Maa­läm­pö­pump­pu, Omakotitalo, Askainen

Mitsubishi Electricin laatu vakuutti

Varsinais-Suomen Askaisissa asuva isäntä hankki vuonna 2020 itselleen Mitsubishi Electric LN25 -ilmalämpöpumpun leikkaamaan energialaskuja pienemmäksi. Hän oli lämpöpumpun suorituskyvystä niin vaikuttunut, että vuonna 2021 käyttöön tullut ELY-keskuksen 4000 euron tuki rohkaisi poistamaan vanhan öljylämmityksen kokonaan ja siirtymään suoriltaan moderniin Mitsubishi Electric Geodan -maalämpöpumppuun.

Maalämpöpumppu oli helppo ottaa käyttöön

Vanha öljykattila lähti eläkkeelle syyskuussa 2021. Talon suurta pihaa käytettiin hyödyksi kaivamalla siihen maalämmön keruupiirikenttä. Isännällä itsellään oli maatöihin soveltuva kalusto ja osaaminen, joten projekti meni tämänkin osalta kivuttomasti. Jopa ELY-keskuksen tukipäätös tuli nopeasti – kiitos isännän nopean liikkeellelähdön.

Laitteiston käyttöönotto sujui vaivatta, eikä varsinaisia ”säätötoimenpiteitä” ole tarvinnut tehdä. Reilun vuoden jälkeen ainoastaan lianerottimien puhdistus pariin otteeseen on riittänyt. Maalämpöpumpun käyttö on ollut todella helppoa. Langattomasta säätimestä sisälämpötilaa on ollut tarvittaessa helppo muuttaa, siinä se.

Laitteeseen on liitetty MELCloud WiFi-sovitin, jolla laitteen seuraaminen on ollut mielenkiintoista. Sen avulla voidaan myös helposti tehdä kattavia ajastuksia laitteeseen, mikäli tulevaisuudessa jouduttaisiin siirtymään pörssisähköön.

Säästöä kertynyt jopa 3800 euroa vuodessa

Sähkönkulutuksia seurattaessa mielenkiintoista on ollut se, että kun maalämpö korvasi öljylämmityksen, vuoden sähkönkulutus nousi vain 20 prosenttia, joka on tässä tapauksessa on 1000 kWh. Alun perin öljyä kului 2300 litraa. Mitattua säästöä on tänä vuonna tullutkin lähes 3800 euroa alkuperäiseen tilanteeseen verrattuna.

Ottaen huomioon tukipolitiikan ja omatoimisilla maatöillä saadun säästön, tämä paketti maksaa itsensä sellaista vauhtia takaisin, että edes laitteen takuuaika ei ole ehtinyt umpeutua.

Isäntä

Ilmalämpöpumppu puhdistaa ilman ja jäähdyttää talon kesäkuumalla

Ilmalämpöpumppukaan ei jää työttömäksi: sen Purifier-ilmanpuhdistusominaisuutta käytetään myös talvisin parantamaan sisäilmaa ja poistamaan pölyä. Kesällä sitten saadaan talo jäähdytettyä. Seuraavana ostoslistalla on aurinkosähköjärjestelmä, joka tekee maalämpöpumpusta entistäkin kustannustehokkaamman investoinnin. Sen saa helposti kytkettyä toimimaan Geodanin kanssa.

Ilmalämpöpumput

Suomen suosituimmat Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumput edulliseen lämmitykseen ja viilennykseen. Valikoimastamme löytyy sopiva laite niin kotiin, kesämökille kuin autotalliin.
Tutustu mallistoon

Maalämpöpumput

Mitsubishi Electric -maalämpöpumput tarjoavat edullista ja ympäristöystävällistä lämmitystä pitkälle tulevaan. Maalämpöpumppu on erinomainen valinta niin uudis- kuin saneerauskohteeseen.
Tutustu mallistoon