Älä turhaan kärsi tukalasta kuumuudesta – Ilmalämpöpumppu viilentää kotisi tehokkaasti

Kodin ikkunoista paahtava aurinko saa hikikarpalot helmeilemään otsalla. Paksu huoneilma leviää koko kotiin ja tekee olon vetämättömäksi. Tehokkain ratkaisu kodin viilentämiseen on ilmalämpöpumppu. Muuttuneen lupakäytännön myötä ilmalämpöpumpun asentaminen onnistuu hyvin nyt myös kerrostaloon.

Helpotusta helteeseen, säästöä lämmityskustannuksiin

Kiinteästi asennettu ilmalämpöpumppu tuo nopeasti ja tehokkaasti helpotusta tukalaan kuumuuteen. Kesällä laitteiston kuormitus on kevyttä verrattuna lämmityskäyttöön talvipakkasilla. Siksi ilmalämpöpumppu viilentää sisätilat erittäin energiatehokkaasti kesäaikaan. Talvella se on puolestaan oiva lämmönlähde, jolla säästät selvää rahaa energiakustannuksissa.

Toisin kuin monet muut jäähdytyslaitteet, ilmalämpöpumppu viilentää koko kodin. Samalla ilma puhdistuu ja raikastuu, kun siitä poistuu kosteutta. Esimerkiksi porilaisessa omakotitalossa ei ole tarvinnut kärsiä kuumuudesta enää sen koommin, kun taloon hankittiin Mitsubishi Electric LN -ilmalämpöpumppu. Aikaisemmin aurinko porotti sisään isoista ikkunoista ja kuumensi sisätilat läkähdyttävän kuumiksi.

Viilennä edullisesti – maksat vain tikkarin verran päivässä

Ilmalämpöpumpulla viilentäminen maksaa vain 1–2 euroa päivässä, vaikka pitäisit sitä koko ajan päällä. Voit huoleti pitää ilmalämpöpumppua jäähdytystoiminnolla koko kuuman kauden, eikä viilennys siitä huolimatta syö lämmityskauden aikana kertyneitä säästöjä.

Jos etsit ilmalämpöpumppua pelkästään viilennykseen, erinomainen vaihtoehto on Mitsubishi Electric HR. Laitteen jäähdytystoiminto on toteutettu kustannustehokkaasti, jolloin sen hinta on perinteistä talvivarusteltua ilmalämpöpumppua huomattavasti edullisempi.

Ilmalämpöpumpun saa nyt myös kerrostaloasuntoon

Aikaisemmin monessa taloyhtiössä saatettiin kieltää jäähdytykseen tarkoitettujen ilmalämpöpumppujen asennus jopa ilman perusteluja. Korkeimman oikeuden tekemän päätöksen (KKO:2021:32) ansiosta asennukseen saa nyt taloyhtiön luvan aikaisempaa helpommin.

Korkeimman oikeuden päätöksessä parvekkeella varustetun kerrostaloasunnon parveke ja huoneiston ja parvekkeen välinen seinä katsottiin kuuluvaksi osakkeenomistajan muutostyöoikeuden piiriin. Tämä tarkoittaa sitä, että taloyhtiön tai isännöitsijän kuittaus kirjalliseen ilmoitukseen muutostyöstä on riittävä asennuksen suorittamiseksi.

Taloyhtiö voi kuitenkin asettaa asennukselle ehtoja, jotka ovat tarpeen esimerkiksi rakennuksen vahingoittumisen välttämiseksi. Muutostyötä, eli jäähdytykseen tarkoitetun ilmalämpöpumpun asennusta, ei voi kuitenkaan kieltää, mikäli taloyhtiölle aiheutuva haitta ei ole suurempi kuin osakkeenomistajalle koituva hyöty. Ilmalämpöpumpun voi siis käytännössä asentaa aina kerrostaloasuntoon, josta löytyy parveke.

Hiljainen käyntiääni tekee asumisesta miellyttävää

Erityisesti kerrostaloasunnossa on tärkeää, että ilmalämpöpumppu ei pidä kovaa ääntä. Mitsubishi Electric HR -ilmalämpöpumpussa asia on ratkaistu nykyaikaisella tekniikalla: omaan tahtiin tavoitelämpötilaa ylläpitävä laitteisto käy niin rauhallisesti, että sen käyntiääntä on vaikea erottaa kaupunkiympäristön muista äänistä. Nukut hyvin, ja naapurisopu säilyy.

Mikä voisikaan olla suurempi hyöty kuin hyvin nukuttujen öiden jälkeen virkeänä vietetyt päivät miellyttävän viileässä ja raikkaassa kodissa!

> Katso, millaisia kokemuksia Turussa sijaitsevan kerrostaloasunnon asukkailla on Mitsubishi Electric HR:n käytöstä.

Siirrettävä ilmastointilaite sopii tilaan kuin tilaan

Siirrettävä ilmanjäähdytin on hyvä vaihtoehto silloin, kun kiinteän ilmalämpöpumpun asentaminen ei ole mahdollista tai esimerkiksi pienissä tiloissa ilmanviilennin halutaan siirtää varastoon talveksi. Esimerkiksi Gree Shiny 3,5 kW:n siirrettävä ilmastointilaite on useimpia tavarataloissa ja marketeissa myytäviä malleja tehokkaampi.

Laitteita on vielä varastossa – toimi nopeasti!

Ilmalämpöpumpun ostopäätöstä ei kannata lykätä kesään. Aikaisemmat suvet ovat osoittaneet, että helteiset jaksot voivat alkaa jo toukokuussa ja kestää pitkään. Kun kysyntä on kovaa, laitteet loppuvat nopeasti. Toimitusajat voivat venyä jopa pitkälle syksyyn.

Mukavasta viileydestä nauttii helteillä koko perhe, myös lemmikit! Älä enää kärvistele kuumassa, vaan tutustu ilmalämpöpumppuihimme ja pyydä reilu tarjous sinua lähellä olevalta jälleenmyyjältämme. Jälleenmyyjillämme on pitkä kokemus ja ammattitaitoa arvioida, millainen ilmastointilaite sopii sinun kotiisi parhaiten, asut sitten kerrostalossa, rivitalossa tai omakotitalossa.