Dynaaminen kuormanhallinta sähköauton latauksessa – kestävätkö laitteet ja sulakkeet?

Sähköauton lataus voi ylikuormittaa sähköliittymääsi ja aiheuttaa pahimmillaan pääsulakkeen palamisen. Valitse latausasema, jossa on dynaaminen kuormanhallinta ja sinun ei tarvitse huolehtia tästä!

Sähköauton latausasema käyttää samaa sähköä kuin kotisi muut sähkölaitteet. Sähköliittymä voi ylikuormittua, kun lataat sähköautoasi samanaikaisesti muiden kodin sähkölaitteiden käytön kanssa. Tämä voi johtaa siihen, ettei lataus toimi niin tehokkaasti ja turvallisesti kuin pitäisi. Tällöin sähköauton lataus on hidasta ja pitkäaikaisesti jatkuvana ylikuormittuminen voi johtaa jopa pääsulakkeiden palamiseen.

Dynaamisesta kuormanhallinnasta on erityisesti hyötyä talouksissa, joissa sähkönkulutus on suurta esim. talo on sähkölämmitteinen tai taloudessa on kaksi sähköautoa. Varsinkin tällaisissa talouksissa on hyvin kannattavaa olla dynaaminen kuormanhallinta, sillä kahden sähköauton lataaminen kuormittaa sähköliittymää vielä enemmän.

> Tutustu sähköauton latausasemiimme, joissa on dynaaminen kuormanhallinta

Dynaaminen kuormanhallinta valitsee parhaat hetket lataukseen

Sähköliittymän ylikuormittumisesta ei tarvitse kuitenkaan huolehtia, jos valitsee sellaisen sähköauton latausaseman, jossa on dynaaminen kuormanhallinta. Latausasema, jossa on dynaaminen kuormanhallinta, tarkkailee kiinteistön sähkönkulutusta ja säätää lataustehoa sen mukaisesti. Latausasema vähentää tehoaan siis esimerkiksi silloin kun kodin muut sähkölaitteet ovat aktiivisessa käytössä ja näin estää ylikuormittumisen. Vastaavasti yöllä dynaaminen kuormanhallinta hyödyntää rauhallisen sähkönkäytön ajan ja latausasema toimii täydellä teholla.

Jos latausasemassasi ei ole dynaamista kuormanhallintaa, voi olla kannattavaa asettaa latausaseman teho tarpeeksi alhaiseksi, jotta se ei kuormita sähköliittymää liikaa. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että lataus tapahtuu aina samalla teholla, eikä se pääse hyödyntämään hetkiä, jolloin muu sähkönkulutus on vähäistä.

Dynaamisen kuormanhallinnan avulla hyödynnät automaattisesti parhaimmat hetket ladata. Sinun ei tarvitse huolehtia siitä, milloin on oikea aika ladata autoa tai laittaa sauna päälle – dynaaminen kuormanhallinta hoitaa tämän puolestasi. Dynaamisen kuormanhallinnan avulla sähköautosi latautuu täydellä teholla, eikä sinun tarvitse miettiä missä pysähdyt seuraavaksi lataamaan autosi.

Valitse oikea latausasema

Dynaamisen kuormanhallinnan hankkiminen ei ole monimutkaista. Ensimmäiseksi sähköauton latausasemaa valitessa sinun kannattaa valita latausasema, jossa on valmius dynaamiseen kuormanhallintaan. Latausaseman asennuksen yhteydessä asennetaan samalla älymittari sähkökeskukseen. Älymittari tarkkailee kotisi sähkönkulutusta ja ilmoittaa siitä latausasemalle, mikä puolestaan säätää lataustehoaan sähkönkulutuksen mukaisesti.

Sähköauton latausaseman hankintaan on saatavilla yksityishenkilöille kotitalousvähennys sekä taloyhtiöille ja työpaikoilla ARA:n avustus. Lue lisää saatavilla olevista tuista.

Scanofficen monipuolisesta valikoimasta löytyy laitteita monenlaisiin tarpeisiin. Olipa kyseessä sähköauton latausasema kotona, julkisen tilan tehokas latausasema tai hybridiauton erityinen laturi, meiltä löytyy vaihtoehtoja. Latausasemamme takaavat nopean, turvallisen ja ympäristöystävällisen latauksen, joka tapahtuu aina käyttäjän tarpeiden mukaisesti. Scanofficen valikoimasta löydät myös älykkäitä sähköauton latausasemia, joissa on dynaaminen kuormanhallinta.

Katso latausasemat joissa on dynaaminen kuormanhallinta

Uutuus
Zaptec – Älykäs ja helppokäyttöinen sähköautojen latausasema

Koe Zaptecin vallankumouksellinen lähestymistapa sähköautojen lataukseen Zaptec Go:n ja Zaptec Pro:n kautta. Sähköauton latausasemissa on dynaaminen kuormanhallinta. Go-mallissa on mahdollisuus auton lataamiseen pörssisähkön ollessa halvinta.

Zaptec Pro sähköauton latausasema
Suosittu
Sähköauton lataus aurinkosähköllä – BENY-latausasema omakotitaloon

Älykäs sähköauton latausasema BENY säätää lataustehoa sen mukaan, kuinka paljon kodin katolla olevat aurinkopaneelit tuottavat. BENY sopii yhteen kaikkien aurinkosähköjärjestelmien sekä ladattavien autojen kanssa.

Beny sähköauton latauslaite, musta latausasema, jossa latausjohto on paikallaan.
Suosittu
Keba P30 – nopea ja kestävä sähköauton latausasema

Ympäristöystävälliset KeContact P30 -latausasemat kestävät vaikeimmatkin sääolosuhteet ja ovat valmiita ulkokäyttöön – jopa -25 °C:ssa. Latausasemat soveltuvat myös taloyhtiökäyttöön.

Keba P30 sähköauton latausasema, valkoinen, vihreä latausjohto on paikallaan.