Ilma-ve­si­läm­pö­pum­put, omakotitalo, Mynämäki

Jo 10 vuotta huoletonta lämmitystä Mitsubishi Electric -ilmavesilämpöpumpulla

Mynämäellä vuonna -87 valmistuneeseen taloon tuli aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä, kun alkuperäinen poistoilmalämpöpumppu alkoi reistailla 25 vuoden toiminnan jälkeen eikä vanhan laitteen korjaaminen enää ollut järkevää.

”Oli aika päivittää laitteisto johonkin nykyaikaiseen ja energiatehokkaaseen järjestelmään. Sähkönkulutus oli talossa melko suurta. Tavoitteenani oli saada leikattua kustannuksia uuden lämmitysjärjestelmän avulla”, kertoo taloon vuonna 2002 muuttanut isäntä Markku.

Talo oli jo uutena varustettu poistoilmalämpöpumpulla, joten se oli valmistuessaan aikaansa edellä. Talon lämmönjako oli toteutettu siten, että rinnetalon alakerran lämmittäminen hoitui suoralla sähköllä ja noin 110-neliöinen yläkerta vesikiertoisella lattialämmityksellä.

Takanpoltto on vähentynyt rajusti, ja siitä huolimatta sähkölaskut ovat pienentyneet.

Talon isäntä Markku

Lämpimän veden kanssa ei ole tarvinnut pihtailla

Laitteistoksi valikoitui selvitysten jälkeen Mitsubishi Electric Ecodan, josta oli tuttavien kautta hyviä kokemuksia. Laite vaikutti laadukkaalta ja juuri sopivalta kokonaisuudelta. Asennus toteutettiin keväällä 2012.

Asennuksen jälkeen hienosäädettiin lämmityskäyrä kohdalleen. Sen koommin laitteen toiminnasta ei ole tarvinnut välittää.

Ero vanhaan laitteeseen on dramaattinen: lattiat pysyvät oikeasti lämpiminä myös kovilla pakkasilla ja lämmittäminen ostopuilla voitiin unohtaa kokonaan.

Käyttövettä vanhasta laitteesta riitti yleensä maksimissaan kahdelle suihkussa kävijälle. Ecodanin kanssa ei ole tarvinnut lämpimän veden kanssa pihtailla.

Lattiat pysyvät oikeasti lämpiminä myös kovilla pakkasilla.

Talon isäntä Markku

Laite on maksanut itsensä takaisin

Takanpoltto on vähentynyt rajusti, ja siitä huolimatta sähkölaskut ovat pienentyneet. Takka on viimeiset 10 vuotta ollut lähinnä tunnelmanluojana.

Talon isäntä Markku on tyytyväinen laitteen takaisinmaksuaikaan ja luotettavuuteen.

“Laskeskelin, että laite on maksanut itsensä noin 3 vuotta sitten takaisin, joten nyt se tekee vain plussaa. Huoltokuluja on tullut 10 vuoden aikana tasan 0 euroa, joten kyllä tässä ihan tyytyväinen voi päätökseen olla“, kertoo Markku hymyillen.

Huoltokuluja on tullut 10 vuoden aikana tasan 0 euroa.

Talon isäntä Markku
Paikkakunta
Mynämäki
Kohde
Omakotitalo 150 neliötä, rakennusvuosi 1987
Laitteisto
Mitsubishi Electric Silver-Ionized air purifier -suodatin MAC-2370FT-E.

Ilma-vesilämpöpumput

Ilma-vesilämpöpumpulla säästät jopa 60 prosenttia kotisi lämmityskuluissa. Maltilliset investointikustannukset sekä nopea ja ammattitaitoinen asennus tekevät hankinnasta helppoa.
Tutustu mallistoon