Il­ma­läm­pö­pum­put, omakotitalo, Rovaniemi

Ilmalämpöpumpulla säästöä lämmityskustannuksiin

Rovaniemeläinen yrittäjä Mikko Vikström asuu omakotitalossa. Säästääkseen lämmityskustannuksia hän hankki Scanofficen maahantuoman Mitsubishi Electric LN35 -ilmalämpöpumpun. Kustannussäästöjen lisäksi on pumppu tuonut myös tasaista lämpöä.

– Minulla on tässä varaava suorasähkölämmitys. Ensimmäisenä ajatuksena ilmalämpöpumpun hankinnassa oli tietenkin kustannusten eli sähkölaskun pienentäminen, Mikko muistelee.

Sähkönkulutus on näiden neljän ensimmäisen kuukauden aikana tipahtanut noin 1400–1500 kilowattituntia. Se on minusta jo aika kova säästö.

Yrittäjä Mikko Wikström

Miellyttävän tasainen lämpö

Pumpun hankkimisen jälkeen on Mikko voinut omien sanojensa mukaan pienentää sähkölämmitystä huomattavasti. Tämän ansiosta on myös sähkön kulutuksessa tapahtunut muutoksia. Sähkön lisäksi ilmalämpöpumppu säästää luontoa, koska sen käyttämä R32-kylmäaine on ympäristöystävällistä.

– Kulutus on näiden neljän ensimmäisen kuukauden aikana tipahtanut noin 1400–1500 kilowattituntia. Se on minusta jo aika kova säästö, Mikko summaa.

– Lämpö jakautuu nyt tasaisemmin ja asuminen on paljon miellyttävämpää kuin pelkän sähkölämmityksen aikana. Olemme tyytyväisiä, Mikko sanoo.

Parhaat arvostelut ja luotettavuus vakuuttivat

Mikko tutustui erilaisiin vaihtoehtoihin ja pumppumalleihin internetin välityksellä. Hän vertaili muiden, jo ostaneiden asiakkaiden antamia arvosteluja sekä kokemuksia eri malleista. Lopulta valinta kohdistui Mitsubishi Electric LN35 -ilmalämpöpumppuun.

– Mitsubishi Electric LN35 -pumppuun päädyin sen takia, että sillä oli ylivoimaisesti parhaat arvostelut. Kyseinen pumppu on uusinta uutta. Yksi tekijä oli myös luotettavuus, Mikko toteaa.

– Scanofficen sivuilta tämän sitten löysin ja soitin paikalliselle jälleenmyyjälle LVI-Lämsälle. Siitä se kaikki sitten lähti, hän jatkaa.

Asentajista todella näki, että he olivat asentaneet näitä ennenkin.

Yrittäjä Mikko Wikström

Nopea ja ammattitaitoinen asennus

Ilmalämpöpumpun eri värivaihtoehdoista Mikko valitsi parhaiten oman kotinsa sisustukseen sopivan helmenvalkoisen. LVI-Lämsän toteuttama asennus oli nopea ja vei kokonaisuutena vain yhden päivän. Tulevaisuudessa myös huolto on aina tarvittaessa lähellä.

– Asentajista todella näki, että he olivat asentaneet näitä ennenkin. Asennus meni ammattitaitoisesti, jälki oli todella siistiä eikä roskia jäänyt yhtään. He antoivat myös käyttökoulutuksen, Mikko kertoo.

– Kaukosäädin on erittäin yksinkertainen ja oikeastaan samanlainen kuin television kaukosäädin. Kerrankin on sellainen laite, jota osaa ihminen käyttää, Mikko naurahtaa.

Kerrankin on sellainen kaukosäädin, jota osaa ihminen käyttää.

Yrittäjä Mikko Wikström
Paikkakunta
Rovaniemi
Kohde
Omakotitalo
Myynti ja asennus
LVI-Lämsä Oy
Laitteisto
Mitsubishi Electric Silver-Ionized air purifier -suodatin MAC-2370FT-E.

Ilmalämpöpumput

Suomen suosituimmat Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumput edulliseen lämmitykseen ja viilennykseen. Valikoimastamme löytyy sopiva laite niin kotiin, kesämökille kuin autotalliin.
Tutustu mallistoon