu on hyvin helppokäyttöinen.

– Komponentit ovat ihan laadukkaita. Tiedän, että Mitsubishin pitäisi olla laadukkaimpia valmistajia, ellei jopa laadukkain, Jouni summaa.

– Kaikkein parasta pumpussa on valikko. Jopa minä, joka olen täysin törppö elektronisissa asioissa, osaan käyttää sitä. Klikkaan vain i:tä eli informaatiota ja sitten se neuvoo minua. Olen täysin tyytyväinen tähän systeemiin, se on helppo. Kaukosäätimellä vain klik ja klak – ja oho, niin sitä vain on 18, 20 tai vaikkapa 21 astetta lämmintä. Kaikki käy, Jouni kuvailee.

Paikkakunta
Parainen
Kohde
Maatila
Laitteisto

Ilma-vesilämpöpumput

Ilma-vesilämpöpumpulla säästät jopa 60 prosenttia kotisi lämmityskuluissa. Maltilliset investointikustannukset sekä nopea ja ammattitaitoinen asennus tekevät hankinnasta helppoa.
Tutustu mallistoon