Il­ma­läm­pö­pump­pu vanhan tilalle, Omakotitalo, Porvoo

Porvoossa sijaitseva 150-neliöinen, kahdessa kerroksessa oleva maalämmöllä lämpeävä omakotitalo sai merkittävän parannuksen, kun vanha ilmalämpöpumppu korvattiin uusilla Mitsubishi Electric -laitteilla. Vuonna 2013 valmistuneessa talossa asuvat perheenjäsenet ovat nyt nauttineet huomattavasti paremmasta sisäilmasta ja energiatehokkuudesta.

Tarve paremmalle viilennykselle ja lämmitykselle

Perhe muutti omakotitaloon vuonna 2021 ja huomasi pian, että talon vanha, pelkästään jäähdyttävä ilmalämpöpumppu ei riittänyt takaamaan mukavaa sisälämpötilaa lämpiminä vuodenaikoina. Yläkerta oli erityisen kuuma jopa viileimpinä kesäpäivinä, sillä siellä ei ollut viilennystä lainkaan. Lisäksi molemmat vanhemmat tekivät etätöitä yläkerrassa, mikä lisäsi viilennyksen tarvetta entisestään.

Perheen nuoren lapsen hyvinvointi oli myös tärkeä tekijä päätöksenteossa, joten viilennys- ja lämmitysratkaisujen päivittäminen tuli välttämättömäksi. Uusilla laitteilla haluttiin varmistaa, että koti pysyy mukavana ja terveellisenä asuinympäristönä vuoden ympäri.

Mies asentaa ilmalämpöpumpun sisäyksikköä kodin sisäseinälle.
Mies asentaa ilmalämpöpumpun sisäyksikköä kodin sisäseinälle.

Omakotitalon yläkertaan asennettiin Mitsubishi Electric HR -viilentävä ilmalämpöpumppu.

Mitsubishi Electric LN ja HR – täydelliset ratkaisut

Tutkittuaan eri vaihtoehtoja perhe päätyi asentamaan Mitsubishi Electric LN -ilmalämpöpumpun, joka tarjoaa sekä viilennys- että lämmitystoiminnon. Tämä oli tärkeää, koska maalämmön avulla lämpenevä lattialämmitys ei aina riittänyt vastaamaan nopeasti muuttuvaan ulkolämpötilaan. LN-sarjan ilmalämpöpumpun takkatoiminto tehostaa lämmön jakautumista talon takan ollessa käytössä, mikä lisää asumismukavuutta talvisin. Alakerran uusi laite asennettiin myös täysin toiseen paikkaan, kuin missä alkuperäinen oli. Näin ilmavirta pystytään ohjaamaan paremmin myös alakerran muihin huoneisiin.

Yläkertaan, jossa lämpötila nousi usein epämukavaksi, asennettiin Mitsubishi Electric HR -ilmanjäähdytin. Tämä paransi merkittävästi yläkerran asumismukavuutta, mahdollistaen keskittymisen etätöihin ja tarjoamalla miellyttävän ympäristön myös lämpiminä kesäpäivinä.

Paikallisuus oli tärkeä kriteeri jälleenmyyjän valinnalle

Asennustyöt suoritti kesähelteiden kynnyksellä paikallinen CoolerMan Oy, joka on tunnettu nopeasta ja ystävällisestä palvelustaan. Perhe valitsi Scanoffice Lämpöpumppu-Pro -ketjuun kuuluvan CoolerMan Oy:n heidän asiantuntevuutensa ja paikallisen maineensa vuoksi. Asennus sujui vaivattomasti, laitteiden käyttöopastus oli kattavaa ja tulokset näkyivät heti ensimmäisinä lämpiminä päivinä.

Omakotitalon aurinkopaneelien tuottama noin 2,5 kWh päivässä tukee laitteiden toimintaa, tehden ratkaisusta entistä ympäristöystävällisemmän. Uudet Mitsubishi Electric -lämpöpumput ovat parantaneet merkittävästi perheen elämänlaatua, tarjoten tasaisen ja miellyttävän sisäilmaston ympäri vuoden.

Mietitkö vanhan ilmalämpöpumpun päivittämistä uuteen?

Vanhan ilmalämpöpumpun päivittäminen uuteen voi tuoda merkittäviä etuja niin energiatehokkuuden kuin asumismukavuudenkin suhteen. Uudet ilmalämpöpumput ovat huomattavasti tehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä, sekä ne tarjoavat paremman hyötysuhteen sekä modernit toiminnot, kuten etäohjauksen.

Jos vanha ilmalämpöpumppusi ei enää toimi kunnolla tai sen teho ei riitä, uuden laitteen hankinta voi olla ratkaisu. Uusilla malleilla saat tehokkaamman viilennyksen ja lämmityksen, ja ne pystyvät ylläpitämään tasaisen sisälämpötilan ympäri vuoden

Paikkakunta
Porvoo
Kohde
Omakotitalo
Myynti ja asennus
Coolerman Oy
Laitteisto
Mitsubishi Electric Silver-Ionized air purifier -suodatin MAC-2370FT-E.

Ilmalämpöpumput

Suomen suosituimmat Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumput edulliseen lämmitykseen ja viilennykseen. Valikoimastamme löytyy sopiva laite niin kotiin, kesämökille kuin autotalliin.
Tutustu mallistoon