Tehokas ilmanvaihto edistää terveyttä

Kotikonttorin ilmanvaihto

Kevään 2020 poikkeustilan myötä meistä monen työpaikaksi vaihtui pääasiallisesti koti, todennäköisesti pysyvästi. Etätyö onkin parhaimmillaan varsin tehokasta: keskittymistä vaativalle työlle löytyy rauhaisa soppi, häiriöt ovat minimissään ja yhteydet toimivat vaikka mökillä.

Kotikonttorissa työhön keskittymistä edistää tehokas ilmanvaihto. Keväällä pandemiarajoitukset ajoittuivat lämmityskauden loppuun, mikä mahdollisti tuuletuksen ikkunan kautta. Seuraavalla lämmityskaudella ilmanvaihtoa saattaa kuitenkin olla tarpeen tehostaa.

Ilmanvaihto poistaa haitallista kosteutta

Sisäilman huono laatu alentaa virkeyttä ja vaikuttaa mielialaan, mutta usein ilmanlaadun pilaa ”onneksemme” vain liian korkea hiilidioksidi- tai ilmankosteus. Siihen voidaan vaikuttaa helposti sekä pysyvästi ilmanvaihtoa parantamalla.

Huonekohtaisilla ilmanvaihtoratkaisuilla voidaan usein poistaa keskeisimmät ilmanvaihdon ongelmat. Haasteeksi muodostuu ymmärtää, mikä kohteen ilmanvaihdon tila on ja toimiiko se suunnitellun mukaisesti. Tilassa oleskeleva on immuuni arvioimaan asiaa. Moni meistä on haistanut kaupassa kanssajonottajan vaatteista ”mökin” tuoksun, mutta kukaan ei tunnusta sille itse tuoksahtavan.

Varo “vääriä neuvoja”

On tärkeää tiedostaa, että pitkäkestoisena ilmanvaihdon puutteet voivat aiheuttaa pysyviä terveyshaittoja rakennevaurioiden myötä. Puutteellinen ilmanvaihto sekä vuotoilmavirtaukset rakenteiden välistä ovat konkreettisia, yleisesti tiedossa olevia sisäilmaongelmien taustatekijöitä.

Ilmanvaihtoon liittyvät ”väärät neuvot” ovat lähtökohtaisesti vaarallisempia kuin esimerkiksi käyttöveteen liittyvät. Jos saan naapurin Karilta neuvon kiristää käyttövesijohdon helmiliitoksen niin tiukalle kuin jaksan ja halkaisen liittimen, on seurauksena vesivahinko ja kiire. Toisaalta, jos Kari on myös ilmanvaihdon asiantuntija ja neuvoo tukkimaan korvausilmaventtiilit vedontunteen ehkäisemiseksi, voin aloittaa tietämättäni tapahtumaketjun, jonka seuraukset ovat moninaiset. Esimerkkinä vaikkapa tarpeeton ikkunaremontti tai peruuttamattomasti sairastuneet läheiset.

Autamme sinua laitteiden valinnassa

Kotisivuiltamme saat tietoa edustamiemme Mitsubishi Electricin huonekohtaisten Lossnay-ilmanvaihtolaitteiden, sekä suomalaisen Mobair Oy:n valmistamien korvausilmalaitteiden toiminnasta. Olemme myös lisänneet sivuille esimerkkejä laitevalinnoista erilaisiin kohteisiin. Useinhan kohteeseen kannattaa asentaa kumpikin laite tai laitteita.

Löydät kotisivujemme kautta myös sinua lähimmän ammattilaisen, Scanofficen tuotteiden jälleenmyyjän, jonka puoleen kääntyä. Ammattilainen osaa ehdottaa juuri sinun kohteeseesi parasta kokoonpanoa ja antaa kustannusarvion laitteista asennettuna.