Il­ma­läm­pö­pum­put, omakotitalo, Hyvinkää

Uusi ja tehokkaampi ilmalämpöpumppu vanhan tilalle

1984 valmistuneeseen omakotitaloon asennettiin noin kymmenen vuotta sitten ilmalämpöpumppu. Pumpuksi valittiin silloin juuri markkinoille tullut Mitsubishi Electricin uutuusmalli GE35. Laite toimi hyvin niin kesän jäähdytyksissä kuin talvipakkasilla.

Huoltoa ei tarvinnut kutsua kertaakaan. Puhdistukseksi riitti imurointi muutaman kuukauden välein ja viimeisinä vuosina kennon puhdistus kennon puhdistusnesteellä kerran vuodessa.

Kymmenessä vuodessa kuitenkin puhallusteho tuntui heikkenevän. Tarkkaan kuunnellen saattoi kuulla pientä, ehkä puhaltimen laakereista tulevaa ääntä. Oli tullut aika hankkia uusi, tehokkaampi ja monipuolisempi ilmalämpöpumppu.

Ainutlaatuinen rubiininpunainen sisäyksikkö on näyttävä sisustuselementti

Kun vanha ilmalämpöpumppu alkoi tulla tiensä päähän, Suomen markkinoille tuli aivan ensimmäisiä uuden aikakauden ilmalämpöpumppuja: Mitsubishi Electric LN -mallisarja. Uudeksi ilmalämpöpumpuksi valittiin MSZ-LN25VGR rubiininpunainen malli. Tällaista ainutlaatuista värivaihtoehtoa ei löydy muilta valmistajilta.

Ilmalämpöpumpun valintaan vaikuttivat hyvät kokemukset vanhasta ilmalämpöpumpusta, uuden pumpun energiatehokkuus, ympäristöystävällisyys, sisäyksikön tyylikkyys ja monipuoliset ohjausmahdollisuudet, mukaan lukien sisäänrakennettu etäohjaus netin kautta. Myös laitteen ilmanpuhdistusominaisuudet olivat omaa luokkaansa.

Ilmalämpöpumpun vaihto uuteen kävi muutamassa tunnissa

Asennus sujui nopeasti ja siististi. Vanhat kylmäaineputket ja sähköistykset, turvakytkin mukaan lukien, pystyttiin hyödyntämään. Uusi sisäyksikkö vanhan paikalle ja ulkoyksikkö vanhalle seinäasennustelineelle. Huolellisesti suoritetun tyhjiöinnin jälkeen laitettiin pumppu käyntiin ja ulkoyksikön suojakotelo ilmalämpöpumpun päälle.

Paikkakunta
Hyvinkää
Kohde
Omakotitalo, valmistunut vuonna 1984
Laitteisto
Mitsubishi Electric Silver-Ionized air purifier -suodatin MAC-2370FT-E.

Ilmalämpöpumput

Suomen suosituimmat Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumput edulliseen lämmitykseen ja viilennykseen. Valikoimastamme löytyy sopiva laite niin kotiin, kesämökille kuin autotalliin.
Tutustu mallistoon