Kiin­teis­tö­läm­pö­pum­put, toimisto, Ulvila

Mitsubishi Electric Energiansäästäjä laittoi energiakustannukset kuriin

Ulvilassa sijaitseva Q-Furnisher Oy on huonekalualan tukkumyyntiin keskittynyt perheyritys. Sen 1200-neliöisen toimisto- ja hallirakennuksen öljylämmitys kulutti aikaisemmin noin 7 500 litraa kevyttä polttoöljyä vuodessa.

Kiinteistön energiakustannuksiin haluttiin järkeä, joten öljylämmityksen rinnalle asennettiin Mitsubishi Electric -energiansäästäjä helmikuussa 2019.

Laitteet ovat toimineet kuten niiden pitääkin.

Tapio Kulmala

Asennus ”yhden luukun” periaatteella

Tarjouspyyntöjen jälkeen toteuttajaksi valikoitui Teljän Energiatekniikka Oy. Valintaan vaikutti sen kyky toteuttaa koko projekti: Asiakkaan ei tarvinnut lähteä kokoamaan kylmä-, lämpö-, sähkö- ja putkiteknistä osaamista eri toimijoilta, vaan asennus hoitui ”yhden luukun” periaatteella. Myös vastuukysymykset ovat tällaisessa toimintamallissa selkeitä.

”Ei tarvinnut viime talvena täyttää öljysäiliötä kertaakaan. Tosin olihan talvikin kyllä leuto”, toteaa Q-Furnisher Oy:n perustaja Tapio Kulmala.

Öljylämmitys jäi kiinteistöön käyttöveden tekoon ja lisä-/varalämmöksi, jos sattuisi vielä tulevaisuudessa tulemaan pitkiä kovan pakkasen kausia.

Tuttua Mitsubishi Electric -laatua

Mitsubishi Electric laatutuotteena oli Tapio Kulmalalle jo entuudestaan tuttu omakotitaloon asennetun LN25-ilmalämpöpumpun perusteella.

”Laitteet ovat toimineet kuten niiden pitääkin”, toteaa Kulmala tyytyväisenä.

Projekti pähkinänkuoressa

Paikkakunta: Ulvila
Asennusvuosi: 2019
1200 m² halli- ja toimitila

Asennettu laitteisto:
Mitsubishi Electric Energiansäästäjä
Mitsubishi Electric PUHZ-SW160YKA -ulkoyksikkö
Alpha Innotec -puskurisäiliö
lämmönvaihdin, latauspiirin pumppu ja muut tarvittavat varusteet

Paikkakunta
Ulvila
Kohde
1200 m² halli- ja toimistotila
Myynti ja asennus
Teljän Energiatekniikka Oy
Laitteisto
Mitsubishi Electric Silver-Ionized air purifier -suodatin MAC-2370FT-E.
Lataa referenssi

Ilma-vesilämpöpumput kiinteistöihin

Ilma-vesilämpöpumppu on helppo tapa lisätä suurten rakennusten energiansäästöä. Se sopii olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle kaikenlaisiin rakennuksiin. Tehot 3-63 kW ja sarjakytkennällä useisiin satoihin kilowatteihin asti.
Tutustu mallistoon