Aurinkopaneelien asennus katolle kahden sähköalan ammattilaisen voimin.

Aurinkopaneelien asennus – Mitä suunnittelussa on hyvä ottaa huomioon?

Aurinkopaneelien asennuksen suunnittelussa kannattaa käyttää asiantuntijan apua. Aurinkopaneelit voi asentaa vain sähköalan ammattilainen. Huomaathan, että voit vähentää asennustyön osuuden verotuksessa.

Selvitä aurinkopaneelien asennukseen tarvittavat luvat

Ennen aurinkopaneelien hankintaa on hyvä tarkistaa kunnan rakennusvirastosta, tarvitsetko luvan niiden asennukseen. On tärkeää varmistaa, että aurinkopaneelien asennus täyttää paikalliset rakennusmääräykset ja turvallisuusstandardit.

Aurinkosähköjärjestelmän kytkemiseksi sähköverkkoon tarvitaan lupa paikalliselta verkkoyhtiöltä.

Lupa-asioiden selvittämiseen saat apua sinua lähellä olevalta Scanoffice Aurinkopartnerilta. Aurinkopartnerit tuntevat alueesi säännöt ja määräykset. Ota rohkeasti yhteyttä!

Mustat aurinkopaneelit on asenettu symmetrisesti hyväkuntoiselle, punaiselle peltikatolle.

Varaa paneeleille tarpeeksi tilaa katolta

Aurinkopaneelien asennuksen suunnittelussa on otettava huomioon katon koko siten, että paneelit mahtuvat niille varattuun tilaan. Huomaathan, että aurinkosähköjärjestelmää voi olla tarpeen laajentaa tulevaisuudessa.

Ennen aurinkosähköjärjestelmän asentamista katon kunto kannattaa tarkistaa ja korjata mahdolliset viat. Aurinkopaneelit ovat todella pitkäikäisiä, joten katon kannattaa olla kunnossa, ettei niitä tarvitse välillä poistaa katon korjauksen takia.

Selvitä, montako paneelia tarvitset ja paljonko säästät!

Kotimaiset aurinkopaneelien kiinnikkeet kestävät paneelien päällä olevat lumikuormat.

Aurinkopaneelien kiinnikkeet – Varmista laatu ja takuu

Aurinkopaneelien kiinnikkeiden pitää olla kestäviä, jotta ne pitävät paneelit tukevasti paikoillaan erilaisissa sääolosuhteissa. Suomessa erityisesti pakkaset ja painavat lumikuormat laittavat kiinnikkeet lujille.

Scanofficen aurinkopaneelien kiinnikkeet ovat kestäviä ja vesiturvallisia. Ne mukautuvat kaikille yleisimmille kattotyypeille, myös tasakatoille, ja sopivat lähes kaikkiin markkinoilla oleviin aurinkopaneeleihin. Tuotteet ovat taattua laatua: kotimaisilla Nordic Sun -kattokiinnitysjärjestelmällä ja Orima Solar -kattokiinnikkeillä on 30 vuoden takuu.

Aurinkovoimalan omistajat ovat tyytyväisiä sen hankkimisesta avaimet käteen -periaatteella.

Aurinkopaneelien hinta asennettuna – Pyydä tarjous avaimet käteen -aurinkovoimalasta

Aurinkopaneelien asennus on edullisinta, kun paneelit hankkii avaimet käteen -periaatteella.

Aurinkopaneelien hinta asennettuna voi vaihdella paljonkin paneelien toimittajan mukaan.
Aurinkovoimalan lopullinen hinta riippuu aina kohteesta. Scanofficella pienempi, noin 3 kWp:n aurinkovoimala tulee maksamaan arviolta 5000–6000 euroa, ja suurempi, noin 5 kWp:n aurinkovoimala suunnilleen 6000–7000 euroa.

Aurinkopaneelijärjestelmän asennuksen osuus kokonaiskustannuksista voi vaihdella. Yleensä asennuksen osuus aurinkopaneelijärjestelmän hinnasta on noin 20–40 prosenttia.

Aurinkopartnerit ovat Scanofficen valtuuttamia jälleenmyyjiä ja aurinkopaneelien asentajia, jotka palvelevat sinua myös asennuksen jälkeen. Tuotteitamme myy jo yli 2000 ammattitaitoista sähkö- ja kylmäalan yritystä ympäri Suomen.

Muista hakea avustusta ja kotitalousvähennystä

Aurinkopaneeleiden hankintakustannuksiin voi saada Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn energia-avustusta. Avustuksen ehtona on, että asuinrakennuksen energiatehokkuus paranee korjauksen jälkeen vähintään 44 prosenttia verrattuna rakentamisajankohtaan.

Aurinkopaneelien asennukseen liittyvät kustannukset voi vähentää verotuksessa. Kotitalousvähennystä on mahdollista saada, mikäli aurinkopaneelien asennustyöt teetetään ulkopuolisella ammattilaisella.

Lisäksi joissakin kunnissa voi olla tarjolla lisätukia aurinkopaneelien asennukseen. Nämä tuet vaihtelevat kunnittain, joten kannattaa ottaa yhteyttä omaan kuntaan ja tiedustella mahdollisia tukiohjelmia.

Tarkista aurinkopaneelien asentajan pätevyys

Aurinkopaneelien asennuksen saa tehdä vain sähköalan ammattilainen. Voit tarkistaa pätevyyden Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin ylläpitämästä toiminnanharjoittajarekisteristä.