Viime vuonna koettu energiakriisi kiihdytti lämmitysjärjestelmien vaihtoa kustannustehokkaisiin ratkaisuihin. Järkevin ratkaisu kiinteistön koko elinkaaren tarpeisiin saadaan vaihtoehtojen tarkastelulla ja optimoinnilla.
Kiinteistön elinkaarisuunnittelussa energiamallit ohjaavat järkiperäisiin ja kustannustehokkaimpiin energiaratkaisuihin. Taloteknisen saneerauksen lähtökohta on aina nykytilanteen arvio. Välttämättä uutta kokonaisjärjestelmää ei tarvita, kun vanhaakin voidaan huoltaa ja päivittää. Lisäarvo tulee kannattavuudesta.
– Kiinteistön käyttökustannusten ja elinkaaren arvioissa merkitsee nykyinen lämmitysjärjestelmä ja sen kehitysmahdollisuudet. Olemassa olevien järjestelmien optimointi on osa kokonaisenergiatehokkuuden optimointia ja lämpöpumpputekniikan hyödyntämismahdollisuuksien tarkastelua, kiinteistölämmitysjärjestelmien myyntipäällikkö Pertti Ojalehto Scanofficelta kertoo.
Suunnittelulla säästät
Kiinteistönomistajalle merkittävin säästö tulee energiatehokkaista ratkaisuista ja niiden oikeasta suunnittelusta. Lämpöpumppujen merkitys vaihtoehtona on huomattava. Elinkaari- ja käyttökustannuksien vertailulla selvitetään kohteelle parhaimmat vaihtoehdot.
– Talotekniikka on laaja kokonaisuus, johon sisältyy muun muassa sähkö, lämmitys, kiinteistöautomaatio sekä niiden käyttäjät. Yleensä säästöjä saadaan jo optimoimalla verkoston lämpötilatasoja ja laskemalla tai tasaamalla eri tilojen lämpötiloja. Lämpöpumput tukevat kokonaisratkaisua, Ojalehto arvioi.
Optimoinnissa tarkastellaan kiinteistön osa-alueet ja toimintapisteet, joissa kiinteistön eri järjestelmät toimivat energiahyötysuhteiltaan tehokkaimmin. Hybridimallissa on useita energialähteitä: toimiva lämpökattila ja ilma-vesilämpöpumppu voi hyvinkin olla kiinteistön loppuelinkaaren järkevin ratkaisu. Kun taas kaukolämpö, lämpöpumppu ja aurinkosähkö yhdessä soveltuvat toiseen ratkaisuun.
Ennakoivaa ei yllätetä
Muuttuva maailma ei heilauta energiankulutuksen seuraajaa. Kiinteistöjen kehittäminen ennakoidaan mittaamalla käyttöä, kustannuksia ja korjaustarpeita. Oikea-aikaiset korjaukset ja perusparannukset ovat osa valveutunutta energiankäyttöä. Huolto- ja käyttökustannuksiltaan kohtuullinen kiinteistö on kaikkien etu. Näin varmistetaan hyvinvoiva kiinteistö ja sen tyytyväiset asukkaat.
Tutustu kiinteistötuotteisiimme
Lämpöpumppu teollisuushallien, varastotilojen ja muiden suurten tilojen lämmittämiseen. Lämpöpumppu WDH-kiertoilmakojeilla sopii myös erinomaisesti myös suurten tilojen viilennykseen.
Mitsubishi Electric Twin ja Triple -järjestelmät ovat laitekokonaisuuksia, joilla yhden suuremman ulkoyksikön tehon voi jakaa kahdelle tai kolmelle sisäyksikölle.
Mitsubishi Electric PEAD-M-sarjan laitteet soveltuvat erinomaisesti suurten tilojen lämmittimiksi ja jäähdyttimiksi. Käyttökohteita ovat esimerkiksi teollisuushallit, varastotilat, autohallit ym. muut suuret yhtenäiset tilat.
Tehokasta lämmitystä ja jäähdytystä suuriin tiloihin. Katon alapintaan asennettavat, yhdeltä sivulta puhaltavat PCA-M-sarjan ilmalämpöpumput ja ilmanjäähdyttimet.
Ilmanvaihtokoneeseen yhdistettynä Mitsubishi Electric PAC-IF013B-E -järjestelmä tuottaa käyttäjälleen merkittäviä säästöjä sekä lämmitys- että jäähdytyskuluissa.
Mitsubishi Electric IDH-D suorahöyrysteiset kiertoilmakojeet suuriin ja korkeisiin tiloihin. IDH-D-kiertoilmakoje soveltuu erinomaisesti myös pölyä ja likaa kerääviin tiloihin.
Mitsubishi Electric MSZ-AP71 on todella tehokas seinämallinen ilmastointilaite suuriin tiloihin, kuten toimistoihin ja liiketiloihin. Seinälle asennettava tyylikäs sisäyksikkö sulautuu vaivattomasti ympäristöönsä.
Huippuluokan energiatehokkuus ja korkea hyötysuhde lämmitys- ja jäähdytyskäytössä! Tehokas seinämallinen ilmalämpöpumppu suuriin tiloihin, kuten toimistoihin ja myymälöihin.
Alas laskettuun kattoon asennettavat neljältä sivulta puhaltavat PLA-M-sarjan ilmalämpöpumput ja ilmanjäähdyttimet kovaan käyttöön. Soveltuu esimerkiksi suurten liike- ja toimistotilojen jäähdyttämiseen ja lämmittämiseen.