Ilma-ve­si­läm­pö­pum­put, Boxbyn koulu, Sipoo

Boxbyn koulu on noin 60 oppilaan ruotsinkielinen koulu Sipoossa. Koulurakennus on rakennettu 1990 ja sinne on tehty remontteja viime vuosina. Koulurakennuksessa on 200 neliömetrin kokoinen voimistelusali, jota voivat varata myös kunnan asukkaat ja yhdistykset. Tiloja käytetään siis aktiivisesti ja niiden energiakustannukset ovat suuret.

Sipoon kunta tavoittelee luonnonvarojen säästeliästä käyttöä, terveen maaperän ylläpitoa ja puhtaiden vesistöjen sekä ilman säilyttämistä. Luontoa kunnioittaakseen kunta on toteuttanut erilaisia energiatoimenpiteitä ja vähentänyt fossiilisten energialähteiden käyttöä.

Säästöjä koulun lämmityksessä

Sipoon kunnan projektiin liittyen Boxbyn kouluun asennettiin kaksi Mitsubishi Electric CAHV-P500 ilma-vesilämpöpumppua. Lämpöpumppujen avulla energiakustannukset voidaan jopa puolittaa ja lisäksi ympäristövaikutukset ovat merkittäviä hiilidioksidipäästöjen vähenemisen muodossa.

”Pääasiassa olemme valinneet kohteisiimme Mitsubishi Electricin tuotteita mm. siitä syystä, että heidän valikoimassaan on ollut isoihin kiinteistöihin soveltuvia ja riittävän tehokkaita laitteita,” Sipoon kunnan talotekniikkainsinööri Pekka Nirhamo kertoo.

Mitsubishi Electricin skaalautuvat lämpöpumppuratkaisut ja joustavat automaatiomahdollisuudet ovat merkittävä etu erilaisten ja eri kokoisten kiinteistöjen vaatimusten toteuttamisessa.

Ilma-vesilämpöpumput kiinteistöihin

Ilma-vesilämpöpumppu on helppo tapa lisätä suurten rakennusten energiansäästöä. Se sopii olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle kaikenlaisiin rakennuksiin. Tehot 3-63 kW ja sarjakytkennällä useisiin satoihin kilowatteihin asti.
Tutustu mallistoon