Ehkäise sisäilmaongelmat kunnon ilmanvaihdolla

Sisäilmaongelmat voivat aiheuttaa erilaisia oireita ihmiselle ja haittoja rakennukselle. Siksi kannattaa huolehtia siitä, että kotisi ilmanvaihto on kunnossa ja toimii. Vaatimattomasti toimivan ilmanvaihdon rinnalle voi olla hyödyllistä hankkia huonekohtainen ilmanvaihtolaite.

Ilmanvaihto poistaa haitallista kosteutta

Huono sisäilman laatu alentaa virkeyttä ja vaikuttaa mielialaan, mutta usein ilmanlaadun pilaa onneksemme vain liian korkea hiilidioksidi- tai ilmankosteus. Siihen voidaan vaikuttaa helposti ja pysyvästi ilmanvaihtoa parantamalla.

Huonekohtaisilla ilmanvaihtolaitteilla voidaan usein poistaa keskeisimmät ilmanvaihdon ongelmat rakennuksissa, joissa ei ole keskitettyä koneellista ilmanvaihtoa. Haasteeksi muodostuu ymmärtää, mikä kohteen ilmanvaihdon tila on ja toimiiko se suunnitellun mukaisesti. Tilassa oleskelevan on vaikea huomioida sisäilman hajuhaittoja, koska hajuaisti sopeutuu nopeasti. Moni meistä on haistanut kaupassa kanssajonottajan vaatteista mökin tuoksun, mutta kukaan ei tunnusta sille itse tuoksahtavan.

Varo “vääriä neuvoja” ilmanvaihdon parantamisessa

On tärkeää tiedostaa, että pitkäkestoisena ilmanvaihdon puutteet voivat aiheuttaa pysyviä terveyshaittoja rakennevaurioiden myötä. Puutteellinen ilmanvaihto ja vuotoilmavirtaukset rakenteiden välistä ovat konkreettisia, yleisesti tiedossa olevia sisäilmaongelmien taustatekijöitä.

Ilmanvaihtoon liittyvät ”väärät neuvot” ovat lähtökohtaisesti vaarallisempia kuin esimerkiksi käyttöveteen liittyvät. Jos saan naapurin Karilta neuvon kiristää käyttövesijohdon helmiliitoksen niin tiukalle kuin jaksan ja halkaisen liittimen, on seurauksena vesivahinko ja kiire. Toisaalta, jos Kari on myös ilmanvaihdon asiantuntija ja neuvoo tukkimaan korvausilmaventtiilit vedontunteen ehkäisemiseksi, voin aloittaa tietämättäni tapahtumaketjun, jonka seuraukset ovat moninaiset. Esimerkkinä vaikkapa tarpeeton ikkunaremontti tai peruuttamattomasti sairastuneet läheiset.

Autamme sinua laitteiden valinnassa

Kotisivuiltamme saat tietoa edustamiemme Mitsubishi Electricin huonekohtaisten Lossnay-ilmanvaihtolaitteiden, ja suomalaisen Mobair Oy:n valmistamien korvausilmalaitteiden toiminnasta. Olemme myös lisänneet sivuille esimerkkejä laitevalinnoista erilaisiin kohteisiin. Useinhan kohteeseen kannattaa asentaa kumpikin laite tai laitteita.

Löydät kotisivujemme kautta myös sinua lähimmän ammattilaisen, Scanofficen tuotteiden jälleenmyyjän, jonka puoleen kääntyä. Ammattilainen osaa ehdottaa juuri sinun kohteeseesi parasta kokoonpanoa ja antaa kustannusarvion laitteista asennettuna.

Tutustu ilmanvaihtolaitteisiimme

Suosittu
Mitsubishi Electric Lossnay VL-100 -mini-ilmanvaihtolaite

Mitsubishi Electric Lossnay VL-100 -mini-ilmanvaihtolaite on lämmön talteenotolla varustettu huonekohtainen ilmanvaihtolaite. Se onkin oiva valinta esimerkiksi olohuoneen tai muun isomman tilan ilmanvaihtoon.

mitsubishi electric lossnay vl-100 mini-ilmanvaihtolaite.
Suosittu
Mitsubishi Electric Lossnay VL-50 -mini-ilmanvaihtolaite

Mitsubishi Electric Lossnay VL-50 -mini-ilmanvaihtolaite on lämmön talteenotolla varustettu huonekohtainen ilmanvaihtolaite, joka on tarkoitettu asennettavaksi makuuhuoneisiin tai muihin pienempiin huonetiloihin.

mitsubishi electric lossnay vl-50 mini-ilmanvaihtolaite.
Suosittu
Mobair 2030S -korvausilmalaite kiertoilma­lämmityksellä

Mobair 2030S -korvausilmalaite sopii erityisesti omakoti-, rivi- ja kerrostaloasuntoihin. Alhainen energiankulutus. Kotimainen Avainlippu-tuote.

Mobair 2030s korvausilmaventtiili kuvattuna edestä.
Suosittu
Mobair 2015 -korvausilmalaite kiertoilma- ja vastuslämmityksellä

Mobair 2015 -korvausilmalaite soveltuu hyvin vanhoihin rakennuksiin, joissa on painovoimainen ilmanvaihto tai koneellinen poistoilmanvaihto. Se on kiertoilmalla ja vastuksella lämmittävä korvausilmalaite. Kotimainen Avainlippu-tuote.

Mobair 2015 korvausilmalaite kuvattuna edestä.
Suosittu
Mobair 4100 -lämmönsiirtopuhallin

Mobair 4100 on ainutlaatuinen ja lähes huomaamaton lämmönsiirtopuhallin, joka siirtää lämmintä tai viileää ilmaa kätevästi huoneesta toiseen.

Mobair 4100 lämmönsiirtopuhallin kuvattuna edestä.
Mobair 2010 –korvausilmalaite lämmitysvastuksella

Mobair 2010 -korvausilmalaite sopii erityisesti omakoti-, kerros ja rivitaloihin. Se suodattaa ja lämmittää huoneeseen laitteen läpi ulkoa tulevan korvausilman. Kotimainen Avainlippu-tuote.

Mobair 2010 korvausilmalaite kuvattuna edestä.