Il­man­vaih­to­lait­teet, omakotitalo, Tuusula

Olemme asentaneet Mobair-laitteita sisäilmasaneerauksien yhteydessä kymmeniin kohteisiin. Palaute on ollut 100-prosenttisesti myönteistä.

Työnjohto, Venax Oy

Mobair-korvausilmalaitteilla poistoilmanvaihdon saneeraus sujui nopeasti

Tuusulan Kellokoskelle vuonna 2006 rakennettu omakotitalo sai uudet omistajat kesällä 2020. Talon lämmityksestä vastaa poistoilmalämpöpumppu. Korvausilma tuotettiin karmeihin asennetuin korvausilmalaittein.

Korvausilma riittämätöntä

Kiinteistön myyjän ja ostajan välisissä keskusteluissa kävi ilmi, että korvausilma oli ajoittain riittämätöntä eivätkä karmiventtiilit tuottaneet tarpeeksi korvausilmaa kolmelle tulipesälle, liesituulettimelle, keskuspölynimurille ja poistoilmalämpöpumpulle.

Edellinen omistaja oli ratkaissut liiallisen alipaineen muodostumisen erillisellä kytkimellä, jolla ilmanvaihdon tehoa laskettiin tulipesiä käytettäessä. Lisäksi tavaksi oli muodostunut ikkunoiden pitäminen auki tulipesiä käytettäessä. Näin estettiin liiallisen alipaineen muodostuminen, mutta energiatehokkuuden ja asumismukavuuden kannalta parannettavaa oli.

Suomessa valmistetut Mobair 2030S -korvausilmalaitteet poistavat vedontunteen

Kohteeseen asennettiin Suomessa kehitetyt ja valmistettavat Mobair 2030S -korvausilmalaitteet karmiventtiilien sijaan.

Korvausilmalaitteiden kiertoilmalämmitys sekoittaa huoneilmaa kylmään korvausilmaan. Esisekoittunut ilmamassa puhalletaan sekoitussäleikköön, joka voimistaa sekoittumista ja ohjaa korvausilman huoneen kattopintaan. Tehokas sekoittuminen estää kylmän korvausilman valumisen alas oleskeluvyöhykkeelle.

Vedontunteen poistuessa ylimääräistä lämmitystä ei tarvita. Jatkossa talon korvausilmakapasiteetti riittää myös kuormitushuipuissa, eikä se vaadi käyttäjiltään muuta huomiota kuin suodattimen vaihdon.

Nopea ja siisti asennus

Mobair 2030 -korvausilmalaitteet asensi sisäilmasaneerauksiin erikoistunut Venax Oy. Laitteet asennettiin yhden työpäivän aikana.

Miellyttävänä yksityiskohtana asennuksessa käytettiin erikoisimuria, joten jälkisiivoustakaan ei tarvittu.

Paikkakunta
Tuusula
Kohde
Omakotitalo, rakennettu 2006
Myynti ja asennus
Venax Oy, info@venax.fi
Laitteisto
Lataa referenssi

Ilmanvaihtolaitteet

Mitsubishi Electric Lossnay-ilmanvaihtolaitteet ja kotimaiset Mobair-korvausilmalaitteet ja -venttiilit ovat edullinen tapa parantaa sisäilman laatua. Helppo asennus kaikkiin rakennuksiin.
Tutustu mallistoon

Mobair-korvausilmalaitteet

Kotimaiset Mobair-ilmanvaihtolaitteet poistavat vedontunteen. Lattiapinnat lämpenevät ja lämmitystä tarvitaan vähemmän.
Tutustu mallistoon