Il­ma­läm­pö­pump­pu, Usva House, Kontiolahti

Usva House on rakennus Kontiolahdella, joka on saanut inspiraationsa illan sumusta, joka nousee sen eteen. Rakennusprojekti on poikkeuksellinen, sillä se yhdistää perinteisiä ja moderneja rakennustekniikoita. Rakentamisessa käytettiin vuosisatoja vanhoja eurooppalaisia puurakennusmenetelmiä, jotka ovat kehittyneet ajan myötä. Lisäksi rakentamisessa käytettiin digitaalista suunnittelua ja valmistusteknologiaa, kuten CNC-jyrsimiä ja muita robotti-leikkauslaitteita, joiden avulla voidaan tuottaa vaivattomasti monimutkaisia puuliitoksia.

Perinteisestä rakentamisesta poikkeavaan taloon haluttiin tyyliin sopiva jäähdytysratkaisu. Talon asukkaat valitsivat ilmalämpöpumpun, mikä on energiatehokas, ympäristöystävällinen ja moderni tapa jäähdytykseen.

Usva Houseen asennettiin viisi kappaletta Mitsubishi Electricin LN-mallisarjan ilmalämpöpumppuja, jonka moderni muotoilu ja sisäyksikön sisustukseen sulautuva väri tekivät lämpöpumpusta sopivan ratkaisun tähän muutenkin ainutlaatuiseen taloon. LN-ilmalämpöpumppu jäähdyttää tilat energiatehokkaasti ja kahdeksanosaisen i-See -Sensor -tunnistimen avulla jäähdytysilma voidaan kohdistaa automaattisesti sinne, mihin se halutaan.

Jälleenmyyjä Energiatalo Räty tarjosi asiantuntevaa tukea ja palvelua koko projektin ajan. Energiatalo Rädyn kautta rakennukseen hankittiin lämmitysratkaisuksi alpha innotecin SWCV-maalämpöpumppu. Lisäksi lämmitysjärjestelmän parhaan optimoinnin takaamiseksi sinne hankittiin myös alpha innotecin WWS-käyttövesivaraaja.

Paikkakunta
Kontiolahti
Kohde
Usva House
Myynti ja asennus
Energiatalo Räty
Laitteisto
Lataa referenssi

Ilmalämpöpumput

Suomen suosituimmat Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumput edulliseen lämmitykseen ja viilennykseen. Valikoimastamme löytyy sopiva laite niin kotiin, kesämökille kuin autotalliin.
Tutustu mallistoon