Ilma-ve­si­läm­pö­pum­put, rin­ta­ma­mies­ta­lo, Ylöjärvi

Kustannussäästömme ovat todistetusti yli 50 prosenttia.

Veli-Pekka Nieminen, DI

Ilma-vesilämpöpumpulla lämmityskustannuksista yli puolet pois

Ylöjärveläinen diplomi-insinööri Veli-Pekka Nieminen on energia-asioiden asiantuntija ja tarkka omakotitalon omistaja. Hän on perheineen asunut jo 30 vuoden ajan vuonna 1947 rakennetussa rintamamiestalossa.

”Talomme energianlähteenä oli öljy, ja monien lämmitettävien kuutioiden vuoksi kustannukset olivat melko korkeat. Ensisijaisena tavoitteenamme oli saada lämmityskustannukset kuriin, kun pari vuotta sitten päätimme asentaa ilma-vesilämpöpumpun öljyn rinnalle”, toteaa Veli-Pekka Nieminen.

”Piharakennuksessamme olevan verstaan lämmitys hoidettiin jo lämpöpumpulla, ja kokemukseni siitä olivat hyvät.”

Mitsubishi Electricin Energiansäästäjä maksaa itsensä takaisin noin viidessä vuodessa

Insinöörin tarkkuudella Veli-Pekka Nieminen teki tarkkoja vertailulaskelmia ennen ostopäätöstä. Maalämpö oli myös yksi vaihtoehto, mutta ilma-vesilämpöpumpun alkuinvestointi tuntui järkevämmältä. Päätös oli lopulta selkeä.

”Mitsubishi Electricin Energiansäästäjä on suunniteltu asennettavaksi olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle. Tämän laitteen avulla saavutamme merkittäviä säästöjä, ja takaisinmaksuaika on laskelmieni mukaan vain noin viisi vuotta”, kertoo isäntä Nieminen.

Ilma-vesilämpöpumppu on huoleton ja luotettava

Nieminen asensi lämpöpumppuunsa kilowattituntimittarin heti asennusvaiheessa. Hän tekee tarkkaa seurantaa energiankulutuksesta päivittäin.

”Joka aamu käyn ensin tarkistamassa ulkolämpötilan ja sen jälkeen luen lämpöpumpun mittarin. Merkitsen luvut ylös ja saan näin täysin luotettavaa tietoa toteutuneesta energiankulutuksesta. Kustannussäästömme ovat todistetusti yli 50 prosenttia.”

”Lämpöpumppu on täysin huoleton ja luotettava. Säilytimme öljyn lämpöpumpun rinnalla. Kattila käynnistyy automaattisesti heti, kun ulkoilman lämpötila laskee alle -17 asteeseen. Myös talon veden lämmitys hoidetaan edelleen öljyllä, mutta kulutus on nyt niin paljon vähäisempää, että öljyauton käyntikertoja voisi hyvin vähentää kahdesta vain yhteen kertaan vuodessa”, pohdiskelee Nieminen.

Kulutus on nyt niin paljon vähäisempää, että öljyauton käyntikertoja voisi hyvin vähentää kahdesta vain yhteen kertaan vuodessa.

Veli-Pekka Nieminen, DI
Paikkakunta
Ylöjärvi
Kohde
Rintamamiestalo, rakennettu vuonna 1947
Laitteisto
Mitsubishi Electric Silver-Ionized air purifier -suodatin MAC-2370FT-E.

Ilma-vesilämpöpumput

Ilma-vesilämpöpumpulla säästät jopa 60 prosenttia kotisi lämmityskuluissa. Maltilliset investointikustannukset sekä nopea ja ammattitaitoinen asennus tekevät hankinnasta helppoa.
Tutustu mallistoon