Autotallin lämmityskulut ja ilmanvaihto kuriin

Erityisesti vanhemman autotallin lämmityksen ollessa tyyppiä ”sähköpatteri seinässä”, on lämmityskustannuksia helppo leikata asennuttamalla lisäksi energiatehokas ja lämmön edullisesti tuottava sekä jakava ilmalämpöpumppu.

Huomio myös ilmanvaihto

Jääkö autotalliin avoimia venttiilejä, joista edullisesti tuotettu energia katoaa harakoille? Entä säilyvätkö tilassa säilytettävät varusteet raikkaina, eli onko tilan ilmanvaihto ylipäätään riittävä? Autotallitilaa käytetään myös harrasteisiin, jolloin ilmanvaihdon ajoittainen tehostus on tarpeen.

Voit säästää vielä enemmän

Asentamalla talliin Suomen ilmasto-olosuhteissa kestäväksi ja toimintavarmaksi todetun Mitsubishi Electric Lossnay VL-100U5-E -mini-ilmanvaihtolaitteen.

Lossnay on edullinen hankkia ja erityisen edullinen käyttää. Laite on varustettu lämmön talteenotolla, joten et enää tuuleta harakoille. Laite lämmittää tuloilmaa vain poistoilmasta siirtämällään lämmöllä hyötysuhteen ollen parhaimmillaan jopa 80 %. Lossnayn myötä voidaan autotallin epätiiveyskohdat, sekä muut passiiviset ulkoilmaritilät sulkea ja tiivistää. Näin tilan ulkovaipan lämmöneristyskyky paranee ja ilmanvaihto toteutetaan hallitusti sekä energiatehokkaasti lämmön talteenotolla varustetun Lossnay-mini-ilmanvaihtolaitteen kautta.

Lossnay kytketään sähköverkkoon pistotulpalla, joka mahdollistaa vaivattoman kellokytkinohjauksen tilan käyttötarkoituksen mukaan, autoallin ilmanvaihtoahan ei useinkaan ole tarkoituksenmukaista käyttää kuten asuinhuoneistossa. Esimerkiksi vain varastona käytettävään tilaan ajoittainen tuuletus riittää, kun taasen aktiivisesti lumisten autojen kuormittama autotalli vaatii tehokkaamman ilmanvaihdon.

Lossnay mini-ilmanvaihtolaitteen voitte tilata lämpöpumppumyyjältänne olemassa olevan ilmalämpöpumpun rinnalle tai pyytää tarjousta ilmalämpöpumppuhankinnan yhteyteen.

Alla olevista linkeistä löydätte lähimmän jälleenmyyjänne, sekä voitte tutustua tarkemmin Lossnayn toimintaan.