Vaihtomarkkinat, vaihda nyt lämpöpumppusi uuteen

Olisiko sinulla hetki aikaa keskustella ilmalämpöpumpun vaihtamisesta?

Kyllä, ja näin kevään korvilla on hyvä hetki pitkän lämmityskauden päätyttyä miettiä, toimiiko se yli 10 vuotta vanha ilmalämpöpumppu enää tulevan talven ylitse ja vastaako se hyötysuhteeltaan ja muilta ominaisuuksiltaan tämän päivän normeja.

Suomeen on asennettu yli miljoona lämpöpumppua. Näistä valtaosa, noin 700 000 kpl, on ilmalämpöpumppuja. Laadukkaan ilmalämpöpumpun keskimääräinen käyttöikä on noin 15 vuotta, mutta hajontaa toki mahtuu tuohon määrään.

Tilastojen mukaan Suomeen on asennettu vuosina 2005–2007 noin 100 000 kpl lämpöpumppua. Näiden vaihtomarkkinat ovat nyt käynnistymässä voimakkaasti ja ovat jo käynnistyneetkin.

Suomessa tätä nykyä myytävät, alle 3 kg:n kylmäainetäytöllä olevat ilmalämpöpumput toimitetaan pääasiassa ympäristöystävällisellä R32-kylmäaineella. Päivittämällä ilmalämpöpumppusi osallistut samalla ympäristön hyväksi tehtävään työhön.

Jotta varmistuisit vanhan ilmalämpöpumpun asianmukaisen kierrätyksestä, valitse yhteistyökumppani jälleenmyyjistä, joilta löytyvät kylmälaiteasennuksiin vaadittavat luvat. Näin voit olla varma, että vanha laitteisto kierrätetään tämän päivän määräyksiä noudattaen.

Asennuttamalla varmistut myös siitä, että saat haluamasi ilmalämpöpumpun nopeallakin aikataululla asennettuna. Vaihtamalla paranee.

› Miksi vanha ilmalämpöpumppu kannattaa vaihtaa uuteen? Lue lisää ilmalämpöpumppu-oppaastamme!