Scanoffice Group ja Careeria tekevät yhteistyötä ilmalämpöpumppuasentajien kouluttamisessa

Ilmalämpöpumppuja asentavat yritykset tarvitsevat jatkuvasti uusia asentajia, sillä ala on vahvassa kasvussa. Lisäksi nykyisiä toimijoita siirtyy eläkkeelle tai muihin tehtäviin, joten Scanoffice Group tukee jälleenmyyntikumppaniensa työntekijöiden kouluttamista yhteistyössä Careerian kanssa.

Ilmalämpöpumppujen asentaminen vaatii Tukesin myöntämän pätevyyden

Lämpöpumpuissa käytettävät kylmäaineet ovat voimakkaita kasvihuonekaasuja. Euroopassa kylmäaineiden kanssa työskentelevillä täytyy olla siihen pätevyys. Suomessa nämä pätevyydet myöntää Turvallisuus- ja kemikaalivirasto suoritettujen tutkintojen perusteella.

Maahantuojana meillä on velvollisuus edellyttää, että jälleenmyyjillämme lupa-asiat ovat kunnossa.

Teijo Syväkangas, tekninen asiakkuuspäällikkö

– Maahantuojana meillä on velvollisuus edellyttää, että jälleenmyyjillämme lupa-asiat ovat kunnossa, toteaa Scanoffice Groupin tekninen asiakkuuspäällikkö Teijo Syväkangas.

Tukes ei myönnä lupia yksinomaan ilmalämpöpumppujen asentamiseen, vaan tutkinnon suorittajan pitää osata asentaa, huoltaa ja korjata kaikkia alle kolmen kilon kylmälaitteita. Siksi Careeriassa tutkintoa suorittavat opiskelevat sekä ilmalämpöpumppujen asentamista että komponentinvaihtoa kylmiökoneistoihin.

Teijo Syväkangas seuraa koulutustilaisuutta.

Koulutusyhteistyön avulla uudet toimijat pääsevät koulutukseen sujuvasti

Careerian tarjoama Scanoffice ilmalämpöpumppukoulutus on nimensä mukaisesti suunnattu suoraan Scanoffice Groupin maahantuomien laitteiden jälleenmyyjille ja asentajille. Kursseille osallistuu alalle pyrkiviä yrittäjiä sekä Scanoffice Groupin pitkäaikaisten kumppanien uusia työntekijöitä.

– Scanoffice Group luonnollisesti haluaa tukea jälleenmyyjiään ja heidän henkilökuntaansa. Olemme voineet luottaa siihen, että Careerian koulutuksen avulla jälleenmyyjäyritystemme työntekijät saadaan lyhyellä varoitusajalla hyvään koulutukseen, Syväkangas sanoo.

Positiivinen vaikutus koko alaan

Nykyinen koulutusmalli on Scanoffice Groupin ja Careerian vuosien yhteistyön tulos. Scanoffice Groupin ammattilaiset osallistuvat esimerkiksi koulutuksen loppuvaiheessa työnäyttöjen arvioimiseen työelämän edustajana. Careeria puolestaan vastaa koulutuksen järjestäjänä siitä, että tutkinnon perusteita ja lainsäädäntöä noudatetaan. Näiden kahden toimijan pitkäaikainen koulutusyhteistyö on kehittänyt koko alaa.

– Viimeisen viidentoista vuoden aikana asennusten laatu on huomattavasti kohentunut ja urakoitsijoiden ote asiakaspalveluun on huomattavasti parantunut. Careerian koulutus on yksi merkittävä tekijä tämän asian saavuttamisessa, Syväkangas sanoo.

Miten koulutuspäivä sujui? Katso video alta