Ilmalämpöpumpun huolto.

Ilmalämpöpumpun huolto pidentää sen käyttöikää

Ilmalämpöpumpun huolto takaa, että laitteesi toimii tehokkaasti koko sen eliniän. Säännöllisesti huolletulla ilmalämpöpumpulla varmistat laitteen energiatehokkuuden ja raikkaan sisäilman.

Ilmalämpöpumpun puhdistus säilyttää laitteen tehon

Ilmalämpöpumpun karkeasuodatin kannattaa puhdistaa säännöllisesti (ks. ohjeet). Siten laitteen teho säilyy ja se kierrättää mahdollisimman puhdasta sisäilmaa.

Joissakin ilmalämpöpumpuissa on vaihdettava suodatin. Se on hyvä vaihtaa kerran vuodessa. Jos vaihtoaika pitenee, suodattimen teho heikkenee.

Uusimmissa, laadukkaimmissa ilmalämpöpumpuissa on ominaisuuksia, jotka vähentävät ammattiliikkeen tekemän huollon tarvetta. Esimerkiksi Mitsubishi Electricin LN-mallissa kennossa, ilmakanavassa ja puhaltimessa on pinnoite, joka hylkii likaa.

Laajempi huolto on hyvä teettää valtuutetulla huoltoliikkeellä kahden – kolmen vuoden välein.

Plasmasuodatin eli ionisaattori tappaa bakteereja ja raikastaa ilmaa

Uudemmissa ilmalämpöpumpuissa on ilmaa puhdistavia ja raikastavia lisäominaisuuksia, kuten kennojen likaa hylkiviä pinnoitteita ja ionisaattoreita.

Mitsubishi Electricin LN-mallissa on sisäänrakennettu plasmasuodatin, joka puhdistaa jopa 94–99 prosenttia ilmassa leijuvista pienhiukkasista: bakteereja, viruksia, homeitiöitä ja allergeenejä.

Ammattilaisen tekemä ilmalämpöpumpun perushuolto

Ilmalämpöpumppu on hyvä huollattaa ammattilaisella 2–3 vuoden jälkeen laitteen käyttöönotosta, koska likaantuneet kennot heikentävät laitteen hyötysuhdetta ja tehoa.

Scanofficen jälleenmyyjäyrityksen ammattitaitoisen kylmäasentajan tekemään perushuoltoon kuuluu yleensä sisäyksikön puhaltimen, ilmakanavan ja ilmanohjaimien puhdistus sekä kylmäprosessin oikeanlaisen toiminnan tarkastus.

Lisäksi perushuollossa sisäyksikön kenno pestään huolellisesti kennonpesuaineella ja varmistetaan kondenssiveden keräysjärjestelmän oikeanlainen toiminta. Tarvittaessa puhdistetaan myös ulkoyksikön kenno roskista ja varmistetaan riittävä ilmankierto kennon läpi.

Huollata ilmalämpöpumppu ammattiliikkeellä säännöllisesti kahden tai kolmen vuoden välein, että sen teho säilyy.

Tilaa ilmalämpöpumpun huolto valtuutetulta toimijalta

Scanofficen valtuutetut huoltoliikkeet tekevät huollot, tarkistukset, vianhaut ja korjaukset luotettavasti. Huoltoliikkeissä työskentelevät ammattilaiset ovat maahantuojan kouluttamia.

Tarkista, että saat laitteellesi pitkän takuun. Scanoffice tarjoaa esimerkiksi maahantuomilleen Mitsubishi Electric LN -ilmalämpöpumpuille kolmen vuoden täystakuun sekä viiden vuoden materiaalitakuun kompressorille.

Jälleenmyyjät saavat tukea laitteiden huoltoon, jolloin varaosien ja vaihtolaitteiden saaminen on nopeaa ja vaivatonta.