Miksi juuri nyt on oikea aika hankkia aurinkopaneelit?

Aurinkopaneelien hinnat ovat pudonneet ennätyksellisen alas samaan aikaan, kun sähkön hinnat ovat nousussa. Paneelien hintojen ennustetaan kuitenkin nousevan pian, kun Euroopan ylivarastotilanne on purettu. Nyt kannattaa olla nopea ja investoida omavaraiseen, puhtaaseen energiaan!

Paneelien hinnat ovat alhaisempia kuin koskaan

Aurinkopaneelien hinnat ovat pudonneet, kun edistynyt teknologia ja laajamittainen tuotanto ovat tehneet niistä entistä edullisempia ja tehokkaampia. Teollisuuden asiantuntijat kuitenkin varoittavat, että tämä hintatrendi saattaa olla kääntymässä, kun globaali kysyntä vilkastuu, tärkeiden raaka-aineiden saatavuus heikkenee  ja logistiikkakulut kasvavat.

Sähkön hinta nousussa – kokonaishinta ratkaisee

Uutisotsikoissa keskitytään usein sähkön pörssihintojen heilahteluun, vaikka suurin osa kuluttajista käyttää kiinteähintaisia sopimuksia. Esimerkiksi Energiaviraston mukaan vuonna 2021 yli 90 prosentilla kuluttajista oli kiinteähintainen sähkösopimus ja pörssisähkösopimuksia oli vain 9 prosentilla kotitalouksista. 

“Sähkön kokonaishinta kuluttajille kaupungeissa on helposti 14 snt/kWh:n luokkaa, maaseudulla paljon enemmän. Tätä sähkön kokonaishintaa pitäisi käyttää laskelmissa, koska se on todellinen hinta, jonka kuluttaja sähköstään maksaa”, toimitusjohtaja Atte Kallio Scanofficesta painottaa.

Sähkön hinnat tulevat todennäköisesti nousemaan tulevina vuosina, mikä lisää kiinteähintaisten sähkösopimusten houkuttelevuutta. 

Aurinkopaneelit ovat erinomainen investointi, kun laskelmissa käytetään kuluttajan nykyistä sähkön hintaa. Paneelien hankintahinta on nyt historiallisen edullinen, ja ne alkavat tuottaa säästöä heti asennuksen jälkeen.

Atte Kallio, toimitusjohtaja, Scanoffice

Kohti omavaraista sähköntuotantoa – hyödynnä aurinkopaneelien talviasennuksen edut

Aurinkopaneelit tuottavat ilmaista sähköä auringonvalosta, mikä auttaa sinua vähentämään riippuvuutta perinteisestä verkkosähköstä ja säästämään sähkölaskuissa pitkällä aikavälillä. Käyttämällä puhdasta, uusiutuvaa energiaa osallistut myös ympäristöhaittojen vähentämiseen ja ilmastonmuutoksen torjumiseen.

Aurinkopaneelien asennus talvella kannattaa, koska silloin asentajilla on usein aikaa uusille urakoille. Lisäksi kesäsesongin ulkopuolella myyjien kanssa on helpompi päästä sopuun hinnasta.

Pyydä tarjous sinua lähellä olevalta jälleenmyyjältämme!

Scanoffice Aurinkopartnerilta saat testatun ja Pohjoismaiden olosuhteisiin suunnitellun aurinkovoimalan vaivattomasti avaimet käteen -periaatteella. Valtaosa heistä toimittaa myös sähköauton latausasemia.

Ota askel kohti vihreämpää tulevaisuutta – pyydä tarjous lähimmältä jälleenmyyjältämme jo tänään!