Ilmalämpöpumpun asennus mökkiin.

Ilmalämpöpumppu mökille – Nautinnollista vapaa-aikaa!

Ilmalämpöpumppu nostaa vapaa-ajan asumisen tasoa ja saa mökkeilyn tuntumaan entistä mukavammalta. Sopivan viileässä mökissä on miellyttävää nukkua ja viettää aikaa yhdessä perheen kanssa.

Ilmalämpöpumppu tekee mökkeilystä mukavaa

Ilmalämpöpumpun ansiosta mökkeily on antoisaa ympäri vuoden: kesällä ilmalämpöpumppu viilentää ja talvella lämmittää. Kun mökissä pitää yllä pientä lämpöä koko talven, rakenteet pysyvät kunnossa.

Säästät myös sähkölaskussa, kun ilmalämpöpumpun ansiosta lämmitykseen kuluu aikaisempaa vähemmän sähköä.

Laske nyt kätevällä laskurilla, paljonko voit säästää ilmalämpöpumpulla vuodessa.

Mökkikausi pitenee, kun sisällä voi pitää tasaista lämpöä ympäri vuoden.

Miksi kannattaa hankkia ilmalämpöpumppu mökille?

 • Paremmat yöunet sopivan viileässä
 • Mukava ja tasainen lämpö myös talvella
 • Lämpimämmät lattiat, kun lämmin ilma puhalletaan alas
 • Puhdas ja kuiva sisäilma
 • Pitempi mökkikausi
 • Mahdollisuus säätää lämpötilaa etänä
 • Rahan säästö pienemmän lämmityssähkön kulutuksen ansiosta.

Hyvät yöunet viileässä ja raikkaassa mökissä

Mökki voi lämmetä kesäkuumalla tuskallisen kuumaksi. Jos mökissä on sauna, sen lämmittäminen nostaa lämpötilaa entisestään.

Ilmalämpöpumppu viilentää sisäilman nopeasti ilman vetoa. Kylmällä säällä lämpöpumppu puolestaan lämmittää sisätilat miellyttäväksi oleskella.

Ilmalämpöpumppu puhdistaa sisäilmaa samalla, kun se viilentää tai lämmittää sitä. Hyttyset ja muut ötökät pysyvät ulkona, kun ovia eikä ikkunoita tarvitse avata tuuletusta varten.

Mietitkö il­ma­läm­pö­pum­pun hankkimista mökille? Anna lämpöpumppu-bottimme auttaa

Ilmalämpöpumpun etäohjaus on helppoa ja vaivatonta

Ilmalämpöpumpun etäohjaus mahdollistaa sen, että voit säätää mökin lämpötilaa myös etänä. Voit nostaa ilmalämpöpumpun tavoitelämpötilaa muutamaa tuntia aikaisemmin, ennen kuin lähdet matkaan. Näin mökki on sopivan lämmin, kun saavut perille.

Etäohjauksen avulla voit valvoa, että kaikki on kunnossa ja ilmalämpöpumppu toimii moitteetta. Mikäli laitteen toimintaan tulee jotain häiriöitä, saat siitä tiedon etäyhteyden avulla.

Parhaiten mökkikäyttöön soveltuvissa Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumpuissa on MELCloud-etäohjain vakiona. Etäohjauksen saa suoraan käyttöön, mikäli mökillä on langaton internet-yhteys (Wi-Fi).

Sisäyksikkö toimii parhaiten avarassa tilassa

Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö kannattaa sijoittaa mahdollisimman tilavaan paikkaan. Näin ilma pääsee hyvin kiertämään sen ympärillä.

Jos mökillä ei oleskella talvella ja ilmalämpöpumppu halutaan vain viilennykseen, sisäyksikön voi sijoittaa myös esimerkiksi parvelle. Sen sijaan lämmityksen kannalta se ei välttämättä ole paras paikka, koska lämmin ilma nousee aina ylös ja se pitäisi saada sieltä ilmalämpöpumpun avulla alas.

Mikäli ilma imetään sisäyksikköön ylhäältä ja puhalletaan alas lattiaa kohti, saadaan käsiteltyä tehokkaasti koko mökin sisäilmaa ja lämpö pääsee jakautumaan tiloihin, joissa on ovi auki.

Sijoita ilmalämpöpumppu niin, että ilma pääsee kiertämään sen ympärillä.

Sijoita ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö lumelta suojattuun paikkaan

Koska mökki on usein pitkiä aikoja käyttämättä, kannattaa varmistaa, että Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö pärjää mökillä yksinään.

Mikäli ilmalämpöpumppua käytetään ylläpitolämmitys-toiminnolla, on erittäin tärkeää, että peruslämmönlähde auttaa automaattisesti lämmityksessä, jos sisälämpötila alkaa laskea. Näin varmistat laitteellesi riittävän sulatusenergian kovillakin pakkasilla.

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö pitää sijoittaa niin, että katolta ei tipu sen päälle lunta. Katolta tippuva lumi saattaa vaurioittaa ulkoyksikköä.

Lämmityskäytössä olevan ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö kannattaa sijoittaa noin 60–80 cm:n korkeudelle maanpinnasta. Näin laite ei hautaudu talvella lumeen. Myöskään liian korkealle laitetta ei kannata sijoittaa, koska silloin sulatusvesi valuu helposti seinää pitkin alas.

Jälleenmyyjämme ovat Turvallisuus- ja kemikaalivirasto, Tukesin, valtuuttamia asentajia. He varmistavat, että laite sijoitetaan sellaiseen paikkaan, jossa se voi toimia moitteetta.

Ilmalämpöpumppu sopii aurinkopaneelien kaveriksi

Jos mökillä on myös aurinkosähköjärjestelmä, se on jäähdyttävän ilmalämpöpumpun kanssa erinomainen yhdistelmä. Kun aurinko paistaa, aurinkopaneelit tuottavat ilmaista sähköä, jota ilmalämpöpumppu puolestaan käyttää viilennykseen.

Viilennykseen sähköä kuluu kuitenkin vain vähän, mikäli ikkunat ja ovet pidetään jäähdyttämisen aikana kiinni. Aurinkopaneelijärjestelmä onkin hyvä rakentaa niin, että voit käyttää sen tuottaman sähkön pääasiassa itse. Näin saat järjestelmästä parhaan mahdollisen hyödyn.

Scanoffice Solar Oy maahantuo aurinkopaneeleja ja aurinkosähköjärjestelmiä. Järjestelmän oikeanlainen mitoitus ja asentaminen onnistuu myös jälleenmyyjiltämme.

Aurinkosähköjärjestelmä ja jäähdyttävä ilmalämpöpumppu ovat verraton yhdistelmä.

Tehoa ja tyylikkyyttä mökillesi

Mitsubishi Electric FT

 • Huikea lämmitys- ja jäähdytysteho: Lämmittää tehokkaasti jopa -35°C pakkasilla, sekä pitää mökin kesähelteillä ihanan viileänä.
 • Wi-Fi-etäohjaus: Mahdollistaa lämpötilan säätämisen mistä tahansa.
 • Automaattinen takkatoiminto: Levittää tasaisesti takan tuottamaa lämpöä.
 • Siro ja kompakti sisäyksikkö mahdollistaa asennuksen esimerkiksi oven päälle.
 • Hiljainen käyntiääni: Ei häiritse mökin rauhaa.

Mitsubishi Electric LN

 • Huikea lämmitys- ja jäähdytysteho: Lämmittää tehokkaasti jopa -35°C pakkasilla, sekä pitää mökin kesähelteillä ihanan viileänä.
 • 3D i-See Sensor: Suuntaa lämmön sinne, missä sitä tarvitaan eniten.
 • Wi-Fi-etäohjaus: Mahdollistaa lämpötilan säätämisen mistä tahansa.
 • Automaattinen takkatoiminto: Levittää tasaisesti takan tuottamaa lämpöä.
 • Tyylikäs muotoilu: Saatavilla neljässä väreissä ja sopii mökin sisustukseen.
 • Hiljainen käyntiääni: Yksi markkinoiden hiljaisimmista.
Punainen Mitsubishi Electric LN-sarjan ilmlämpöpumppu edestä kuvattuna

Mitsubishi Electric AY

 • Tehokas lämmitys ja viilennys: Varmistaa miellyttävän sisälämpötilan ympäri vuoden.
 • Dual Barrier -pinnoite: Estää lian ja pölyn kertymisen, säilyttäen laitteen tehokkuuden.
 • Hiljainen toiminta: Alhaisin äänitaso vain 18 dB, joka ei häiritse mökin rauhaa.
 • Wi-Fi-etäohjaus: Mahdollistaa lämpötilan säätämisen mistä tahansa.
 • V Blocking -suodatin: Puhdistaa sisäilman tehokkaasti epäpuhtauksista.
 • Automaattinen takkatoiminto: Levittää takan tuottamaa lämpöä tasaisesti.
Mitsubishi Electric AY -ilmalämpöpumpun sisäyksikkö

Anna ammattilaisen asentaa ilmalämpöpumppusi

Ammattilainen tietää, mihin ilmalämpöpumppu kannattaa asentaa, että se palvelee sinua parhaiten.

Ilmalämpöpumpun asentaminen on luvanvaraista toimintaa. Jälleenmyyjiemme asentajat ovat Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin valtuuttamia ammattilaisia. Voit luottaa siihen, että he tekevät laadukasta ja siistiä työtä – nopeasti ja varmasti.