Myyntipäällikkö Jani Poussu lataa sähköautoaan omakotitalossa Tampereella.

Sähköauton lataus aurinkosähköllä

Tehokkaiden aurinkopaneelien ja sähköauton latausaseman avulla voit ladata autosi edullisesti aurinkoenergialla. Säästät sähkölaskussasi ja teet ympäristöystävällisen valinnan. Katso artikkelistamme, miten voit hyödyntää itse tuottamaasi aurinkoenergiaa parhaiten sähköautosi tai hybridisi latauksessa.

Investoi oikean kokoiseen aurinkosähköjärjestelmään

Aurinkopaneelit ovat kannattava sijoitus. Ne tuottavat vuoden aikana jopa 5–20 prosenttia niihin sijoittamastasi summasta ja palvelevat sinua kymmeniä vuosia. Säästät sähkölaskussasi 500 – 2 500 euroa vuodessa.

Selvitä, millainen aurinkopaneelijärjestelmä sopii asuinpaikkaasi ja tarpeisiisi parhaiten. Asiantuntija auttaa sinua aurinkopaneelien mitoituksessa ja tehokkaan aurinkosähköjärjestelmän suunnittelussa.

Peruslatausasema sopii hitaaseen lataukseen

Sähköauto ladataan aurinkosähköllä käyttämällä joko peruslatausasemaa tai älykästä latausasemaa.

Kun käytät peruslatausasemaa, säädä teho pieneksi, esimerkiksi noin 10 ampeeriin. Tällä latausteholla saat akkuusi noin 15 kilometriä ajomatkaa tunnissa.

Peruslatausasemassa ei voi käyttää kovin suurta tehoa, koska siinä ei ole kuormanhallintaa, joka ottaisi huomioon myös kotisi muiden sähkölaitteiden kulutuksen. Kodissasi voi olla yhtä aikaa useita sähkölaitteita päällä. Jos autolle pyritään ottamaan 16 ampeeria virtaa ilman kuormanhallintaa, pääsulake voi palaa.

Jos sinulla on mahdollisuus ladata autoasi hitaasti viikonloppuna, säädä lataustehot minimiin, 6 ampeeriin, ja anna autosi latautua koko päivän auringossa. Näin saat autoosi ilmaista sähköä ja voit maanantaina nauttia työmatkastasi ilman huolta akun tyhjenemisestä.

Älykäs sähköauton lataus aurinkosähköllä säästää aikaa ja vaivaa

Älykäs sähköauton latauslaite tekee auton lataamisesta aurinkosähköllä nopeaa ja turvallista. Älykkäässä sähköauton latausasemassa on dynaaminen kuormanhallinta, jonka ansiosta se pystyy seuraamaan kiinteistön sähkökuormaa ja säätämään lataustehoa sen mukaan. Se lopettaa latauksen, jos talossa ei ole riittävästi sähköä, ja aloittaa latauksen automaattisesti uudelleen, kun sähköä on riittävästi vapaana. Näin voit antaa latausaseman toimia ilman huolta pääsulakkeen palamisesta.

Valitse latausasema, joka toimii hyvin sekä sähköautosi että aurinkosähköjärjestelmäsi kanssa. Scanoffice Solarin maahantuomat BENY-latausasemat sopivat yhteen kaikkien aurinkosähköjärjestelmien sekä ladattavien autojen kanssa.

Älykäs sähköauton latausasema on hankittaessa peruslatausasemaa hieman kalliimpi, mutta dynaamisen kuormanhallinnan ja auringolle ohjauksen ansiosta pitkällä aikavälillä taloudellisempi valinta. Huomaathan, että voit saada sähköauton akkujen lataamiseen tarkoitetun kotilatausaseman asennuksesta kotitalousvähennystä.

Sähköauton pikalataus

Älykäs sähköauton latausasema BENY käyttää suurinta mahdollista tehoa, 22 kW:a. Saat parhaimmillaan autosi akkuun noin 100 ajokilometriä tunnissa, mikäli autosi tukee 22 kw:n lataustehoa. Yleisin tapa on asentaa latausteho 11 kW:iin, jota valtaosa sähköautoista pystyy hyödyntämään.

BENY toimii hyvin myös pienemmällä teholla ja sopii siten myös hybridin lataukseen. Jos päätätkin vaihtaa täyssähköautoon, sinun ei tarvitse vaihtaa latausasemaa.

Etävalvonta lisää joustavuutta ja mukavuutta aurinkosähköllä lataamiseen

Kun käytät älykästä sähköauton latausasemaa, voit valvoa latauksen etenemistä reaaliaikaisesti älylaitteiden avulla. Etävalvonta lisää joustavuutta ja mukavuutta aurinkosähköllä lataamiseen: voit vaihtaa lataustapaa esimerkiksi silloin, kun haluat auton akun mahdollisimman nopeasti täyteen, ymmärtää paremmin aurinkosähköjärjestelmääsi ja hyödyntää uusiutuvaa energiaa tehokkaasti. Näin sähköautosi on aina valmiina lähtöön!

Hyödynnä aurinkoenergia tehokkaasti – ajoita lataus tuotannon huippuhetkiin

Aurinkopaneelit tuottavat eniten sähköä päivänvalossa. Ajoita sähköauton lataus aurinkosähkön tuotannon huippuhetkiin, jolloin voit käyttää mahdollisimman suuren osan omasta tuotannostasi auton lataamiseen. Näin saat autosi akun täyteen itse tuottamallasi aurinkoenergialla käytännössä ilmaiseksi eikä ylimääräistä energiaa mene hukkaan.

Keba P30 sähköauton latausasema vaalealla sienällä, latauksessa vaalea auto, vihreä iso pusikko latausaseman vieressä.
Ympäristöystävällisillä Keba-latauslaitteilla voit vähentää kustannuksia omakotitalossa ja taloyhtiössä pitkällä aikavälillä.

Matka kohti energiaviisasta taloyhtiötä: Innovatiiviset aurinkosähkö- ja latausratkaisut

Taloyhtiöt voivat olla edelläkävijöitä kestävien latausratkaisujen toteuttamisessa. Aurinkosähköllä lataaminen taloyhtiössä tarjoaa asukkaille edullisen ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon. Se on myös merkittävä kilpailuetu asuntojen myynnissä ja uusien asukkaiden hankinnassa.

Älykkäät latausasemat mahdollistavat sähkön optimoinnin ja jakamisen asukkaiden kesken. Tämä varmistaa, että aurinkosähköä käytetään ensin taloyhtiön yhteiseen käyttöön ja vasta sitten tarvittaessa lataukseen.

Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskus ARA myöntää taloyhtiöille avustusta sähköautojen latausinfran rakentamiseen enintään 35 prosenttia hyväksytyistä, toteutuneista kustannuksista (enintään 90 000 euroa). Edellytyksenä avustukselle on, että yhteisö rakentaa valmiuden vähintään viidelle latauspisteelle. Alle viiden autopaikan taloyhtiöt saavat myös avustusta, jos latausvalmius tehdään suoraan kaikille paikoille.

Keba-latauslaitteet ja laskutuspalvelut taloyhtiöön ja yritykseen

Scanoffice Solar tuo maahan kestäviä ja ympäristöystävällisiä Keba -sähköauton latauslaitteita, jotka sopivat sekä kotitalouksille että taloyhtiöiden ja yritysten käyttöön. Keba-latauslaitteilla voidaan tehdä isoja kenttiä, yhdestä 200 laitteeseen. Niitä pystytään hyvin ohjaamaan, jolloin ne keskustelevat keskenään ja jakavat kuormaa tehokkaasti.

Keba raportioi kulutustietoja automaattisesti. Lisäksi siihen on mahdollista liittää myös laskutuspalvelu: ocpp-rajapinnalla voidaan siirtää minkä tahansa palveluntarjoajan järjestelmä, joka hoitaa laskutuspalvelun. Taloyhtiö tai yritys voi päättää sähkön hinnan ja jokainen kirjautuu järjestelmään omilla tunnuksillaan.

Myös yritykset voivat hakea ARA:lta tukea sähköauton latausinfran rakentamiseen työpaikoille. Tukea on mahdollista saada 750 euroa jokaista latauslaitetta kohti.

Kokenut asiantuntija auttaa aurinkosähkö- ja latausratkaisujen suunnittelussa

Asiantuntija opastaa valitsemaan kotiisi tai työpaikallesi parhaiten sopivat aurinkopaneelit ja sähköauton latauslaitteet, optimoimaan latauksen ja takaamaan järjestelmän turvallisuuden.

Scanoffice, puhtaan energian tuotteiden asiantuntija lähes 40 vuoden kokemuksella, tarjoaa luotettavat ja laadukkaat sähköauton latauslaitteet pitkällä takuulla. Koulutetut paikalliset jälleenmyyjämme ja asentajamme ovat valmiina palvelemaan ympäri Suomen. Etsitään yhdessä sinun tarpeisiisi parhaiten sopiva latausratkaisu!