Parhaat ilmalämpöpumput tuottavat reilua säästöä vielä -30 c pakkasilla

Julkaistu: 11.01.2024, 08:00
Scanoffice Oy

Ilmalämpöpumput ovat kehittyneet valtavasti viime vuosien aikana. Niiden käytön yleistyttyä pohjoisella pallonpuoliskolla, ovat valmistajat panostaneet tuotekehitykseen valmistaakseen merkittävästi parempia tuotteita.

VTT:n suorittamissa mittauksissa tuotti Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumppu – 30 asteen pakkasella kaksinkertaisesti lämpöä verrattuna ottamaansa sähkötehoon. Hyötysuhde oli siis kaksi.

Testattu laite tuotti lämpöä vielä –30 C pakkasilla 2000 W, joka on noin kolmannes keskiverto omakotitalon lämmön tarpeesta.

Ei siis ole samantekevää, onko laite hankittu viime vuosina tai 10 – 15 vuotta sitten.

Joissain tapauksissa omakotiasujat ovat korvanneet koko sähköpatterilämmityksen asennuttamalla kaksi tehokasta ilmalämpöpumppua asuntoonsa.

SCANOFFICE OY
Mikko Sandberg
Hallituksen puheenjohtaja
Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU:n hallituksen varapuheenjohtaja
puh. 040 556 2929

 

Scanoffice Group on Pohjoismaiden suurin lämpöpumppujen ja aurinkosähkötuotteiden maahantuonti- ja tukkuliike. Scanoffice Groupiin kuuluvat Scanoffice Oy, Scanoffice Solar Oy, Scanvarm Oy Ab Suomessa sekä ScanMont AB Ruotsissa.

Valitsemme tuotevalikoimaamme ainoastaan alan parhaat ja luotettavimmat merkkituotteet. Laadun ja tehokkuuden varmistamiseksi testaamme tuotteet aina Scanoffice Groupin omassa testilaboratoriossa sekä osan yhteistyössä kokonaan kolmansien osapuolten kanssa. Tavarantarkastajamme valvovat myös tuotteidemme laatua jo tehtaan valmistuslinjalla. Tämä on perusta loppukuluttajien tyytyväisyydelle ja pitkäikäiselle yhteistyölle jälleenmyyjiemme kanssa.

Espoon Juvanmalmilla sijaitseva suomalainen yhtiöryhmä on perustettu vuonna 1984. Scanoffice Groupin yhteenlaskettu liikevaihto saavutti vuonna 2022 150 miljoonan rajapyykin.