Lämpöpumput, au­rin­ko­pa­nee­lit ja sähköauton la­taus­lait­teet, omakotitalo, Somero

Somerolainen hiljattain eläköitynyt autokoulun omistajapariskunta, Päivi ja Pekka Torkkola, ovat jo pitkäaikaisia Scanofficen tuotteiden tyytyväisiä käyttäjiä. Heidän suuri, lähes 300-neliöinen omakotitalonsa sijaitsee Someron keskustassa.

Rakennus on aiemmin toiminut osittain myös autokoulun koulutustilana. Talo on valmistunut 1960-luvulla, mutta sitä on ajan saatossa remontoitu useaan otteeseen ja myös päivitetty vastaamaan nykyajan energiansäästötavoitteita.

Alkuperäinen öljylämmitys poistettiin vuonna 2013, kun maalämpö otettiin käyttöön. Samalla asennettiin puhallinkonvektori hyödyntämään maaviileää. Taloon on muutaman vuoden sisällä asennettu myös kaksi ilmalämpöpumppua pääasiassa jäähdytystarpeisiin. Kolmas ilmalämpöpumppu hoitaa 80-neliöisen autotallin lämmityksen ympärivuotisesti ainoana lämmitysmuotona. Lämpöpumput asensi paikallinen somerolainen jälleenmyyjä Vilart Oy. Myös talon eristeet ja ikkunat on uusittu julkisivuremontin yhteydessä.

Aurinkosähköllä radikaalit säästöt

Sähkön korkean hinnan ja hinnan epävarman tason vuoksi Torkkolat päättivät tuottaa suuren osan tarvitsemastaan sähköstä omalla aurinkosähköjärjestelmällä. Aurinkopaneelit asennettiin loppukesällä 2022. Säästötavoitteena oli tuottaa miltei puolet rakennuksen sähköntarpeesta. Tavoitteet saavutettiin heti ensimmäisen käyttövuoden aikana.

Ekologiset Torkkolat vaihtoivat polttomoottoriauton sähköautoon keväällä 2023, jolloin ajankohtaiseksi tuli hankkia myös mahdollisimman hyvin tarvetta palveleva sähköauton latauslaite. Erityisenä valintakriteerinä talousasioitaan huolella hoitavat entiset autokoulun omistajat halusivat hyödyntää aurinkosähköä täyssähköautonsa latauksessa. Beny-autolaturi täytti vaatimukset.

Talon isäntä Pekka totesikin kesällä 2023: ”Olemme nyt tehneet osamme vihreään energiaan siirtymisessä. Paljoa tämän enempää emme tällä hetkellä pysty tekemään.”

Sähköauton latausasemat

Älykkäillä laitteillamme lataat sähköautosi tai hybridisi nopeasti ja turvallisesti, silloin kun haluat. Latausteho säilyy hyvänä kovillakin pakkasilla.
Tutustu mallistoon

Ilmalämpöpumput

Suomen suosituimmat Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumput edulliseen lämmitykseen ja viilennykseen. Valikoimastamme löytyy sopiva laite niin kotiin, kesämökille kuin autotalliin.
Tutustu mallistoon

Aurinkosähköjärjestelmät

Todistetusti Suomen oloissa kestävät aurinkosähköjärjestelmät kaikenkokoisiin ratkaisuihin. Järjestelmän asentamisesta vastaavat kokeneet alan ammattilaiset, Scanoffice Aurinkopartnerit.
Tutustu mallistoon