Nainen kytkee autoaan lataukseen omakotitalon seinässä sijaitsevaan Zaptec Go -sähköauton latausasemaan

Sähköauton lataus kotona

Tehokas sähköauton latausasema kotiin

Sähköauton lataus kotona on verrattain mutkatonta, sillä nykyaikaiset latausasemat ja latauspisteet ovat yksinkertaisia asentaa sekä käyttää. Älykkäät aurinko- ja pörssisähköä hyödyntävät latausasemat mahdollistavat helpon ja kustannustehokkaan latauksen omakotitalossa, mökillä ja missä tahansa muualla.

Kotiin asennettava sähköauton latausasema ei ole suuri investointi ja sen hyödyt sähköautoilussa ovat omaa luokkaansa.

Sähköauton lataus kotona - mitä pitää ottaa huomioon?

Sähköauton lataus kotona on vaivatonta, mutta siinä on pari huomioitavaa seikkaa. Ensinnäkin pistorasiaa ei suositella käytettäväksi sähköauton lataamisessa. Sähköauton lataus vaatii suuren määrän energiaa, eikä tavallista pistorasiaa ei ole suunniteltu kestämään suuria sähkövirtoja ja jatkuvaa kuormitusta.

Kotikäyttöön tarkoitetut latausasemat on suunniteltu turvallisuus edellä, ja ne sisältävät tyypillisesti monia turvallisuuden varmistavia ominaisuuksia. Latausasemat jakautuvat kahteen päätyyppiin: peruslatausasemiin ja älykkäisiin latausasemiin. Peruslatausasema tarjoaa kaikki sähköauton lataamisen perustoiminnot, kun taas älykäs latausasema mahdollistaa lisäominaisuuksien, kuten latauksen etäohjauksen ja -seurannan, sekä kuormanhallinnan käytön.

Sähköauton lataaminen kotona on paitsi mukavaa, mutta myös ympäristöystävällistä. Valitsemalla oikeanlaisen latausaseman voit nauttia vaivattomasta ja kestävästä tulevaisuuden liikkumistavasta. Kukapa ei haluaisi aina aloittaa päivää täydellä akulla.

> Tutustu sähköauton latausasemiin
> Lue lisää sähköautojen turvallisesta lataamisesta artikkelistamme

Tarvitseko lisätietoa la­taus­a­se­mis­ta kotona tai vapaa-ajan asunnolla? Anna la­taus­bot­tim­me auttaa

Tehokkaat ja älykkäät sähköautojen latauslaitteet

Suosittu
Sähköauton lataus aurinkosähköllä – BENY-latausasema omakotitaloon

Älykäs sähköauton latausasema BENY säätää lataustehoa sen mukaan, kuinka paljon kodin katolla olevat aurinkopaneelit tuottavat. BENY sopii yhteen kaikkien aurinkosähköjärjestelmien sekä ladattavien autojen kanssa.

Beny sähköauton latauslaite, musta latausasema, jossa latausjohto on paikallaan.
Uutuus
Zaptec – Älykäs ja helppokäyttöinen sähköautojen latausasema

Koe Zaptecin vallankumouksellinen lähestymistapa sähköautojen lataukseen Zaptec Go:n ja Zaptec Pro:n kautta. Latauslaitteissa on dynaaminen kuormanhallinta. Go-mallissa on mahdollisuus auton lataamiseen pörssisähkön ollessa halvinta.

Zaptec Pro sähköauton latausasema
Suosittu
Keba P30 – nopea ja kestävä sähköauton latausasema

Ympäristöystävälliset KeContact P30 -latausasemat kestävät vaikeimmatkin sääolosuhteet ja ovat valmiita ulkokäyttöön – jopa -25 °C:ssa. Latausasemat soveltuvat myös taloyhtiökäyttöön.

Keba P30 sähköauton latausasema, valkoinen, vihreä latausjohto on paikallaan.

Mitä eroa on peruslatausasemalla ja älykkäällä latausasemalla?

Sähköauton peruslatausasema on yksinkertainen ja perustoiminnallisuuksiin keskittynyt versio. Siinä ei ole kuormanhallintaa, eli tehot täytyy säätää pieniksi, esimerkiksi 10 ampeeriin. Jos omakotitalossa on yhtä aikaa päällä useampia sähkölaitteita ja autolle pyritään ottamaan virtaa 16 ampeeria ilman kuormanhallintaa, pääsulake voi palaa.

Älykäs latausasema on peruslatausasemaa kalliimpi, mutta turvallisempi vaihtoehto. Se säätää auton lataustehoa muun kuorman mukaan. Tämä auttaa välttämään sähköverkon ylikuormitusta ja säästää rahaa valitsemalla ajan, jolloin sähkö on edullisinta. Lataus on vaivatonta ja nopeaa.

Scanofficen valikoimassa on niin peruslatausasemia sekä älykkäitä latausasemia.

Valitse luotettava sähköauton latausasemien toimittaja

Scanoffice on perheyhtiö, joka on tuonut maahan korkealaatuisia puhtaan energian tuotteita jo lähes 40 vuoden ajan. Osoituksena tuotteidemme korkeasta laadusta tarjoamme niille pitkän ja kattavan takuun. Voit luottaa siihen, että olemme tukenasi hankkimasi laitteen koko eliniän ajan ja varaosia ja huoltopalveluja on saatavilla aina, kun niitä tarvitset.

Koulutetut paikalliset jälleenmyyjämme ja laitteidemme asentajat palvelevat ympäri Suomen. Etsi sinua lähellä oleva jälleenmyyjä ja ota yhteyttä, niin etsitään yhdessä sinun tarpeisiisi parhaiten sopiva latausratkaisu!