Öljylämmityksen vaihto ilmavesilämpopumppuun.

Öljylämmityksen vaihto ilmavesilämpöpumppuun kannattaa

Ennätyksellisen korkealle kivunnut öljyn hinta ja vanhentunut lämmitysjärjestelmä haastavat miettimään edullisempia lämmitysvaihtoehtoja kotiin. Öljylämmityksen vaihto ilmavesilämpöpumppuun on paitsi kannattava investointi, myös ympäristöystävällinen valinta.

Miksi ilmavesilämpöpumppu?

  • Suuret säästöt lämmityskuluissa
  • Kohtuulliset investointikulut ja erittäin lyhyt takaisinmaksuaika
  • Ympäristöystävällinen lämmitysmuoto
  • Lämmittää tasaisesti koko kodin
  • Helppo ja luotettava käyttää.

Puhtaasti parempaa energiaa

Energian hinnan jatkuva nousu ja riippuvuus fossiilisten polttoaineiden tuonnista lisäävät omakotitaloasujan ahdistusta omasta taloudesta. Rahaa haihtuu savuna ilmaan samaan tahtiin, kun öljyä palaa. Öljykattilalla lämmitettäessä vain 85 prosenttia ostetun öljyn energiasta päätyy lämmittämään taloa ja käyttövettä.

Öljylämmityksen vaihto ilmavesilämpöpumppuun on usein paitsi edullisin, myös vaivattomin ratkaisu. Samalla se on pienen ihmisen suuri ekoteko: kun valitset ympäristöystävällisen lämmitysjärjestelmän, voit käyttää sitä puhtaalla omallatunnolla.

Säästät merkittävästi lämmityskuluissasi

Ilmavesilämpöpumpulla voit säästää jopa puolet lämmityskustannuksistasi. Pientalossa säästöä kertyy vuoden aikana keskimäärin noin 1 500 – 3 000 euroa.

Esimerkiksi Turussa sijaitseva omakotitalo lämpeni aikaisemmin öljyllä, jota kului 2500:sta 2800:aan litraa vuodessa. Kun öljylämmitysjärjestelmä vaihdettiin ilmavesilämpöpumppuun, rahaa säästyi noin 2100 euroa vuonna 2021. Tämän hetken öljyn hinnoilla säästö olisi jopa 3 000 euroa.

Myös Pieksämäellä omakotitalon asukkaat siirtyivät öljylämmityksestä ilmavesilämpöön. Kaksikerroksisen omakotitalon lämmityskustannuksista on laskettu kertyvän 1581 euroa säästöä vuodessa. Tämän hetken laskennallinen säästö on huomattavasti suurempi.

Energiatehokkuus omassa luokassaan

Mitsubishi Electricin ilma-vesilämpöpumput ovat testattuja ja todistetusti energiatehokkaiksi osoitettuja. Kompressorin kuluttamalla sähköenergialla saadaan siirrettyä parhaimmillaan jopa yli viisi kertaa enemmän lämpöenergiaa ulkoilmasta lämmitysverkkoon kuin öljykattilalla. Hyötysuhdelukema tällaisessa tilanteessa on 5, kun se öljykattilalla on 0,85.

Esimerkki:
Jos ostat yhden litran öljyä, joka sisältää energiaa noin 10 kWh, saat öljykattilalla 0,85 x 10 = 8,5 kWh lämmitysenergiaa. Jos taas ostat 10 kWh sähköenergiaa ilmavesilämpöpumppua varten, saat lämmitysenergiaa 5 x 10 = 50 kWh. Energiatehokkuus on siis täysin omassa luokassaan.

Aina oikea lämpötila

Mitsubishi Electricin ilmavesilämpöpumppu määrittää automaattisesti lämmitysverkoston tarvitseman lämpötilan eri ulkolämpötiloissa sisälämpötilatavoitteen mukaan. Tällä tavalla verkoston lämpötila on aina mahdollisimman alhainen ja lämpöpumpun hyötysuhde parhaimmillaan.

Tämän kehittyneen automaattisen sopeutumistoiminnon avulla kaikki lämmityspatterit tai lattialämmityspiirit voivat olla käytössä koko kapasiteetillaan, jolloin huonetilat lämpiävät tasaisesti ja asumismukavuus on huippuluokkaa.

Ole huoleti ja anna automatiikan hoitaa

Vanhaa öljylämmitysjärjestelmää pitää huoltaa aika ajoin, mikä aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia. Kun vaihdat ilmavesilämpöpumppuun, sinun ei tarvitse huolehtia öljyn tilaamisesta eikä savupiipun, öljykattilan tai -polttimon huollosta.

Ilmavesilämpöpumppu on helppo huoltaa. Asennuksen jälkeen kannattaa kuitenkin tarkkailla jonkin aikaa, että laitteisto lähtee toimimaan oikein. Aina kun lämmitysverkkoon tehdään muutoksia, verkostossa liikkuu jonkin verran likaa, joka saattaa tukkia laitteistossa olevat suodattimet. Ne voidaan helposti puhdistaa tarpeen mukaan.

Noin neljän vuoden välein voi olla hyvä tarkistuttaa ammattilaisella, että ilma-vesilämpöpumppusi toimii hyvin ja lämmitysverkon suodattimet ovat puhtaat.

Voit myös itse seurata lämmitysjärjestelmän oikeanlaista toimintaa. Esimerkiksi Mitsubishi Electric -ilma-vesilämpöpumppujen mukana toimitetaan yleensä ulkoinen sykloonisuodatin, jonka voit puhdistaa omatoimisesti.

R32-kylmäaine.

Pienennä reilusti hiilijalanjälkeäsi

Öljyn polttamisesta syntyy päästöjä, jotka kuormittavat ympäristöä. Öljypoltin tuhlaa energiaa lämmittämällä pannuhuonetta liikaa, ja lämpöä menee hukkaan seinien, katon ja ovien kautta.

Lisäksi lämpöenergiaa hukataan huomattavia määriä savupiipusta ulos tulevien savukaasujen mukana. Öljykattilalla lämmitettäessä keskimäärin 15 prosenttia energiasta haaskaantuu, eli vain 85 prosenttia ostetun öljyn energiasta päätyy lämmittämään taloa ja käyttövettä.

Valitsemalla energiatehokkaan ja ympäristöystävällisen Ilma-vesilämpöpumpun pienennät myös hiilijalanjälkeäsi. Uudenaikaiset, energiapihit Mitsubishi Electric -ilma-vesilämpöpumput käyttävät uutta, entistä ympäristöystävällisempää R32-kylmäainetta. Uusien mallien kylmäainetäyttö on hiilijalanjäljeltään yli kuusi kertaa pienempi. Myös niiden hyötysuhde on aikaisempaa parempi.

Yksilöllinen ratkaisu luotettavalta toimittajalta

Harkitsetko nykyisen lämmitysjärjestelmäsi vaihtoa ilma-vesilämpöpumppuun?

Mitsubishi Electric -ilma-vesilämpöpumppu on koko talon tehokas ja taloudellinen lämmitysjärjestelmä, jolla lämmität myös tarvittavan käyttöveden parhaimmalla mahdollisella hyötysuhteella. Ilma-vesilämpöpumpun asennus sujuu helposti ja nopeasti, jopa päivässä.

Ammattitaitoinen jälleenmyyjä suunnittelee sinun tarpeisiisi sopivan ratkaisun, joka kestää pitkälle tulevaisuuteen. Hän vastaa myös asentamiensa laitteiden huollosta ja korjauksesta.