Ilmavesilampopumpun hinta.

Ilmavesilämpöpumpun hinta

Ilmavesilämpöpumpun hinta asennettuna on keskimäärin 12 000 – 14 000 euroa. Kotiin tai mökille hankittavan ilma-vesilämpöpumpun asennuksesta on mahdollista saada kotitalousvähennystä. Vaihtoehtoisesti voit hakea valtiolta 4 000 euroa avustusta, kun luovut vanhasta öljylämmitysjärjestelmästäsi ja korvaat sen uudella ilmavesilämpöpumpulla 2022–2023.

Tutkittua säästöä jopa 50–70 %

Venäjän ja Ukrainan sota räjäytti erityisesti öljyn, maakaasun ja kivihiilen hinnan ennätyksellisen korkealle helmikuussa 2022. Kohtuuttomaksi kohonneet lämmityskustannukset pakottavat miettimään edullisempia lämmitysvaihtoehtoja kotiin.

Ilmavesilämpöpumppu on vesikiertoiseen sähkö- ja öljylämmitykseen verrattuna huomattavasti kannattavampi investointi. Säästät talosi lämmityskustannuksissa jopa yli 50 prosenttia.

Investointi ilmavesilämpöpumppuun on samalla sijoitus ympäristön hyvinvointiin ja asumismukavuuteen: teet vastuullisen valinnan ympäristösi ja läheistesi hyväksi.

Miten säästö lasketaan?

Ilmavesilämpöpumpulla saataviin energiakulujen säästöihin vaikuttavat muun muassa kiinteistön ikä, koko ja energiatehokkuus sekä lämpöverkon kunto. Lattialämmitteisessä talossa säästöä kertyy patterilämmitteistä enemmän, koska ilma-vesilämpöpumpulla lattialämmitykseen ajettavan veden lämpötila saadaan matalammaksi ja siten hyötysuhde paremmaksi.

Öljyn korvaavan ilma-vesilämpöpumppupaketin hinta asennettuna vaihtelee tyypillisesti 10 000–16 000 €:n välillä, josta valtion myöntämän avustuksen jälkeen nettokustannukseksi jää 6 000–12 000 €. Voit odottaa pumpun tuovan noin 1500–3000 € vuosittaisia lisätuloja pienempien energialaskujen muodossa 15–20 toimintavuotensa ajan.

Paljonko muut ovat säästäneet?

Ilma-vesilämpöpumppu siirtää lämpöenergiaa hyvällä hyötysuhteella ulkoilmasta ja käyttää sitä sekä lämpöverkossa kiertävän veden että käyttöveden lämmittämiseen. Säästät sähkö- ja öljylämmitykseen verrattuna jopa yli puolet talosi lämmityskustannuksista.

Pieksämäkeläisessä omakotitalossa öljylämmitys vaihdettiin Mitsubishi Electric Ecodan -ilma-vesilämpöpumppuun, joka tuottaa energiaa edullisesti. Laskennallinen säästö vuodessa on yli 1500 euroa.

Kun ilmavesilämpöpumppuun yhdistää aurinkosähköjärjestelmän, säästöä kertyy jopa enemmän. Esimerkiksi tamperelaisen rintamamiestalon lämmityskuluissa säästetään jopa 2000 euroa vuodessa. Samalla hiilidioksidipäästöt putoavat yli 2700 kiloa vuodessa.

R32-kylmäaine.

Pieni hinta, suuri ekoteko

Sähköllä ja öljyllä lämmittäminen on kallista ja aiheuttaa päästöjä ympäristöön.
Valitsemalla energiatehokkaan ja ympäristöystävällisen Ilma-vesilämpöpumpun maksat sähkö- ja öljylämmitysjärjestelmään verrattuna pienen hinnan, mutta teet merkittävän teon luonnon hyväksi.

Modernit energiapihit Mitsubishi Electric -ilma-vesilämpöpumput käyttävät uudistunutta, entistä ympäristöystävällisempää R32-kylmäainetta. Uusissa malleissa käytettävän kylmäainemäärän hiilijalanjälki on yli kuusi kertaa aikaisempia malleja pienempi.

Energiakulut vähenevät tuntuvasti

On hyvä huomata, että öljylämmityksen vaihto ilmavesilämpöpumppuun ei poista sähkölaskua, koska lämpöpumppu kuluttaa sähköä. Talon energiakulut kuitenkin pienenevät huomattavasti, kun öljylasku ja muut öljylämmityskulut poistuvat kokonaan. Tämä johtuu siitä, että vanha öljylämmitysjärjestelmä hyödyntää öljyn sisältämää energiaa noin 0,85:n kertoimella, kun taas ilma-vesilämpöpumppu hyödyntää käyttämänsä sähköenergian niin tehokkaasti, että lämpöenergiaa saadaan jopa viisi kertaa enemmän.

Ilmavesilämpöpumpun takaisinmaksuaika

Ilma-vesilämpöpumpun hankintaa mietitään usein takaisinmaksuajan kautta. Takaisinmaksuaikaa pohditaan usein koko järjestelmän hankintahintaan nähden ja unohdetaan se, että jonkinlainen lämmitysjärjestelmä rakennuksessa joka tapauksessa on oltava.

Jos uuteen taloon rakennettaisiinkin öljylämmitysjärjestelmä lämpöpumppulaitteiston sijaan, olisi kokonaishinta todennäköisesti jopa kalliimpi, kun savupiippu, öljysäiliö, palosuojaukset ja tarkastukset laskettaisiin myöskin mukaan öljykattilan ja öljypolttimen lisäksi.

Siltikään öljylämmitysjärjestelmälle ei voitaisi ollenkaan laskea takaisinmaksuaikaa, sillä järjestelmä saa siirrettyä energiaa lämmityskäyttöön jopa vähemmän kuin se kuluttaa, muun muassa savukaasuista aiheutuvan lämpöhäviön vuoksi.

Mitsubishi Electricin ilma-vesilämpöpumppujen automaattinen sopeutumistoiminto ohjaa lämmitysverkkoon ajettavan veden lämpötilaa huonelämpötilatavoitteen mukaan.

Ilmavesilämpöpumpun hinta käytön mukaan

Mitsubishi Electricin ilma-vesilämpöpumppujen ainutlaatuinen automaattinen sopeutumistoiminto ohjaa lämmitysverkkoon ajettavan veden lämpötilaa huonelämpötilatavoitteen mukaan. Huone lämpiää tasaisesti, sillä lämmitysverkoston patterit tai lattialämmityspiirit voivat olla täysin käytössä termostaattiventtiilien rajoittamatta. Sisälämpötila on aina oikea ulkolämpötilan vaihteluista huolimatta.

Automaattinen sopeutustoiminto tuo huomattavia säästöjä, koska lämpöä kuluu vain tarpeen mukaan. Lämmitysverkostoon syötettävän veden lämpötila laskee kaikissa olosuhteissa optimaaliseksi. Jo yhden asteen pudotus lämmitysverkon lämpötilassa parantaa laitteiston hyötysuhdetta (COP) kaksi prosenttia.

Etäohjauksen ansiosta voit säätää kotisi lämpötilaa, kun olet lomalla. Pelkkä peruslämpö riittää ylläpitoon. Voit nostaa lämpötilaa taas vähän ennen, kuin palaat takaisin, jolloin sinua odottaa mukavan lämmin koti.

Mikä vaikuttaa ilmavesilämpöpumpun hintaan?

  • vanhan järjestelmän pois purkaminen
  • lämmitettävän rakennuksen koko
  • lämmitettävän rakennuksen ikä ja lämpöeristys
  • lämmönjakojärjestelmä: lattialämmitys vs. patterilämmitys
  • korvataanko vanha järjestelmä kokonaan, vai tuleeko ilma-vesilämpöpumppu osaksi olemassa olevaa laitteistoa
  • lämpimän käyttöveden kulutus
  • ilma-vesilämpöpumpun laatu
  • tarjottavan kokonaisuuden laajuus ja komponentit
  • kohteen maantieteellinen sijainti.