Jäähdyttävä ilmalämpöpumppu mökille

Mökkeilykausi on alkanut miellyttävän lämpimässä säässä. Kesän mittaan aurinko voi kuitenkin lämmittää mökin tuskaisen kuumaksi. Ilmalämpöpumppu viilentää sisäilman nopeasti ilman vetoa. Talvella se ylläpitää sopivaa lämpöä niin, että rakenteet pysyvät kunnossa ja voit mökkeillä ympäri vuoden.

Älä turhaan tuuleta ikkunan kautta

Ilmalämpöpumppu puhdistaa sisäilman ja poistaa siitä kosteutta samalla, kun se viilentää sitä. Siitepöly sekä hyttyset ja muut ötökät pysyvät ulkona, kun ovia eikä ikkunoita tarvitse avata tuuletusta varten. Kun viilennät mökin ilmalämpöpumpulla, asumismukavuutta ei häiritse mikään.

Nauti mökkeilystä pitempään

Ilmalämpöpumpun avulla voit pitää sisällä tasaista lämpöä ympäri vuoden. Mökkeilykausi pitenee ja mökki muuttuu entistä monikäyttöisemmäksi, kun siellä voi viettää aikaa myös syksyllä ja talvella. 

Kun mökissä pidetään yllä lämpöä talven yli, myös rakenteet pysyvät kunnossa. Lisäksi säästät sähkölaskussa, sillä lämmitykseen kuluu vähemmän sähköä kuin suorasähkölämmityksellä.

Luonnollista lämpöä syksyn sateilla ja kevään korvalla

Mökkiä ei kuitenkaan ole pakko pitää lämpimänä koko talvea, jotta sinne voisi asentaa ilmalämpöpumpun. Kesähelteellä sisätiloja viilentävä ilmalämpöpumppu tuottaa myös lämpöä syksyn sateilla tai talven vasta vaihtuessa kevääksi.

Takan sytyttäminen mökkikauden ääripäissä on haastavaa kosteuden ja kylmyyden takia. Kun takan vihdoin saa vetämään, kuluu lämpöä monta tuntia takan kivimassan lämmittämiseen ja kuivaamiseen.

Ilmalämpöpumppu lämmittää riittävästi plusasteiden puolella olevan sisätilan nopeasti ja vaivattomasti haluttuun lämpötilaan.

Hyödynnä luonnon omaa energiaa

Ilmalämpöpumppu on ekologinen tapa lämmittää, koska se käyttää ulkoilmassa olevaa, uusiutuvaa lämpöenergiaa. Laite ei myöskään tuota mökkiympäristöön minkäänlaisia päästöjä, toisin kuin esimerkiksi huonosti palava, kylmä ja kostea takka.

Mitsubishi Electriciltä löytyy useita mökin viilentämiseen ja lämmittämiseen sopivia ilmalämpöpumppuja, jotka käyttävät uutta, aikaisempaa huomattavasti ympäristöystävällisempää R32-kylmäainetta.

Säädä mökin lämpötilaa kätevästi kotisohvalta

Mökin voi lämmittää myös etäohjauksen avulla. Kun nostat ilmalämpöpumpun tavoitelämpötilaa muutama tunti ennen matkaan lähtöä, perillä sinua odottaa mukavan lämmin mökki.

Ilmalämpöpumpun etäohjaus säästää aikaa ja energiaa. Sen avulla voit valvoa, että kaikki on kunnossa. Mikäli laitteen toimintaan tulee jotain häiriöitä, saat siitä tiedon etäyhteyden avulla.

Parhaiten mökkikäyttöön soveltuvissa Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumpuissa on MELCloud-etäohjain vakiona. Saat etäohjauksen suoraan käyttöösi, mikäli mökillä on langaton internet-yhteys (WLAN/Wi-Fi).

Ota aurinkoenergia talteen

Onko mökilläsi aurinkosähköjärjestelmä, tai suunnitteletko sen hankintaa? Aurinkopaneelit ottavat talteen luonnon omaa aurinkoenergiaa ja muuttavat sen sähköksi. Voit käyttää ilmaista, omavaraisesti tuottamaasi sähköä myös ilmalämpöpumpulla viilentämiseen ja lämmittämiseen.

Scanoffice Solarin aurinkopaneelit sopivat kaikkiin kiinteistöihin, myös mökille.

Jäähdytys kuntoon ennen kesän helteitä

Ilmalämpöpumppu kannattaa hankkia ajoissa ennen asennusruuhkia. Scanofficella on yli 2000 jälleenmyyjää ympäri Suomen. Sinua lähellä oleva jälleenmyyjämme auttaa ilmalämpöpumpun mitoituksessa ja juuri sinun mökkiisi parhaiten sopivan laitteen valinnassa.

Asennusliike hankkii ilmalämpöpumpun, asentaa sen vaivattomasti yhdessä päivässä ja opastaa laitteen oikeaan käyttöön. Luotettavan ammattilaisen tekemä asennus takaa sen, että lopputulos on siisti ja laitteesi takuuehdot täyttyvät.

Tehoa ja tyylikkyyttä mökillesi

Mitsubishi Electric FT

 • Huikea lämmitys- ja jäähdytysteho: Lämmittää tehokkaasti jopa -35°C pakkasilla, sekä pitää mökin kesähelteillä ihanan viileänä.
 • Wi-Fi-etäohjaus: Mahdollistaa lämpötilan säätämisen mistä tahansa.
 • Automaattinen takkatoiminto: Levittää tasaisesti takan tuottamaa lämpöä.
 • Siro ja kompakti sisäyksikkö mahdollistaa asennuksen esimerkiksi oven päälle.
 • Hiljainen käyntiääni: Ei häiritse mökin rauhaa.

Mitsubishi Electric LN

 • Huikea lämmitys- ja jäähdytysteho: Lämmittää tehokkaasti jopa -35°C pakkasilla, sekä pitää mökin kesähelteillä ihanan viileänä.
 • 3D i-See Sensor: Suuntaa lämmön sinne, missä sitä tarvitaan eniten.
 • Wi-Fi-etäohjaus: Mahdollistaa lämpötilan säätämisen mistä tahansa.
 • Automaattinen takkatoiminto: Levittää tasaisesti takan tuottamaa lämpöä.
 • Tyylikäs muotoilu: Saatavilla neljässä väreissä ja sopii mökin sisustukseen.
 • Hiljainen käyntiääni: Yksi markkinoiden hiljaisimmista.
Punainen Mitsubishi Electric LN-sarjan ilmlämpöpumppu edestä kuvattuna

Mitsubishi Electric AY

 • Tehokas lämmitys ja viilennys: Varmistaa miellyttävän sisälämpötilan ympäri vuoden.
 • Dual Barrier -pinnoite: Estää lian ja pölyn kertymisen, säilyttäen laitteen tehokkuuden.
 • Hiljainen toiminta: Alhaisin äänitaso vain 18 dB, joka ei häiritse mökin rauhaa.
 • Wi-Fi-etäohjaus: Mahdollistaa lämpötilan säätämisen mistä tahansa.
 • V Blocking -suodatin: Puhdistaa sisäilman tehokkaasti epäpuhtauksista.
 • Automaattinen takkatoiminto: Levittää takan tuottamaa lämpöä tasaisesti.
Mitsubishi Electric AY -ilmalämpöpumpun sisäyksikkö