Kokemuksia ilmavesilämpöpumpuista

Mitsubishi Electric on monen omakotitaloasujan valinta

Mitsubishi Electric -ilmavesilämpöpumppujen käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä erityisesti energialaskujen pienenemiseen, tasaiseen lämpötilaan ja laitteiston hiljaiseen käyntiääneen. Laitteet ovat varmatoimisia, ja niiden käyttäminen on helppoa.

Säästöä ja omavaraista sähköä ilmavesilämpöpumpun ja aurinkosähköjärjestelmän yhdistelmällä

Tampereella sijaitsevaan rintamamiestaloon asennettiin Mitsubishi Electric Ecodan -ilmavesilämpöpumppu ja Scanoffice Premium -aurinkosähköjärjestelmä. Käyttöveden ja talon lämmityksessä asiakkaan saama laskennallinen säästö oli noin 2000 euroa vuodessa. Samalla asiakkaan vuosittaiset hiilidioksidipäästöt putosivat yli 2700 kiloa. Lisäksi aurinkosähköjärjestelmä tuottaa kiinteistöön sähköenergiaa noin 3100 kWh:n edestä vuoden aikana.

Puolen vuoden käytön jälkeen asiakas on erittäin tyytyväinen saavutettuihin säästöihin sekä ratkaisun helppokäyttöisyyteen ja huolettomuuteen.

Miellyttävän tasainen lämpötila ja hiljainen käyntiääni lisäsivät asumismukavuutta

Turkulaisen omakotitalon asukkaat valitsivat ilmavesilämpöpumpuksi Mitsubishi Electric Ecodanin. He ovat olleet tyytyväisiä valintaan: lämpöä on riittänyt hyvin ja lämpötila on ollut tasainen. Myös säästöä lämmityskuluihin on kertynyt mukavasti.

Ecodanin hiljainen käyntiääni ja hillitty ulkonäkö saavat porilaisen omakotitalon omistajalta kiitosta. Rakenteilla olleeseen omakotitaloon asennettiin Mitsubishi Electric Ecodan -ilmavesilämpöpumppu joulukuussa 2018.

Ulkoyksikköä ei huomaa millään tavalla.

Jouni Laitinen, Pori

Öljylämmityksen rinnalle asennettu ilmavesilämpöpumppu pienensi lämmityskustannuksia yli puolella

Rintamamiestalon lämmityskustannukset olivat korkeat, kun talo lämpeni öljyllä Ylöjärvellä. Niistä leikkaantui yli puolet pois, kun vanhan lämmitysjärjestelmän rinnalle asennettiin Mitsubishi Electric Energiansäästäjä. Talon käyttövesi lämpiää edelleen öljyllä, mutta öljyn kulutus on vähentynyt huomattavasti.

Kustannussäästömme ovat todistetusti yli 50 prosenttia.

Veli-Pekka Nieminen, DI

Lämmitysjärjestelmän vaihto ilmavesilämpöpumppuun kannatti

Mynämäkeläisen omakotitalon lämmitysjärjestelmä vaihdettiin Mitsubishi Electric Ecodan -ilmavesilämpöpumppuun, kun vanha poistoilmalämpöpumppu ei enää toiminut kunnolla ja sähköä kului melkoisesti. Asukkaat ovat olleet tyytyväisiä: Sähkölaskut ovat pienentyneet, eikä lämpimän käyttöveden kanssa ole tarvinnut pihtailla. Laitteisto on kestänyt jo yli 10 vuotta, eikä sitä ole tarvinnut korjailla.

Pieksämäellä omakotitalon asukkaat vaihtoivat öljyn ilmavesilämpöpumppuun valtion energia-avustuksen innoittamina. Laitteiston laskettiin säästävän yli 1 500 euroa vuodessa, mikä lämmitti asukkaiden mieltä. Nykyisillä öljyn hinnoilla säästö on vielä huomattavasti suurempi.

Lattiat pysyvät oikeasti lämpiminä myös kovilla pakkasilla.

Omakotitalon isäntä Markku, Mynämäki

Yksinkertainen valikko helpotti lämmönsäätöä

Paraisten Lielahdessa sijaitsevan maatilan isäntä Jouni Liukkonen asennutti kotiin Mitsubishi Electric Ecodan -ilmavesilämpöpumpun. Reilusti pienentyneen sähkölaskun lisäksi isäntä on tyytyväinen siihen, että kodin lämpötiloja on vaivatonta säätää halutun huonelämpötilan mukaan. Laitteen helppokäyttöinen valikko neuvoo käyttäjäänsä, ja kaukosäätimestä voi asettaa haluamansa lämpötilan.

Olen täysin tyytyväinen tähän systeemiin. Jopa minä, joka olen täysin törppö elektronisissa asioissa, osaan käyttää sitä.

Jouni Liukkonen, Parainen