Laki sähköauton latauspisteistä – vaatimusten pitää toteutua kiinteistöissä pian

Laki sähköauton latauspisteistä vaatii, että muussa kuin asuinkäytössä olevien kiinteistöjen omistajien tulee tarjota sähköauton latauspisteitä parkkialueillaan vuoden 2024 loppuun mennessä. Nyt on siis aika toimia, jotta ehdit hankkia sähköautojen latausasemat ennen määräaikaa!

Vuonna 2020 voimaan astuneessa latauspistelaissa määriteltiin rakennusten omistajien velvollisuuksia sähköauton latauspisteiden tarjoamisessa kiinteistönsä parkkipaikoilla. Latauspistelaki on syntynyt EU:n energiatehokkuusdirektiivin perusteella.

Sähköauton latauspistelain mukaan muiden kuin asuinkäytössä olevien rakennusten, joissa on enemmän kuin 20 pysäköintipaikkaa, parkkialueella tulee olla asennettuna vähintään yksi latauspiste viimeistään 31.12.2024. Lisäksi uusien ja laajamittaisesti korjattavien rakennusten yhteyteen, joissa on 11-50 pysäköintipaikkaa, tulee asentaa vähintään yksi normaalitehoinen latauspiste.

Vielä ehdit hankkia sähköauton latausasemat ennen määräaikaa

Laki sähköauton latauspisteistä koskee siis monia kiinteistöjä ja nyt on viimeiset hetket toimia ennen kuin aika menee umpeen. Sähköautojen latausasemat ovat ekologinen valinta, joka kantaa pitkälle tulevaisuuteen.

Muutaman sähköauton latausaseman asentaminen ei vaadi yleensä sähköliittymän koon kasvattamista, kun latausasemat ovat älykkäitä ja lataukseen käytettävää sähkötehoa voidaan säätää dynaamisesti saatavilla olevan kapasiteetin mukaan. Tällöin latausasemien asentaminen on helppoa ja suoraviivaista.

Latauspisteiden lisääminen kiinteistöjen parkkipaikoille on tärkeä askel kohti kestävämpää tulevaisuutta. Sähköautot ovat yleistymässä nopeasti ja latauspisteiden saatavuus on kriittinen tekijä niiden käytön yleistymiselle. Kiinteistönomistajat, jotka investoivat latauspisteisiin, voivat lisätä kiinteistön arvoa ja tehdä siitä houkuttelevamman potentiaalisille ostajille tai vuokralaisille.

Jälleenmyyjämme ovat apunasi

Scanoffice Solar tuo muun muassa maahan kestäviä ja ympäristöystävällisiä Zaptec– ja Keba-sähköauton latausasemia taloyhtiöiden ja muiden kiinteistöjen tarpeisiin.

Scanoffice Solarin ammattitaitoiset jälleenmyyjät auttavat sinua valitsemaan kiinteistöösi sopivat sähköauton latausaseman – tarvittaessa avaimet käteen -palveluna.

Luotettavat sähköauton latausasemat yritys- ja taloyhtiökäyttöön

Uutuus
Zaptec – Älykäs ja helppokäyttöinen sähköautojen latausasema

Koe Zaptecin vallankumouksellinen lähestymistapa sähköautojen lataukseen Zaptec Go:n ja Zaptec Pro:n kautta. Sähköauton latausasemissa on dynaaminen kuormanhallinta. Go-mallissa on mahdollisuus auton lataamiseen pörssisähkön ollessa halvinta.

Zaptec Pro sähköauton latausasema
Suosittu
Keba P30 – nopea ja kestävä sähköauton latausasema

Ympäristöystävälliset KeContact P30 -latausasemat kestävät vaikeimmatkin sääolosuhteet ja ovat valmiita ulkokäyttöön – jopa -25 °C:ssa. Latausasemat soveltuvat myös taloyhtiökäyttöön.

Keba P30 sähköauton latausasema, valkoinen, vihreä latausjohto on paikallaan.