Ilmalämpöpumpun puhdistus.

Ilmalämpöpumpun puhdistus säännöllisin väliajoin pelastaa pumppusi

Ilmalämpöpumpun puhdistus pitää laitteen tehokkaana ja käyntiäänen hiljaisena. Voit puhdistaa itse helposti sisäyksikön suodattimet ja ilmalämpöpumpun ulkoyksikön. Muu puhdistus kannattaa antaa huoltoliikkeen tehtäväksi.

Sisäilmassa on epäpuhtauksia ja erilaisia pienhiukkasia, jotka ovat peräisin esimerkiksi biojätteistä, huonekasveista ja lemmikeistä. Suuri osa epäpuhtauksista päätyy ilmalämpöpumpun karkeasuodattimeen. Ilma ei pääse kunnolla kiertämään, jos ilmalämpöpumppua ei puhdisteta kunnolla.

Suodattimet kannattaa imuroida kerran kuukaudessa.

Suodattimet on hyvä imuroida kerran kuukaudessa. Puhdista ne kummaltakin puolelta.

Karkeasuodattimet ja ionisaattorin voi tarvittaessa puhdistaa kevyesti myös vedellä ja miedolla pesuaineella. Varmista, että suodattimet ovat varmasti kuivat, ennen kuin laitat ne takaisin. Tarkista mallikohtaiset tiedot laitteen käyttöohjeesta.

Aloita puhdistaminen sammuttamalla laitteisto kaukosäätimestä.

 • Eikö vanha ilmalämpöpumppusi enää toimi kunnolla? Vanhan laitteiston korvaaminen uudella on todellinen järkiteko 👉
  Lue tästä lisää

  Uusi ilmalämpöpumppu maksaa itsensä takaisin isompina säästöinä lämmityslaskussa

  Kun vanha ilmalämpöpumppusi alkaa näyttää väsymisen merkkejä, ei korjaaminen välttämättä kannata ja uuden hankinta voi tulla ajankohtaiseksi. Uusimmat Mitsubishi Electricin ilmalämpöpumppumallit tarjoavat huomattavia säästöjä lämmityskuluissa, sekä monia uusia ja arkea helpottavia ominaisuuksia. Uusi ilmalämpöpumppu maksaa itsensä takaisin isompina säästöinä lämmityslaskussa.

  Energiatehokasta huolettomuutta pitkälle tulevaisuuteen

  Uudet ilmalämpöpumput eivät ainoastaan vähennä lämmityskustannuksia, vaan myös tarjoavat toimintavarmuutta pitkälle tulevaisuuteen. Mitsubishi Electricin ilmalämpöpumput on suunniteltu kestämään Pohjolan olosuhteita, tarjoten luotettavaa lämpöä ja viilennystä vuoden jokaisena päivänä.

  Vaihda vanha ilmalämpöpumppusi tehokkaampaan nyt

Näin puhdistat ilmalämpöpumpun suodattimen

Ilmalämpöpumpun puhdistus.

1. Avaa sisäyksikön etukansi ja ota imuri lähelle valmiiksi.

Ilmalämpöpumpun puhdistus.

2. Karkeasuodattimissa oleva pöly on hyvin hienojakoista ja lähtee helposti leijumaan, kun suodattimiin koskee. Tästä syystä on usein hyvä aloittaa imurointi jo silloin, kun suodattimet ovat vielä laitteessa paikallaan. Käy varovasti imurilla läpi etupaneelin alla helposti imuroitavissa olevat osa

Ilmalämpöpumpun puhdistus.

3. Nosta seuraavaksi karkeasuodattimen alareuna irti lukituksestaan ja vedä suodatinta varovasti uraa pitkin ulos. Jos mahdollista, imuroi suodatinta lisää samalla, kun vedät sitä ulos kehikostaan. Mikäli imurointi suoraan sisäyksiköllä ei onnistu helposti, voit myös ottaa suodattimet yksi kerrallaan irti ja imuroida ne vasta maassa.

Ilmalämpöpumpun puhdistus.

4. Kun karkeasuodattimet ovat poissa paikoiltaan, käy silmämääräisesti läpi kennon pinta. Mikäli kenno näyttää likaiselta, on hyvä tilata ammattilaisen tekemä perusteellisempi puhdistus.

Ilmalämpöpumpun puhdistus.

5. Mikäli laitteessasi on ionisaattori, plasmasuodatin tai jonkin muun niminen sähkösuodatin, on myös se hyvä irrottaa tässä vaiheessa. Mitsubishi Electric LN -mallisarjan laitteissa sähkösuodatin irtoaa vetämällä suodattimen alla olevasta kahvasta laitteesta poispäin ja sen jälkeen alaspäin. Mallikohtaiset ohjeet löydät laitteesi käyttöohjeesta.

Ilmalämpöpumpun puhdistus.

6. Imuroi myös sähkösuodatin.

Ilmalämpöpumpun puhdistus.

7. Mikäli karkeasuodattimet tai sähkösuodatin eivät tule puhtaaksi huolellisella imuroinnilla, ne voi pestä vedellä miedolla pesuaineella. Varo vaurioittamasta suodattimia. Anna suodattimien kuivua täysin kuivaksi, ennen kuin asennat ne takaisin.

Ilmalämpöpumpun puhdistus.

8. Asenna sähkösuodatin takaisin paikalleen yläreuna edellä. Sen jälkeen työnnä kahvaa laitetta kohti, kunnes kuulet napsahduksen.

Ilmalämpöpumpun puhdistus.

9. Asenna karkeasuodattimet takaisin paikoilleen.

Ilmalämpöpumpun puhdistus.

10. Laita sisäyksikön etukansi kiinni ja käynnistä ilmalämpöpumppu kaukosäätimestä.

Puhdista myös ilmalämpöpumpun ulkoyksikön ympäristö

Ulkoyksikön huoltotyöt kannattaa teettää alan ammattilaisella. Itse voit puhdistaa ilmalämpöpumpun ulkoyksiköstä lehdet ja muut roskat hyvin varovasti. Jos olet epävarma, miten puhdistaa, pyydä ammattilainen apuun.

Sammuta ulkoyksikkö turvakytkimestä, ennen kuin alat puhdistaa sen ympäristöä.

Talvella ulkoyksikön ympärille voi kertyä liikaa lunta. Sammuta ulkoyksikkö turvakytkimestä, ennen kuin alat puhdistaa sen ympäristöä. Älä käytä metallisia tai teräviä työkaluja, äläkä koske ulkoyksikön kennoon. Kevyt roskien tai lumen poisto riittää.

Tarkista, että sulamisvesi pääsee poistumaan vapaasti koneen alta. Mikäli ulkoyksikön sulatusvesille on asennettu poistojärjestelmä, varmista, että se on sula ja puhdas. Näin sulatusvesi pääsee poistumaan ulkoyksikön kennosta sulatuksen aikana.

Sisäyksiköltä tulevasta kondenssivesiputkesta ei tule vettä kuin jäähdytyksessä, jota normaalisti tarvitsee käyttää vain kesäisin. Keväällä jäähdytyskauden alkaessa on hyvä varmistaa, että sisäyksiköltä tuleva kondenssivesi pääsee poistumaan putkea pitkin turvallisesti.

Kun jäähdytyskausi alkaa keväällä, varmista, että ilmalämpöpumpun sisäyksiköltä tuleva kondenssivesi pääsee poistumaan turvallisesti putkea pitkin.

Tilaa ilmalämpöpumpun huolto valtuutetulta toimijalta

Scanofficen valtuutetut huoltoliikkeet tekevät huollot, tarkistukset, vianhaut ja korjaukset luotettavasti. Huoltoliikkeissä työskentelevät ammattilaiset ovat maahantuojan kouluttamia.

Tarkista, että saat laitteellesi pitkän takuun. Scanoffice tarjoaa esimerkiksi maahantuomilleen Mitsubishi Electric LN -ilmalämpöpumpuille kolmen vuoden täystakuun sekä viiden vuoden materiaalitakuun kompressorille.

Jälleenmyyjät saavat tukea laitteiden huoltoon, jolloin varaosien ja vaihtolaitteiden saaminen on nopeaa ja vaivatonta.