Kokemuksia Mitsubishi Electric LN -ilmalämpöpumpusta
– Iina Hyttinen

 Vieraskynä-blogisarjassa julkaisemme tunnettujen kirjoittajien artikkeleita, joissa tutustutaan Scanofficen edustamiin ja maahantuomiin tuotteisiin.

Tarvitseeko ilmalämpöpumppua, jos lämmitysmuotona on maalämpö?

Yksi meidän kotihaave toteutui tänä kesänä, kun meille asennettiin Scanoffice Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumppu. Meillä on kotona lämmitysmuotona energiatehokas ja edullinen maalämpö, ja siksi täältä ei löytynyt vielä ilmalämpöpumppua valmiina kun ostimme tämän kodin.

Meidän muutosta on nyt reilut kolme vuotta. Ensimmäisenä kesänä teimme paljon muuta remonttia, eikä ilmalämpöpumpun hankinta käynyt edes mielessä, mutta seuraavat kaksi kesää sen jälkeen olemme sen hankintaa pohtineet. Totta on, että lämmityskulut ovat edulliset meillä pelkästään maalämmön ansiosta. Kesäisin täällä kuitenkin on ollut melko lämmintä, koska maaviileää meiltä ei löydy.

Lämpö nousee etenkin yläkertaan niin, että lämmintä on ollut läpi kesän n. 27-28 astetta. Yöt ovat olleet siis melko trooppisia ja kovimmilla helteillä oikeasti vähän tukalia. Ei mitään verrattuna meidän vanhan kodin +32 asteen kesälämpötiloihin, mutta ei silti kovin miellyttäviä lämpötiloja. Tänä kesänä, kun ei ollut loppuraskautta tai lasiterassin asennusta, oli erittäin hyvä hetki ilmalämpöpumpun hankinnalle.

Suomen ostetuin ilmalämpöpumppu

Mitsubishi Electric LN -ilmalämpöpumppu asennettiin meille kolme viikkoa sitten, ja olemme ehtineet saada siitä jo runsaasti käyttökokemusta. Mitsubishi Electric LN on itse asiassa Suomen ostetuin ilmalämpöpumppu, enkä todellakaan ihmettele miksi. Mekin olemme olleet siihen oikein tyytyväisiä.

Asennuksessa kesti suunnilleen viisi tuntia ja se meni sujuvasti alusta loppuun. Mukavat asentajat asensivat ilmalämpöpumpun portaikon yläpäähän niin, että sen teho yltää hyvin sekä ylä- että alakertaan. Työn jälki oli siistiä, ja ilmalämpöpumpun tyylikäs ja viimeistelty muotoilu miellyttää silmää. Saimme asennuksen päätteeksi myös kattavan ohjeistuksen ilmalämpöpumpun käyttöön, puhdistukseen ja huoltoon, jotta se pysyy mahdollisimman pitkään hyvässä kunnossa.

Asunnon pohjasta johtuen ilmalämpöpumppu oli asennettava korkealle, jotta teho yltää makuuhuoneisiin. Saimme kuitenkin asentajilta hyvät ohjeet kuinka toimia, jotta kuukausittaiset puhdistukset onnistuvat turvallisesti korkeudesta huolimatta.

Musta mitsubishi electric ilmalämpöpumpun kaukosäädin. Taustalla musta Mitsubishi Electric LN -ilmalämpöpumpun sisäyksikkö.

Viilennystehoa tasaisesti kahteen kerrokseen

Mitsubishi Electric LN ilmalämpöpumpussa on useita ominaisuuksia, joiden vuoksi valitsimme juuri sen. Siinä on itsenäisesti toimivat kaksoissiivekkeet ja tuplailmanohjaimet, jotka kuljettavat ilmavirran huonetilaan pienemmällä ilman virtausnopeudella. Puhallusilman voi myös säätää samanaikaisesti kahteen eri suuntaan, jolloin siitä on hyötyä meidän kodin molemmissa kerroksissa yhtäaikaa.

Heti, kun ilmalämpöpumppu oli asennettu, sen tehon alkoi huomata. Meidän koti ei ole mikään valtava lukaali, joten viilennys alkoi tuntua nopeasti. Alle viidessätoista minuutissa meidän yläkerrassa oli kauttaaltaan miellyttävä lämpötila, ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Olimme nukkuneet ilman peittoa tai pelkillä pussilakanoilla koko alkukesän, mutta asennuksen jälkeen uskalsimme ottaa taas kunnon peitot käyttöön, mikä on ihanaa, koska nukun paljon paremmin ihan oikealla peitolla.

Viilennysteho toimi hyvin myös alakerrassa samaan aikaan. Aiemmin myös alakerrassa tuli helposti liian lämmintä, mikäli siellä oli enemmän ihmisiä yhtä aikaa, esimerkiksi synttärijuhlissa. Nyt ilmalämpöpumppu auttaa siihenkin, että enää ei tarvitse hikoilla juhlissa. Saimme siitä juuri kokemusta, kun pidimme kuopuksen 2-vuotissynttärit 30 hengelle. Kertaakaan ei ollut liian kuuma, vaikka uuni oli ollut päällä leipoessa, kahvinkeitin ruksutti jatkuvasti ja porukkaa oli paljon.

Ilmalämpöpumpun kahdeksanosainen i-See -Sensor -tunnistin havaitsee ihmisten sijainnin huoneessa. Sopivan viileä ilma voidaan kohdistaa automaattisesti sinne, missä oleskellaan. Vaihtoehtoisesti puhallusilma voidaan myös ohjata oleskelupaikkojen ohi, jolloin tila lämpiää tai jäähtyy huomaamattomasti. I-See Sensor säästää myös energiaa: kaukosäätimestä voi valita asetuksen, joka vähentää lämmitystä tai viilennystä automaattisesti, kun huonetilassa ei ole ihmisiä.

Vaikka talvella meillä ei välttämättä ole tarvetta lämmitykseen ilmalämpöpumpulla, saimme kuitenkin asentajilta hyviä neuvoja, kuinka ilmalämpöpumppua voi parhaiten hyödyntää maalämmön kanssa. Lämmitystä voi pitää päällä esimerkiksi silloin kun ollaan siirtymäkaudessa, että ei ole vielä ihan niin kylmää, että tarvitsisi lämmittää maalämmöllä, mutta on kuitenkin jo vähän viileämpää.

Tehokasta ilmanpuhdistusta

Viilennys- ja lämmitystehon ja monipuolisten toimintojen lisäksi Mitsubishi Electric LN -laitteessa on vielä yksi ominaisuus, joka on meille todella hyödyllinen. Ilmalämpöpumpun sisäänrakennettu plasmasuodatin Plasma Quad Plus suodattaa tehokkaasti siitepölyä, pölyä, viruksia ja bakteereita. Se ehkäisee jopa 94–99 prosenttia ilmassa leijuvista pienhiukkasista, mitä arvostan kovasti pöly-, siitepöly- ja eläinpölyallergisena. Uskon, että ensi kevään siitepölykautena tämä tulee helpottamaan mun allergiaoireita, kun ulkoilun mukana tulevat siitepölyhiukkaset eivät enää jää leijumaan kotiin pitkäksi aikaa.

Olemme kaikin puolin tyytyväisiä tähän hankintaan sekä asennusprosessiin, sillä kaikki sujui niin helposti ja vaivattomasti meidän osalta. Hyvän käyttöopastuksen jälkeen olemme osanneet hyödyntää ilmalämpöpumpun ominaisuuksia monipuolisesti ja olen varma, että osaamme huolehtia siitä hyvin ja saamme nauttia siitä pitkään.

Scanoffice on alansa markkinajohtaja ja suurin täysin kotimainen toimija Suomessa. Scanofficen tekemisessä ja laitteissa korostuu laadukkuus, ammattimaisuus ja ekologisuus, sekä asumismukavuus. Voin suositella lämpimästi meidän kokemuksen perusteella.

Kuvassa Iina Hyttinen seisomassa miehensä kanssa portailla. Portaiden yläpuolella on Mitsubishi Electric LN-ilmalämpöpumppu.

Iina Hyttinen

Iina Hyttinen on suomalainen sosiaalisen median vaikuttaja ja yrittäjä, joka on kirjoittanut blogiaan jo yli kymmenen vuoden ajan. Hyttinen asuu miehensä ja lastensa kanssa Helsingissä. Heidän kotinsa lämpeää jo ekologisesti maalämmöllä. Tästä syystä he hommasivatkin viilennykseen Mitsubishi Electricin ilmalämpöpumpun.

Voit tutustua lisää Iinan kokemuksiin Mitsubishi Electricin ilmalämpöpumpuista Instagramista.

Tutustu muiden vaikuttajien kokemuksiin

Tutustu Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumppuihin

Uutuus
Mitsubishi Electric AY -ilmalämpöpumppu

Mitsubishi Electric AY-mallisarjan pyöreät kulmat ja mattapinta eivät vaadi huomiota itselleen huoneen muusta sisustuksesta. Siitä huolimatta huoliteltu sisäyksikkö sopii kodin seinälle kuin elegantti taideteos.

Valkoinen Mitsubishi Electric AY -ilmalämpöpumppu
Suosittu
Mitsubishi Electric RW Hyper Heating -ilmalämpöpumppu

Mitsubishi Electric RW Hyper Heating -ilmalämpöpumppu on luotu meidän olosuhteisiimme ja meitä varten. Tämä kaikki nykypäivän hienoudet sisältävä laite ei pakkasia pelkää!

Mitsubishi Electric MSZ-RW -ilmalämpöpumppu.
Suosittu
Mitsubishi Electric LN Hyper Heating -ilmalämpöpumppu

Suomen ostetuin ilmalämpöpumppu, tyylikäs Mitsubishi Electric LN Hyper Heating on täynnä ominaisuuksia, jotka nostavat asumisen tason Premium-luokkaan. Neljä tyylikästä värivaihtoehtoa!

Mitsubishi Electric MSZ-LN ilmalämpöpumppu, musta sisäyksikkö, maahantuoja Scanoffice Oy.