Maa­läm­pö­pump­pu, Omakotitalo, Lahti

Suomen ensimmäinen asennettu Geodan-maalämpöpumppu

Suomen ensimmäinen Mitsubishi Electric Geodan -maalämpöpumppu asennettiin Lahdessa sijaitsevaan omakotitaloon joulukuussa 2019. Omakotitalo on rakennettu vuonna 2006 ja sen kokonaispinta-ala on 220 m2. Rakennus käsittää kaksi erillistä huoneistoa sekä autotallin. Toinen asunnoista on 125 m2 ja toinen 65 m2. Lisäksi rakennukseen kuuluu autotalli, joka on kooltaan 30 m2.

Lisämukavuutta lattialämmöstä

Kohteessa asuu kolme henkilöä ja lämmönjako on toteutettu vesikiertoisella lattialämmityksellä. Kohteeseen asennettiin maalämpöpumppuasennuksen yhteydessä myös Mitsubishi Electric 2-piirikitti ohjaamaan erikseen kosteita tiloja sekä huoneistoja. Järjestelmä ohjaa sauna ja pesutiloja piirillä 1 ja huoneistojen asuintiloja piirillä 2.

Kohteessa on myös jäähdytys

Jäähdytys on otettu maaliuospiiristä ja jaettu ilmastointikanavapattereiden kautta molempiin asuntoihin. Kohteessa oli valmiina yhdessä piirissä oleva 500 metrinen vaakaputkisto (maapiiri), johon Geodan kytkettiin.

Paikkakunta
Lahti
Kohde
Omakotitalo
Myynti ja asennus
Lahden Lämpötekniikka Oy
Laitteisto
Lataa referenssi

Maalämpöpumput

Mitsubishi Electric -maalämpöpumput tarjoavat edullista ja ympäristöystävällistä lämmitystä pitkälle tulevaan. Maalämpöpumppu on erinomainen valinta niin uudis- kuin saneerauskohteeseen.
Tutustu mallistoon