Huonekohtainen ilmanvaihto ja korvausilmalaite – miten toimivat yhdessä?

Tehokkaimman ilmanvaihdon tuloksen saamiseksi on usein tarpeen käyttää samassa kohteessa sekä huonekohtaisia ilmanvaihto- että myös korvausilmalaitteita. Hyvä ilmanvaihto onnistuu Mobair-korvausilmalaitteen ja Lossnay-ilmanvaihtolaitteen yhdistelmällä.

Tyypillisesti painovoimaisella ilmanvaihdolla varustettu, useampikerroksinen rakennus ei tuuletu yläosistaan tehokkaasti pelkillä korvausilmaventtiileillä. Toki, jos yläkerrassa on vain niin sanottuja likaisia tiloja, jäteilman virtaaminen ulos niiden kautta ei muodostu ongelmaksi. Mutta jos tilat ovat oleskeluun- tai yöpymiseen tarkoitettuja, olisi tilaan tärkeää saada toimiva tulo- ja poistoilmanvaihto.

Paras ilmanvaihtoratkaisu

Esimerkiksi rintamamiestaloon voidaan asentaa Mobair-korvausilmalaitteet ensimmäiseen asuinkerrokseen tuottamaan hallitusti painovoimainen ilmanvaihto sekä tulipesien vaatimaa korvausilmaa. Mutta yläkerrassa sijaitseviin makuuhuoneisiin tehokkain ilmanvaihto onkin usein huonekohtainen Lossnay Vl-50 Mini-ilmanvaihtolaite.

Isompi, jopa 80 neliömetrin alaa palveleva Lossnay Vl-100 on oiva ratkaisu myös kellarikerroksen ilmanlaadun parantamiseen. Myös olohuoneeseen korvausilmalaitteiden rinnalle voidaan asentaa Lossnay tehostamaan ilmanvaihtoa kuormitustilanteissa tai sääilmiöissä, joissa painovoimaisen ilmanvaihdon teho ei riitä.

Toimiva ilmanvaihto – valitse sopiva laite

Ilmanvaihtolaitteita valittaessa olisi hyvä pyrkiä selvittämään laitteiston luotettavuutta ja pitkäikäisyyttä Suomen talviolosuhteissa. Myös jälkimarkkinoinnin saatavuutta tulevaisuudessa kannattaa arvioida. Ilmanvaihtolaitteet ja korvausilmaratkaisut asennetaan kiinteästi seinän läpi, valmistajakohtaisin asennustarvikkein. Laitteiston kokonaislaatu, käytettävyys ja viihtyvyys selviävätkin käyttäjälle vasta käytön myötä.

Mikäli valitut laitteet osoittautuisivat virheinvestoinniksi, on laitteiden vaihtaminen toisiin huomattavasti haastavampaa verrattuna kanavoituun keskusilmanvaihtoon. Korvaavien huonekohtaisten laitteiden tulisi peittää aiemmin syntyneet asennusjäljet ja sopia olemassa oleviin sijoituspaikkoihin ja läpivienteihin.

Edullinen ilmanvaihtoremontti

Huonekohtaiset Mitsubishi Electric Lossnay -ilmanvaihtolaitteet asennetaan, kuten Mobair korvausilmalaitteetkin, pakkauksessa mukana seuraavien asennustarvikkeiden avulla. Mikäli seinäpaksuus vaatii pidemmät läpiviennit, on jatkoputkia yleisesti hyvin saatavilla, eikä lisäkustannusta muodostu merkittäväksi.

Läpivientien vaatimat aukot ovat kohtuullisen kokoisia, eikä sähköasennustöillekään ole tarvetta, mikäli pistorasia sijaitsee liitäntäjohdon ulottuvilla.

Mobair ja Lossnay - kokemusta riittää

Vuonna 1991 perustettu Mobair Oy suunnittelee ja valmistaa tuotteensa Halikossa, yritykselle on myönnetty avainlippu. Lossnay-ilmanvaihtolaitteiden valmistaja, vuonna 1921 perustettu Mitsubishi Electric tunnetaan maailmanlaajuisesti pitkäikäisistä ja luotettavista lämpöpumppu- ja ilmanvaihtolaitteistaan.

Mobair ja Mitsubishi Electric tuotteiden asennus- ja käyttöhistoria Suomessa ulottuu jo vuosikymmenien taakse. Lisäksi jälkimarkkinoinnin, tarvikkeiden ja tuotetuen takaa vuonna 1984 perustettu, Pohjois-Euroopan suurin lämpöpumppujen tukkuliike Scanoffice Oy.

> Tutustu kattavaan valikoimaamme ilmanvaihto- ja korvausilmalaitteita

 

Etkö ole aivan varma oikeasta laitteesta?
Il­man­vaih­to­bot­tim­me auttaa.

Tutustu tuotteisiimme

Suosittu
Mitsubishi Electric Lossnay VL-100 -mini-ilmanvaihtolaite

Mitsubishi Electric Lossnay VL-100 -mini-ilmanvaihtolaite on lämmön talteenotolla varustettu huonekohtainen ilmanvaihtolaite. Se onkin oiva valinta esimerkiksi olohuoneen tai muun isomman tilan ilmanvaihtoon.

mitsubishi electric lossnay vl-100 mini-ilmanvaihtolaite.
Suosittu
Mitsubishi Electric Lossnay VL-50 -mini-ilmanvaihtolaite

Mitsubishi Electric Lossnay VL-50 -mini-ilmanvaihtolaite on lämmön talteenotolla varustettu huonekohtainen ilmanvaihtolaite, joka on tarkoitettu asennettavaksi makuuhuoneisiin tai muihin pienempiin huonetiloihin.

mitsubishi electric lossnay vl-50 mini-ilmanvaihtolaite.
Suosittu
Mobair 2030S -korvausilmalaite kiertoilma­lämmityksellä

Mobair 2030S -korvausilmalaite sopii erityisesti omakoti-, rivi- ja kerrostaloasuntoihin. Alhainen energiankulutus. Kotimainen Avainlippu-tuote.

Mobair 2030s korvausilmaventtiili kuvattuna edestä.