Il­ma­ve­si­läm­pö­pum­put, Nikkilän sydämen päiväkoti, Sipoo

Nikkilän keskustassa sijaitsevassa kaksikielisessä päiväkodissa käy 1–5-vuotiaita lapsia. Varhaiskasvatusta järjestetään suomeksi ja ruotsiksi. Sipoon kunnan päiväkodin tiloissa oleskelee päivittäin paljon pieniä lapsia ja siksi sen lämmityksen ja jäähdytyksen on erityisen tärkeää olla kunnossa. Samalla se tuo merkittäviä kustannuseriä kunnalle.

Sipoon kunta pyrkii edistämään luonnonvarojen säästeliästä käyttöä, ylläpitämään terveellistä maaperää sekä säilyttämään vesistöt ja ilman puhtaina. Osana laajempaa luontoa kunnioittavaa kehitystä Sipoon kunta on toteuttanut erilaisia energiatoimenpiteitä ja vähentänyt fossiilisten energialähteiden käyttöä.

Energiatoimenpiteillä kustannuksia pienemmiksi

Osana Sipoon kunnan energiatoimenpiteitä Nikkilän sydämen päiväkotiin asennettiin neljä Mitsubishi Electric Large Hydrobox ilma-vesilämpöpumppua tuomaan säästöjä kunnan energiankulutuksessa. Large Hydrobox on helppo ja nopea tapa lisätä lämpöpumpputekniikka tehokkaaksi osaksi kiinteistön lämmitystä.

Lämpöpumppujen avulla energiakustannuksia voidaan vähentää jopa puolella, ja samalla niitä voidaan hyödyntää myös viilennykseen, mikä merkittävästi parantaa tilojen käyttömukavuutta ja sisäilman laatua. Sipoon kunnan energiakustannuksiin ja -kulutuksiin on tuonut huomattavia säästöjä jo satojen kilowattien lämpöpumppuinvestoinnit.

Lämpöpumppuhankkeiden menestyksellisen toteutuksen keskeinen osa on eri asiantuntija-alueiden yhteistyö. Tässä kokonaisuudessa merkittävänä toimijana oli laitteiden maahantuoja Scanoffice Oy. Scanofficen vankka osaaminen ja pitkäaikainen kokemus lämpöpumppujen sekä erilaisten energiansäästöratkaisujen parissa tukevat suunnittelijoita ja kunnallisen sektorin toimijoita oikeiden ja tehokkaiden ratkaisujen löytämisessä.

Paikkakunta
Sipoo
Kohde
Kiinteistö
Laitteisto
Lataa referenssi

Ilma-vesilämpöpumput kiinteistöihin

Ilma-vesilämpöpumppu on helppo tapa lisätä suurten rakennusten energiansäästöä. Se sopii olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle kaikenlaisiin rakennuksiin. Tehot 3-63 kW ja sarjakytkennällä useisiin satoihin kilowatteihin asti.
Tutustu mallistoon