Mitsubishi Electric VRF-ilmastointijärjestelmä suurten tilojen tarpeisiin.

Mitsubishi Electric VRF -järjestelmä

– energiatehokasta lämmitystä ja jäähdytystä suuriin tiloihin

Mitsubishi Electric VRF -järjestelmä lämmittää ja viilentää suuret tilat korkealla hyötysuhteella vuoden ympäri. Se sopii erinomaisesti toimistoihin, kauppakeskuksiin, hotelleihin ja muihin isoihin kiinteistöihin.

Miksi VRF-järjestelmä on järkevä valinta?

Huomattavat säästöt

Mitsubishi Electric VRF -järjestelmä tuottaa korkealla hyötysuhteella vain juuri sen määrän energiaa, jonka rakennus kulloinkin tarvitsee. Energiahävikki pienenee ja kiinteistösi lämmityskulut vähenevät merkittävästi.

Oikea lämpö kaikkiin huoneisiin

Eri sisäyksiköitä ohjataan yksilöllisesti riippumatta muiden sisäyksiköiden asetuksista. Näin jokaiseen huoneeseen voidaan säätää itsenäisesti haluttu lämpötila. Kesähelteillä VRF-järjestelmä viilentää tilat miellyttäviksi.

Puhtaampi ympäristö

Toisin kuin vesikiertoisessa järjestelmässä, VRF-järjestelmässä energia siirtyy suoraan ilmaan. Ulkoyksikkö tuottaa sekä kylmää että lämpöä saman putkiston avulla, jolloin hyötysuhde on parempi ja ympäristö kuormittuu vähemmän.

Mitsubishi Electric CityMulti VRF -järjestelmä on varma valinta lähes kaikkiin kiinteistöihin

Mitsubishi Electric CityMulti -järjestelmä koostuu yhdestä ulkoyksiköstä, joka voi hoitaa jopa viidenkymmenen sisäyksikön jäähdytys- ja lämmitystarpeen. Toisin kuin muut järjestelmät, se käyttää vain kahta putkea. Investointikustannukset ovat muita järjestelmiä edullisemmat, ja investointi maksaa itsensä nopeammin takaisin.

Järjestelmän etuja:

 • Asennus vie vähemmän aikaa ja on edullisempaa, koska tarvitaan vähemmän liitoskohtia ja materiaalia ja asennusaika on lyhyempi.
 • Valmistajalla on yli 20 vuoden kokemus tekniikasta.
 • Laitteet sopivat Suomen olosuhteisiin (kylmäteho 25–60 kW).
 • Lämpöä ja viilennystä on helppo ohjata selkeän ohjausjärjestelmän avulla rakennuksen eri osissa.
 • Ulkoyksikön teho säätyy portaattomasti 15–100 % kiinteistön tehon tarpeesta riippuen.
 • Ulkoyksikkö vaatii vain vähän tilaa.
 • Ulkoyksiköt ovat markkinoiden hiljaisimpia.
 • Huolto pelaa ja varaosia on saatavilla koko laitteiston eliniän ajan.
 • Monipuolinen etäohjaus.

CityMulti-järjestelmät – monta eri tapaa jakaa energia kiinteistössä

 • Y-järjestelmä

  Ulkoyksikkö tuottaa joko lämpöä tai jäähdytystä sisäyksiköille. Kaikki sisäyksiköt toimivat portaattomalla säädöllä sekä viilennys- että lämmityskäytössä. Kaikki energia poistetaan tai otetaan ulkoyksikön kautta.

 • R2-järjestelmä

  Ulkoyksikkö yhdistetään kylmäainetta sisältävään energianvaihdinlaatikkoon (BC Box). Energianvaihdin toimittaa sisäyksikölle nestettä ja/tai kaasua riippuen siitä, tarvitsevatko ne jäähdytystä tai lämmitystä.

  Sisällä kiinteistössä energia jaetaan siten, että viilennystä ja lämmitystä ohjataan sisäyksiköille tarpeen mukaan. Järjestelmä siirtää energiaa sisäyksiköiden välillä tai vesivaraajille. Kierrätys voidaan ohjata jopa ilmanvaihtoon.

 • WR2-järjestelmä

  WR2-järjestelmän periaate on sama kuin R2-järjestelmän. Erona tässä järjestelmässä on se, että höyrystin noutaa ja luovuttaa energian kylmäainejärjestelmään tai ukoiseen vesikalvoon.

  WR2-järjestelmällä saavutetaan vielä suurempi energianjako sekä kierrätys. Kierrätys voidaan hoitaa osittain järjestelmän energianvaihtimen kautta, mutta myös sen kylmäainejärjestelmän kautta, jolla laitteisto noutaa tai luovuttaa tarvitsemansa energian. Tällöin voi yksi järjestelmään kytketty kylmäainejärjestelmä ottaa käyttöön energian, jonka toinen järjestelmä luovuttaa. Samantyyppinen järjestelmä löytyy jopa Y-toimintamallista.

Laitteet sopivat moniin tiloihin

Ulkoyksikön ja sisäyksiköiden yksinkertaisen ja hillityn muotoilun ansiosta CityMulti sopii useimpiin ympäristöihin.

Ulkoyksikön tilantarve on pieni, ja järjestelmä sallii pitkät putkivedot ja suuret korkeuserot ulkoyksikön ja sisäyksiköiden välillä.

Laaja valikoima sisäyksiköitä

 • Seinä-, lattia- ja kattomallit
 • Ilmanvaihtokanaviin sopivat mallit
 • Upotettavat mallit Coanda-efektillä (= ilmavirtauksen optimointi tasaiseksi ja miellyttäväksi)
 • Yksinkertainen ja hillitty muotoilu
 • Vesiyksiköt kylmänsiirtimille 70 °C:een asti
 • Lämmitys- ja jäähdytyskennot ilmanvaihtokoneille.

Kestävä ja hiljainen ulkoyksikkö

Mitsubishi Electric YHM-A-järjestelmällä on korkean hyötysuhteen lisäksi yksi markkinoiden hiljaisimmista ulkoyksiköistä.

Ulkoyksikön pinta on C4-luokkaa jo vakiona. Vaihtimet on ruostesuojattu epoksikäsittelyllä, jonka ansiosta ne kestävät likaisia ja ruostuttavia ympäristöjä, kuten esimerkiksi kaupunkien keskustoja ja meri-ilmastoa.

Helppo ja selkeä ohjausjärjestelmä IPM

Selkeän IPM (Intelligent Power Module) -ohjausjärjestelmän avulla voit ohjata lämpöä ja viilennystä helposti rakennuksen eri osissa.

IPM ottaa huomioon ja hallitsee myös rakennuksen energiantarpeen huippu- ja minimikäyttöjaksot. Näin sekä lämpöä että jäähdytystä voidaan tuottaa vuoden ympäri korkealla hyötysuhteella.

Invertteri-tekniikka säästää energiaa

Mitsubishi Electricin invertteritekniikka mahdollistaa optimaalisen energiankäytön: järjestelmä tuottaa tarkalleen vain sen määrän kylmää tai lämmintä, mitä kulloinkin tarvitaan.

Ainutlaatuiinen alijäähdytysvaihdin (HIC) lisää tehoa entisestään ja sallii elektronisten paisuntaventtiilien toimia tehokkaammin. Tämä antaa paremman tehokertoimen sekä pienemmät täyttömäärät järjestelmälle.

Täysi kontrolli ja valvonta

 • Keskusvalvonta AG-150 löytyy helposti internetin kautta. Mitään erityistä lisenssiä tai ohjelmistoa ei tarvita. Tavallisen nettiselaimesi avulla voit säätää ja valvoa kaikkia sisäyksiköitä.
 • PI-valvonnan avulla voit valvoa ja mitata kaikkea sähkön, veden ja kaasun kulutusta.
 • DIDO-valvonnan avulla voit valvoa ulkopuolisia toimintoja, kuten valoa, ovien lukitusta ja kortinlukijoita.
 • AI-valvonnan avulla voit valvoa kosteutta ja lämpötilaa.

Näiden lisäksi löytyvät valmiit kytkentämahdollisuudet muiden ohjausjärjestelmien liittämiseen lähes kaikilla markkinoilla oleville protokollille (LonWorks, BACnet, EIB, MODBUS jne.).

Hotelliasennuksille voimme jopa tarjota kytkennän moniin kirjautumisjärjestelmiin, esimerkiksi Fedelioon.

Ympäristöystävällinen valinta

VRF-järjestelmässä energia siirtyy molemmissa päissä suoraan ilmatilaan. VRF on ympäristöystävällisempi kuin epäsuorat järjestelmät, joissa energia siirtyy veden välityksellä ja joissa suuret puhallintehot ja lämmönvaihtimen häviöt pudottavat hyötysuhdetta. Esimerkiksi vesikiertoisessa järjestelmässä täytyy koko järjestelmän olla kylmennetty ja sen veden kiertää, vaikka vain yhtä ainoata huonetta tarvitsisi viilentää.

VRF-järjestelmässä ulkoyksikkö tuottaa sekä kylmää että lämpöä saman putkiston avulla, mikä ei ole mahdollista kylmäainejärjestelmille. Investointi VRF-järjestelmään on huomattavasti ympäristöystävällisempi valinta kuin asentaa erilliset lämmitys- ja viilennysjärjestelmät kiinteistöön.