Il­ma­ve­si­läm­pö­pum­put, rivitalo, Mynämäki

Mynämäkeläisessä 632 neliömetrin kokoisessa rivitaloyhtiössä asuu 10 asukasta kuudessa erillisessä huoneistossa. Vuonna 1974 rakennettu talo vaihtoi öljylämmityksestä ilmavesijärjestelmään.

Laitteistoksi valikoitui Mitsubishi Electric-ilmavesilämpöpumppu kahdella ulkoyksiköllä. Toinen ulkoyksikkö tekee käyttövettä ja molemmat lämmitystä.

Ilmavesilämpöpumppu on tuonut säästöjä

Ennen energiaremonttia öljyä kului 11 000 litraa vuodessa. Nyt taloyhtiön energiankulutus vuodessa on 25 000 kWh. ”Säästöä lämmityskustannuksissa kertyy vuodessa noin 6000 euroa,” taloyhtiön puheenjohtaja sanoo.

Taloyhtiössä on oltu erittäin tyytyväisiä öljystä luopumiseen. Säästöjen lisäksi ilmavesilämpöpumppu on vähentänyt huolia: Aikaisempi öljyn tilaaminen ja riittävyyden seuraaminen on jäänyt pois.

”Mitään vikoja laitteistossa ei ole ollut, mutta teknisen huoneen ulkopuolella oleva merkkivalo ilmoittaisi niistä myös kätevästi tarvittaessa,” taloyhtiön puheenjohtaja jatkaa.

Laite on toiminut niin hyvin, että se ei ole vaatinut muita toimenpiteitä kuin lianerottimien puolivuosittaiset puhdistukset. Asunnoissa pysyy tasainen lämpö ja käyttövesi riittää.

Kun päätös öljystä luopumisesta oli tehty, laitteeksi valikoitu tämä laitteisto, koska taloyhtiössä oli aiempaa kokemusta Mitsubishi Electricin ilmalämpöpumpusta. Myös asennusliike Puurusen Sähkö Oy oli ennestään luotettavaksi todettu yhteistyökumppani. Asennus sujui hyvin ja aikataulussa myös tällä kertaa.

Paikkakunta
Mynämäki
Kohde
Rivitalo
Myynti ja asennus
Puurusen Sähkö Oy
Laitteisto

Ilma-vesilämpöpumput

Ilma-vesilämpöpumpulla säästät jopa 60 prosenttia kotisi lämmityskuluissa. Maltilliset investointikustannukset sekä nopea ja ammattitaitoinen asennus tekevät hankinnasta helppoa.
Tutustu mallistoon